Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Συνάντηση για δήμο στην Ανατολική Πυλία ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ “SUNRISE”

image

Ευρεία συνάντηση για τη δημιουργία Δήμου Ανατολικής Πυλίας πραγματοποιείται σήμερα στις 10.30 το πρωί, στο ξενοδοχείο “Sunrise” στο Καλαμάκι του Δήμου Πεταλιδίου.
Την οργανώνει η Δημοτική Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Αίπειας (ΔΑΕΔΑ) και σ’ αυτή έχουν κληθεί φορείς, σύλλογοι, σωματεία και κάτοικοι των Δήμων Αίπειας, Κορώνης και Πεταλιδίου.
Οπως αναφέρεται στην πρόσκληση, η συνάντηση γίνεται «για έναν ισχυρό δήμο, κοινό στην Ανατολική Πυλία. Ενα δήμο που θα αποτελεί πρότυπο ανάπτυξης στο νοτιότερο άκρο της χώρας μας. Όλοι οι δημότες πρέπει να ευαισθητοποιηθούν στο κάλεσμα για ένα θέμα που αφορά την προοπτική ανάπτυξης και το μέλλον των δήμων μας».
Έχουν προσκληθεί οι βουλευτές του νομού, ο νομάρχης, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ, οι δήμαρχοι Αίπειας, Κορώνης και Πεταλιδίου, τα Δημοτικά και Τοπικά Συμβούλια και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων. Πάντως, οι δήμαρχοι Κορώνης και Πεταλιδίου έχουν δηλώσει ότι δε θα πάνε.
Ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Αίπειας, Ηλίας Πετρόπουλος, μίλησε στην “Ε“ αφήνοντας αιχμές για όσους προσπαθούν να τορπιλίσουν την προσπάθεια δημιουργίας Δήμου Ανατολικής Πυλίας: «Η ΔΑΕΔΑ εκφράζοντας τη βούληση των πολιτών και σπάζοντας τα τείχη διοργανώνει αυτή τη συνάντηση στα όρια του Δήμου Πεταλιδίου. Δυστυχώς όμως αυτή η πρωτοβουλία φαίνεται ότι υποσκάπτεται από κάποιους. Θα έπρεπε να πάρουμε άδεια ή έγκριση για να διοργανώσουμε την ημερίδα; Ο στόχος μας είναι ένας και μοναδικός: η ίδρυση ενός ισχυρού δήμου στην Ανατολική Πυλία, διότι υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά και ίδιος προβληματισμός.
Εμείς αφουγκραζόμαστε τις απόψεις της κοινωνίας και γι‘ αυτό διοργανώνουμε την ημερίδα, στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι τουλάχιστον 25 φορέων της περιοχής. Κοινή βούληση όλων μας είναι η δημιουργία ενός δήμου στην Ανατολική Πυλία, χωρίς να ορίζεται η έδρα.
Αυτό που ακούστηκε στο Δήμο Πεταλιδίου για την έδρα του νέου δήμου δεν προάγει το διάλογο. Στο Πεταλίδι είπαν: “Ή θα γίνει έδρα το Πεταλίδι ή θα πάμε στο Δήμο Μεσσήνης“. Αυτή η θέση δεν προάγει τον διάλογο για τη δημιουργία ισχυρού Δήμου Ανατολικής Πυλίας».

”ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 28/02/2010

3 σχόλια:

  1. Ρε ουστ ασχετοι!!Που θελετε και ξεχωριστο Δημο ανιδεοι!!!4 ΔΗΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΟΙ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ...ΠΥΛΟΣ, ΜΕΣΣΗΝΗ, ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ Και ΚΑΛΑΜΑΤΑ οι εδρες και εληξε η υποθεση.. Θελει λεει ο Λογγας και το Πεταλίδι Δήμο...ΟΥΣΤΤΤΤΤΤ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. exis apolito dikio file... edo theloun i xora,ta filiatra.oi gargalianoi!!!re oust.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί φίλοι,
    οι κυβερνώντες θα προσπαθήσουν να διαμορφώσουν τους δήμους έτσι που να τους ελέγχουν όσο γίνεται καλύτερα. Έτσι έγινε και με τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ έτσι θα επιχειρηθεί να γίνει και με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Δεν είναι τυχαίο ότι περνάμε από το Κορυφάσιο που ανήκει στο Δήμο Νέστορος για να πάμε στη Γλυφάδα και στα Παπούλια που είναι στο δήμο Πύλου. Νομίζω ότι κάθε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει γιατί έγινε αυτό και γιατί επίσης ο Ρωμανός και το Πετροχώρι ανήκουν και αυτά στο Δήμο Νέστορος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή