Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Αύγουστο μέχρι Παραδείσια άνοιξη 2011 η Τσακώνα ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΩΣ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ

Τον Αύγουστο να παραδοθεί η διάβαση του Καλογερικού και όλο το τμήμα του αυτοκινητόδρομου μέχρι τα Παραδείσια. Την άνοιξη του 2011 να δοθεί στην κυκλοφορία το πολύπαθο κομμάτι Παραδείσια - Τσακώνα, που ανακατασκευάζεται. Και το καλοκαίρι του 2011 να έχει ολοκληρωθεί όλος ο αυτοκινητόδρομος μέχρι τη Σπερχογεία. Αυτοί είναι οι στόχοι του υπουργείου Υποδομών για το νέο εθνικό δρόμο Κορίνθου - Τρίπολης- Καλαμάτας. Ο υπεύθυνος των
έργων παραχώρησης στην Πελοπόννησο Γιάννης Καρνέσης εκτίμησε πως είναι εφικτοί, με βάση τους πυρετώδεις ρυθμούς, με τους οποίους εκτελείται το έργο από τον όμιλο “Μορέας”.
Ειδικότερα:
- Για τη διάβαση του Καλογερικού, που έχει καθυστερήσει λόγω της εμπλοκής με το απαλλοτριωμένο λατομείο στο Παλλάντιο, ο κ. Καρνέσης παρατήρησε: «Απομακρύνουμε τα υλικά του ιδιοκτήτη του λατομείου με δικαστική απόφαση. Εχουμε καθυστερήσει. Ηταν το τελευταίο μεγάλο πρόβλημα στον αυτοκινητόδρομο. Από τις 10 Ιουνίου θα ξεκινήσει εκεί το έργο, ενώ θα έπρεπε ήδη να δουλεύουμε. Θα γίνει μεγάλο επίχωμα, θα ανέβει ο δρόμος. Δίνουμε μάχη να προλάβουμε να παραδώσουμε όλο το τμήμα μέχρι τα Παραδείσια, μέσα στον Αύγουστο, όπως είχαμε
πει αρχικά».
- Απαντώντας σε ερωτήσεις μας για το Παραδείσια - Τσακώνα σημείωσε: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ολα τα προβλήματα από τεχνικής πλευράς είναι λυμένα. Και το θέμα της χρηματοδότησης πάει καλά, δεν υπάρχει καμία οφειλή στην κατασκευάστρια κοινοπραξία. Μπορεί να παραδοθεί νωρίτερα από το καλοκαίρι, την άνοιξη του 2011. Το Σεπτέμβριο μπορεί να αρχίσει να συναρμολογείται η τοξωτή γέφυρα στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης».
- Για την πρόοδο του αυτοκινητόδρομου στη Μεσσηνία παρατήρησε: «Προχωράμε με εκτεταμένες επιτάξεις. Μέχρι τις 21 Ιουνίου θα έχουμε αναγνώριση δικαιούχων απαλλοτρίωσης από το 10ο χιλιόμετρο (στο Μελιγαλά) έως το 21ο (στη Σπερχογεία). Θα γίνει παρακατάθεση των χρημάτων και το έργο πλέον θα δουλεύεται χωρίς κανένα εμπόδιο. Τον κόμβο της Σπερχογείας θα τον προχωρήσουμε με επιτάξεις. Το καλοκαίρι του 2011 μπορούμε να έχουμε φθάσει μέχρι αυτόν τον κόμβο και να μας μένει μόνο ο περιφερειακός της Καλαμάτας».
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 07/06/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου