Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Τερμάτισε τα 1.000 χιλιόμετρα ο Μπονάρος

image

Μετά 70 ώρες συνεχούς ποδηλασίας, ο γνωστός Πύλιος ποδηλάτης Θύμιος Μπονάρος τερμάτισε στον αγώνα Prevet (υπεραπόστασης) 1.000 χιλιομέτρων, έχοντας κάνει το γύρο της Πελοποννήσου.
Ο εν λόγω αγώνας πραγματοποιείται κάθε 4 χρόνια και συμμετέχουν διακεκριμένοι ποδηλάτες απ' όλη την Ελλάδα. Φέτος οι συμμετοχές ήταν 35 και τερματίσανε 26. Η εκκίνηση είχε αφετηρία την Ελευσίνα.
Ο πρώτος έλεγχος ήταν στο Ξυλόκαστρο και οι επόμενοι σε Πάτρα, Πύλο, Νέα Κορώνη, Άλικα Μάνης, Κοσμά και Ναύπλιο, με τερματισμό και πάλι στην Ελευσίνα.
Η συμμετοχή του Μπονάρου ήταν η μοναδική από τη Μεσσηνία, γεγονός που χαροποίησε τους Πύλιους και βέβαια τους Μεσσήνιους ποδηλάτες. Ο τερματισμός αυτός του Μπονάρου, απ' ό,τι μας είπε ο ίδιος, ήταν το όνειρο του - και πραγματοποιώντας το έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε αντίστοιχους αγώνες στην Ευρώπη.
Στο ευρύ κοινό της Μεσσηνίας δεν είναι πολύ γνωστό το ότι ο Μπονάρος, 49 χρονών σήμερα, στα 10 χρόνια της αγωνιστικής του καριέρας έχει συμμετάσχει 6 φορές στη Σπαρτακιάδα τερματίζοντας με πολύ καλούς χρόνους. Ο Πύλιος ποδηλάτης έχει τρέξει ακόμα στους γύρους της Αίγινας, Β. Εύβοιας, Κεφαλονιάς, Μεσσηνίας, Μάνης, στην ανάβαση του Ταϋγέτου, στον Πύργο και στο γύρο της Αχαΐας, λαμβάνοντας στους αγώνες αυτούς και πρωτιές.
Η προπόνησή του γίνεται κάθε μέρα, συμπληρώνοντας 500 χιλιόμετρα την εβδομάδα. Ο ίδιος λέει ότι ένας ποδηλάτης για να είναι σε φόρμα πρέπει να κάνει το λιγότερο αυτά τα χιλιόμετρα, ώστε να είναι έτοιμος για τους αγώνες.
Στην καθημερινή του προπόνηση, από τη Γιάλοβα που μένει, προορισμός του είναι η Κορώνη ή η Μεσσήνη ή η Κυπαρισσία. Μια φορά την εβδομάδα ο Θύμιος Μπονάρος κάνει και το γύρο της Μεσσηνίας.
Για τις επιτυχίες του ποδηλάτη, και ειδικά για τη συμμετοχή του στον αγώνα υπεραπόστασης στον οποίο τερμάτισε, ο δήμαρχος Πύλου Γ. Χρονόπουλος ικανοποιημένος τα μέγιστα μας είπε: «Ο
Θύμιος Μπονάρος χρόνια τώρα είναι αθλητικός πρέσβης της Πύλου και θα τιμηθεί δεόντως, εδώ στην Πύλο, στο προσεχές μέλλον».

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 27/05/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου