Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΥ ΣΕ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ Εργα υποδομής στο αεροδρόμιο ενόψει της “Costa Navarino”

Ενόψει της λειτουργίας της “Costa Navarino” είναι ανάγκη να γίνουν έργα υποδομής στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει την τουριστική επιβατική κίνηση. Αυτό τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος στην επιστολή που έστειλε στον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νικόλαο Σηφουνάκη. Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:
Αξιότιμε κύριε υφυπουργέ,
Οπως είναι γνωστό, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα πρέπει να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει, όχι μόνο την τρέχουσα εξαγωγική και τουριστική δραστηριότητα του νομού μας και γειτονικών περιοχών άλλων νομών, αλλά -από την άνοιξη του 2010- τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση των τελευταίων 30 και πλέον ετών, την Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) Μεσσηνίας, που ανήκει στην εταιρεία ΤΕΜΕΣ ΑΕ, η πρώτη φάση της οποίας ολοκληρώθηκε και τον Μάιο του 2010 τίθεται σε λειτουργία.
Κατά την πρόσφατη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία σας και στην οποία συζητήθηκαν οι αναγκαίες βελτιώσεις των αεροδρομίων της χώρας, δεν προκύπτει, τουλάχιστον από τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ, ότι έγινε λόγος για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και για τα έργα, που επείγουν να αναληφθούν σε αυτό και όσον αφορά στο διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης και όσον αφορά στις λοιπές εγκαταστάσεις (είναι καταγεγραμμένα από τις υπηρεσίες της ΥΠΑ).
Παράκληση εφόσον τα δημοσιεύματα είναι ακριβή, να ληφθούν το συντομότερο υπόψη οι ανάγκες του αεροδρομίου της Καλαμάτας και να γίνει ο σχετικός άμεσος προγραμματισμός έργων. Εάν ήδη υφίσταται τέτοιος προγραμματισμός, παράκληση να δώσετε εντολή στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου σας να μας ενημερώσει σχετικά“.

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 21/01/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου