Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΑΠΟ ΔΕΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ Πλωτοί σταθμοί φυσικού αερίου

image

Πλωτή εγκατάσταση τερματικού σταθμού φυσικού αερίου είναι ενδεχόμενο να δημιουργηθεί από τη ΔΕΗ σε παραθαλάσσια περιοχή της Πελοποννήσου προκειμένου να τροφοδοτεί με φυσικό αέριο τη νέα μονάδα, μικτού κύκλου, που σχεδιάζει να κατασκευάσει η ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.
Αυτό αναφέρουν δημοσιεύματα στις οικονομικές εφημερίδες «Εξπρές» και «Ημερησία», όπως και στον δικτυακό τόπο Capital.gr -στα οποία πάντως δεν κατονομάζεται η περιοχή.
Ειδικότερα, οι εφημερίδες αναφέρουν ότι η ΔΕΗ εξετάζει να εγκαταστήσει υπεράκτιο τερματικό σε περιοχή της Πελοποννήσου, ώστε να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία της νέας μονάδας 800 MW που σχεδιάζει η επιχείρηση για τη Μεγαλόπολη. Το φυσικό αέριο, στη συνέχεια, θα διοχετεύεται με αγωγό μέχρι τη νέα μονάδα.
Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα ανάλογη επένδυση εξετάζεται και από το κοινό σχήμα των ομίλων Μυτιληναίου και Motor Oil, για δύο νέες μεγάλες επενδύσεις που αφορούν πλωτές εγκαταστάσεις τερματικών σταθμών υγροποιημένου αερίου.
Επενδύσεις αυτού του τύπου θεωρούνται οικονομικές, δεδομένου ότι αντί για εκτεταμένα κατασκευαστικά έργα το φυσικό αέριο αποθηκεύεται σε ειδικά διαμορφωμένα πλοία, στα οποία γίνεται και η αεριοποίησή του μόλις εκφορτωθεί και στη συνέχεια μεταφέρεται με μικρούς αγωγούς στη στεριά προκειμένου να διοχετευθεί στο δίκτυο.

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 24/05/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου