Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ενδιαφέρον από Ρωσία για ελιά και ελαιόλαδο ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

image

Τα πρώτα αποτελέσματα της επίσκεψης της μεσσηνιακής αντιπροσωπείας στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, από 18 μέχρι 21 Μαΐου, είναι απτά όσον αφορά στην προώθηση πωλήσεων εκλεκτών τοπικών προϊόντων.
Οπως ανακοινώθηκε από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, «οι Ρώσοι αρμόδιοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα των εκπροσώπων της Μεσσηνίας για την υποστήριξη στη διαδικασία εξεύρεσης αντιπροσώπων, εισαγωγέων, διανομέων για την ελιά Καλαμάτας και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της Ένωσης. Μάλιστα, έγινε και επαφή με μεγάλη ρωσική αλυσίδα σούπερ μάρκετ και ξεκίνησε η διαπραγμάτευση για μελλοντική συνεργασία. Η αγορά της Ρωσίας είναι πολύ δυναμική και αποτελεί αγορά - στόχο για την ΕΑΣ Μεσσηνίας. Οι προσπάθειες συνεργασίας με την προκείμενη χώρα είναι εντατικές».
Η συνάντηση διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ελληνορωσικής Διαπεριφερειακής Συνεργασίας, πρόεδρος του οποίου είναι ο δήμαρχος Θουρίας Γιώργος Σκαλαίος. Στη μεσσηνιακή αντιπροσωπεία μετείχαν ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βασίλης Κοζομπόλης και η Κατερίνα Βρυώνη, υπεύθυνη τμήματος μάρκετινγκ της Ένωσης, οι οποίοι είχαν την
ευκαιρία να θέσουν ζητήματα εμπορικής συνεργασίας για την αγορά της Αγίας Πετρούπολης και της Ρωσίας γενικότερα, στη συνάντησή τους με τον κυβερνήτη και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου της πόλης.
Στην ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρεται ότι «στο πλαίσιο της δυναμικής προώθησης πωλήσεων της ΕΑΣ Μεσσηνίας, έχει επιτευχθεί πρόσφατα συνεργασία με εταιρείες από τη Νότια Αφρική και την Αυστραλία, ενώ ήδη υπάρχει συνεργασία με εταιρείες από την Αμερική, τον Καναδά, ευρωπαϊκές χώρες, την Ιαπωνία και την Κίνα».

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 28/05/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου