Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΞΙΦΟΥΛΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ Χυδαία επίθεση κατά του μητροπολίτη Μεσσηνίας

Χυδαία επίθεση κατά του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου έχουν εξαπολύσει ακροδεξιοί κύκλοι, με αφορμή τις δηλώσεις του για τους μετανάστες που δημοσιεύτηκαν στην “Καθημερινή“ και αναδημοσιεύτηκαν στην “Ελευθερία της Δευτέρας“. Σε αυτές ο κ. Χρυσόστομος τόνιζε ότι η Εκκλησία “δεν εξαιρεί κανέναν“ και πως θα πρέπει να μην εμπλακεί στη διένεξη που αφορά το νομοθετικό πλαίσιο για τη μεταναστευτική πολιτική.
Η αρχή των επιθέσεων έγινε από διάφορα μπλογκ στο Διαδίκτυο, και τη σκυτάλη χθες παρέλαβε η “Ελεύθερη Ωρα“ με βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Ο τίτλος της εφημερίδας, “Ο...αδέσποτος Δεσπότης Μεσσηνίας“, είναι χαρακτηριστικός του ύφους που έχει το δημοσίευμα. Ακολουθούν χαρακτηρισμοί του τύπου “λαθρομεταναστολάγνος“, ενώ η αναφορά στο πρόσωπο και την ιδιότητα του κ. Χρυσόστομου είναι πλήρως απαξιωτική, καθώς γράφεται ότι “ο μητροπολίτης έχει τόση σχέση με την Ορθοδοξία, όσο ο φάντης με το ρετσινόλαδο“. Θρασύτατα μάλιστα τον… παραδίδει “στη δικαιοδοσία της Ιεραρχίας“.
Και όλα αυτά, επειδή ο μητροπολίτης Χρυσόστομος δήλωσε τα αυτονόητα στην “Καθημερινή“, ως εξής: “Ζούμε σε μια διαπολιτισμική κοινωνία, όπου οι Εκκλησίες, και στον χώρο της Ευρώπης και εδώ στην πατρίδα μας, πρέπει να συμβάλουν σε αυτή τη διαλεκτική μεταξύ των ανθρώπων και, κυρίως, να διακηρύττουν τον σεβασμό στην ετερότητα. Και ο σεβασμός στην ετερότητα σημαίνει πως αποδέχομαι τον άλλον όπως είναι και όχι όπως εγώ θα ήθελα να είναι, κομμένο και ραμμένο στα δικά
μου μέτρα. Τον σέβομαι, έμπρακτα ανταποκρίνομαι σε αυτόν, τον έχω ως έναν ισότιμο και ισόκυρο συνομιλητή μου“.
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας υπενθυμίζει πως “η Εκκλησία από την ίδια τη φύση και την ταυτότητά της δεν μπορεί να εξαιρέσει κανέναν. Δεν κάνει κανένα διαχωρισμό, μεριμνά ώστε τα παιδιά κυρίως, αλλά και οι μεγάλοι, να βρουν αυτό που αναζητούν, έναν καλύτερο κόσμο εδώ στην πατρίδα μας. Η Εκκλησία μπορεί με τον καλύτερο τρόπο να ανταποκριθεί σε αυτούς τους ανθρώπους και να μείνει μακριά από οποιαδήποτε άλλη διένεξη που αφορά το νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο προσπαθεί η εκάστοτε κυβέρνηση να λύσει ή να αντιμετωπίσει το λεγόμενο μεταναστευτικό πρόβλημα“.
Ο ίδιος ο κ. Χρυσόστομος, ερωτηθείς από την “Ε“, δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 20/01/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου