Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Ερώτηση Οικολόγων Πράσινων για τα έργα στην ΠΟΤΑ

image

Ερώτηση για τα έργα στην Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) κατέθεσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι Οικολόγοι Πράσινοι. Ειδικότερα ερωτούν την Επιτροπή:
- Αν έχει εκτιμήσει αν τα συγκεκριμένα έργα επηρεάζουν αρνητικά τη λιμνοθάλασσα Γιάλοβας και παραβιάζουν τις οδηγίες για τους οικοτόπους (92/43/ΕΟΚ) και τα πουλιά (79/409/ΕΟΚ).
- Αν κρίνει ότι γίνεται καταχρηστική εκμετάλλευση του νομικού κενού με την καθυστέρηση δημοσίευσης της δικαστικής απόφασης και τη δημιουργία πρακτικά μη αντιστρέψιμης κατάστασης.
- Αν θεωρεί ότι τα έργα υδροδότησης της ΠΟΤΑ (δύο λιμνοδεξαμενές, γεωτρήσεις, κ.λπ.) χωρίς την ύπαρξη διαχειριστικής μελέτης της υδρολογικής λεκάνης της περιοχής, στην οποία ήδη εμφανίζονται φαινόμενα υφαλμύρωσης, είναι συμβατά με την οδηγία-πλαίσιο για τα νερά (2000/60).
- Αν έχει υπόψη της τις ρυθμίσεις που θα ισχύσουν για τη διαχείριση των απορριμμάτων της ΠΟΤΑ, με δεδομένο το γενικότερο πρόβλημα από την ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων στην περιοχή.
- Αν, ενόψει της ιστορικής σημασίας του κόλπου του Ναυαρίνου, γνωρίζει κατά πόσον έχουν τηρηθεί οι διαδικασίες που προβλέπει η αρχαιολογική νομοθεσία και κατά πόσο εξασφαλίζεται η προστασία των ενάλιων και επίγειων αρχαιοτήτων σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις.

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 20/02/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου