Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ”

Θοδωρής Σαλαντής (Κορώνης)
«Μιλάμε για ένα μεγάλο δήμο με νέες δομές και γεωγραφικές κατευθύνσεις. Εχουμε πάρει ομόφωνη απόφαση για Δήμο Ανατολικής Πυλίας με έδρα την Κορώνη. Επιμένουμε μέχρι τέλους σ’ αυτή την απόφαση. Μέσα από τη διαβούλευση και μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου το Δημοτικό Συμβούλιο θα εμμείνει στην απόφασή του και στη συνέχεια θα εξετάσουμε τη λειτουργία της περιοχής μας στο πλαίσιο του μεγαλύτερου δήμου. Θα είμαστε παρόντες στις όποιες εξελίξεις και θα εργαστούμε για την ανάπτυξη της περιοχής μας συνολικά».
Ηρακλής Μιχελής (Μεθώνης)
«Γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια. Αν στηριχτεί, θα είναι πετυχημένη προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με την προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρξει οικονομική και διοικητική στήριξη από την Πολιτεία, όχι σαν τον “Καποδίστρια“».
Περικλής Ψώνης (Παπαφλέσσα)
«Η ένταξή μας στο Δήμο Πύλου είναι η δεύτερη καλύτερη επιλογή
για το δήμο μας. Αφού δεν έγινε ο δήμος που θέλαμε (με Βουφράδα και Χιλιοχώρια), δεν είχαμε άλλη επιλογή. Και τα συμφέροντά μας, η εξυπηρέτησή μας από υπηρεσίες, είναι στην Πύλο».
Γιώργος Χρονόπουλος (Πύλου)
«Σωστά συνενώνονται αυτοί οι δήμοι. Εχουν κοινά χαρακτηριστικά, ιστορικά και πολιτιστικά. Ο νέος δήμος έχει μια δυναμική ανάπτυξης και προοπτικής. Αρκεί να οργανωθεί σωστά, να μη μείνουμε στα λόγια όσον αφορά πόρους και αρμοδιότητες».
Τάκης Δαρσακλής (Χιλιοχωρίων)
«Είναι θετικό, είμαστε ικανοποιημένοι που πάμε στο Δήμο Πύλου. Εχουμε από παλιά δεσμούς με την Πύλο. Δεν μπορούσαμε να πάμε πουθενά αλλού. Πρέπει βέβαια να υπάρξουν πόροι για να δουλέψει το σύστημα».

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 29/04/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου