Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Μεθώνη: Μέσα Απρίλη η παράδοση βιολογικού

methoni2

Την ελπίδα ότι θα έχει παραδοθεί οριστικά στο Δήμο Μεθώνης έως τα μέσα Απριλίου ολοκληρωμένο το έργο του βιολογικού καθαρισμού και του δικτύου αποχέτευσης λυμάτων, εξέφρασε μιλώντας στο «Θ» ο δήμαρχος Ηρακλής Μιχελής. Ο κ. Μιχελής συμμετείχε, την προηγούμενη εβδομάδα, σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, παρουσία εκπροσώπων των εταιρειών που έχουν αναλάβει το έργο και της επιβλέπουσας αρχής.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τη σύσκεψη, υπήρξε δέσμευση πως την ερχόμενη εβδομάδα τόσο η εταιρεία «Δικτύωση ΑΤΕ», που είναι ανάδοχος του έργου της κατασκευής των αγωγών λυμάτων και των αντλιοστασίων, όσο και η ανάδοχος εταιρεία των εγκαταστάσεων της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων, θα βρεθούν στη Μεθώνη, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις εργασίες που υπολείπονται.
Κατά τις εκτιμήσεις, η εταιρεία «Δικτύωση» υπολογίζει να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της σε ένα μήνα, ενώ ο ανάδοχος της μονάδας επεξεργασίας χρειάζεται τρεις με τέσσερις ημέρες για να εκπαιδεύσει το προσωπικό στη λειτουργία της και να αποκαταστήσει κάποια μικροπροβλήματα στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό.
Όσον αφορά στην έλλειψη συστημάτων ελέγχου στα αντλιοστάσια, που προβλέπονταν από τη «Δικτύωση» και δεν υλοποιήθηκαν, αποφασίστηκε να τοποθετηθεί ασύρματο δίκτυο ελέγχου της λειτουργίας των αντλιοστασίων και της μονάδας, χωρίς να καταβάλει ο Δήμος Μεθώνης επιπλέον χρήματα.

Έργα ανάπλασης
Εξάλλου, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα υπογείωσης του δικτύου της ΔΕΗ στη Μεθώνη. Ήδη χθες αναμενόταν να ολοκληρώσει τις εργασίες ο εργολάβος που ανέλαβε την υπογείωση των καλωδίων, ενώ θα ακολουθήσουν άλλα συνεργεία που θα αναλάβουν τις συνδέσεις με το υπόγειο δίκτυο και, τέλος, η απομάκρυνση των στύλων της ΔΕΗ.
Ο ανάδοχος του έργου ανάπλασης έχει αρχίσει να κατασκευάζει την υπόβαση του δρόμου που θα πλακοστρωθεί. Κατά τις εκτιμήσεις του κ. Μιχελή, έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της υπόβασης. Ακολουθούν η τοποθέτηση των ρείθρων, ο καθαρισμός των πεζοδρομίων και η πλακόστρωση.
Στο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Φοινικούντα, απαιτείται η ολοκλήρωση της πλακόστρωσης, που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα.
Όσον αφορά στην ανάπλαση στη Μεθώνη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη Μαΐου, λίγο πριν ξεκινήσει η καλοκαιρινή περίοδος.       

“ΘΑΡΡΟΣ” 27/02/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου