Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Δήμο Ανατολικής Πυλίας ζητούν φορείς και ο Δήμος Αίπειας ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ “SUNRISE”

image

Να δημιουργηθεί Δήμος Ανατολικής Πυλίας, καθώς η περιοχή έχει κοινά χαρακτηριστικά, ζητούν δημότες, εκπρόσωποι φορέων, ο Δήμος Αίπειας και δημοτικές παρατάξεις από τους δήμους της περιοχής. Αυτό καταγράφηκε στη χθεσινή συνάντηση που οργάνωσε στο ξενοδοχείο “Sunrise” στο Καλαμάκι Πεταλιδίου, η Δημοτική Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Αίπειας (ΔΑΕΔΑ). Για την έδρα επισημάνθηκε πως είναι δευτερεύον ζήτημα και δε θα πρέπει να τεθεί σ’ αυτή τη φάση.
Ο πρόεδρος της ΔΑΕΔΑ Ηλίας Πετρόπουλος πρότεινε Δήμο Ανατολικής Πυλίας «χωρίς έδρες, χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από κανένα δάχτυλο. Είμαστε ενιαίος χώρος». Και σημείωσε «δε θα δεχθούμε να συγχωνευθεί η Ανατολική Πυλία με δήμους-”τέρατα“».
Ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης που ζήτησε να διορθωθεί η διχοτόμηση της Πελοποννήσου, εξέφρασε επιφυλάξεις μήπως η δημιουργία 4 δήμων που ακούγεται για το νομό διαγράψει το βασικό σκοπό της αυτοδιοίκησης, την εγγύτητα. Και παρατήρησε
πως «λογικό μου ακούγεται ο Δήμος Ανατολικής Πυλίας». Ο πρώην δήμαρχος Κορώνης Δημήτρης Βεργόπουλος, αφού τάχθηκε υπέρ της μίας και ενιαίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, σημείωσε ότι κανείς δε διαφωνεί για Δήμο Ανατολικής Πυλίας, «αισθανόμαστε, είμαστε συνδημότες», χαρακτηρίζοντας δευτερεύουσες τις αντιθέσεις για την έδρα. Ο δήμαρχος Καλαμάτας – πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας Παναγιώτης Νίκας εξέφρασε την αντίθεσή του σε δήμο - επαρχία, σε δήμους-”τέρατα“. Ζήτησε από την κυβέρνηση να παρουσιάσει γρήγορα την πρότασή της για το χωροταξικό των νέων δήμων και υποστήριξε «να μη γίνουν φέτος οι νέοι δήμοι, αν δεν υπάρχει οικονομική υποστήριξη». Εκτίμησε πως η Μεσσηνία πρέπει να έχει γύρω στους 10 δήμους και παρατήρησε ότι θεωρεί αδιανόητο να μην υπάρχει Δήμος Ανατολικής Πυλίας, γιατί η περιοχή έχει κοινά χαρακτηριστικά. Ο δήμαρχος Αίπειας Νίκος Αναστασόπουλος επέκρινε τους συναδέλφους του Πεταλιδίου και της Κορώνης που δεν παραβρέθηκαν, για να σταλεί ένα μήνυμα στην κυβέρνηση για Δήμο Ανατολικής Πυλίας. «Γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Κάνουμε το ΣΧΟΟΑΠ της περιοχής οι 3 δήμοι», επεσήμανε και ανέφερε: «Ας αφήσουν τη σκοπιμότητα πού θα πάει η έδρα. Είναι δευτερεύον ζήτημα».
Ο επικεφαλής της “Συνεργασίας“ Θανάσης Πετράκος σε μήνυμά του που διαβάστηκε από τον καθηγητή Παναγιώτη Πετρόπουλο,
χαρακτηρίζει απαράδεκτη την πρόταση για ένα Δήμο σ’ όλη την Πυλία και ζήτησε τη δημιουργία Δήμου Ανατολικής Πυλίας. Η νομαρχιακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα μίλησε για βεβιασμένες ενέργειες ώστε να λειτουργήσει από φέτος ο “Καλλικράτης“, πρότεινε χωροθέτηση των δήμων με κριτήρια αναπτυξιακά και γεωγραφικά και τάχθηκε υπέρ της παραμονής δύο περιφερειών στην Πελοπόννησο.

Γ.Σ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 01/03/2010

1 σχόλιο:

  1. ti lete re magkes???
    ksexaste ta ola auta.... i pylos einai i moni sigouri edra dimou!! eseis mono na apofasisete mporeite pou tha entaxtheite.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή