Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Κομματικό κοστούμι φοβάται ο Σαμαράς με τον “Καλλικράτη” 2 ΜΑΪΟΥ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ Ν.Δ.

image

image

image

Στις 2 Μαΐου, εφόσον ανακοινωθεί και η χωροταξία του "Καλλικράτη", η Ν.Δ. θα πραγματοποιήσει σύσκεψη στην Αθήνα, στην οποία θα μετέχουν όλοι οι αυτοδιοικητικοί, για να καθορίσει κοινή θέση.
Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στους δημάρχους της Μεσσηνίας που πρόσκεινται στη Ν.Δ., που τον ρωτούσαν με αγωνία το τι γίνεται με τους νέους δήμους, προχθές το βράδυ, σε τραπέζι που παρέθεσε στην ταβέρνα "Αγριλιά" της Βέργας. Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κάνει διαβούλευση με την κυβέρνηση ούτε για τη Μεσσηνία κι εξέφρασε την ανησυχία του μήπως κάνουν χοντράδες για να ράψουν το δικό τους κομματικό κοστούμι, στη χωροταξία των δήμων.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έθεσε ως όρους για την αποδοχή του "Καλλικράτη" τη σωστή χωροταξία, την επαρκή χρηματοδότηση και τις εναρμονισμένες με την πραγματικότητα αρμοδιότητες, αλλά εξέφρασε την πίστη ότι δε θα ικανοποιηθούν. Παρατήρησε ότι «οι δημιουργοί, οι μέντορες της μεταρρύθμισης είμαστε εμείς. Και δε θα δωρίσουμε το δικό μας όνειρο».
Εκτίμησε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, λόγω Δ.Ν.Τ. και σημείωσε πως «θα δικαιωθούμε όταν γίνει αυτό που πρέπει με την οικονομική κατάσταση της χώρας και η Μεσσηνία θα είναι η πρώτη ως νομός».
Στο προχθεσινό τραπέζι είχαν κληθεί και παραβρέθηκαν όλοι οι αυτοδιοικητικοί του νομού της Ν.Δ. κι εκπρόσωποι φορέων, με πρώτους το νομάρχη Δημήτρη Δράκο και το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα. Είχαν κληθεί και στελέχη όλων των επιπέδων και ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος που απουσίαζε. Οπως είπε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, από το γραφείο του ενημέρωσαν πως βρίσκεται στην Αθήνα για κοινωνική υποχρέωση (γάμο) και δεν μπορούσε να παραστεί.
Από τα κεντρικά στελέχη, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο γραμματέας της Κ.Ε. Λευτέρης Ζαγορίτης, ο υπεύθυνος υγείας - βουλευτής Μάριος Σαλμάς, ο γενικός διευθυντής του κόμματος Μενέλαος Δασκαλάκης. Ο κ. Σαμαράς χαιρέτησε όλους τους αυτοδιοικητικούς και το νομάρχη και το δήμαρχο Καλαμάτας, με τον οποίο ο χαιρετισμός ήταν τυπικός.
Στη σύζυγο του προέδρου Γεωργία, για την πρόσφατη ονομαστική της εορτή προσέφερε μια ανθοδέσμη η δήμαρχος Μελιγαλά Ελένη Αλειφέρη και μια γλάστρα η σύζυγος του δημάρχου Ανδρούσας. Γ.Σ.

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 26/04/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου