Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧ. ΧΑΛΚΙΔΗ Η Ν.Δ. στηρίζει τη χρηματοδότηση του δρόμου Καλαμάτα - Πύλος

image
Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει το αίτημα της Μεσσηνίας οι δρόμοι Καλαμάτα - Ριζόμυλος και Ριζόμυλος -Πύλος - Μεθώνη να χρηματοδοτηθούν από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών. Σ’ αυτό δεσμεύτηκε χθες ο Μιχάλης Χαλκίδης, τομεάρχης δημοσίων έργων του κόμματος - βουλευτής Ημαθίας, κατά την επίσκεψή του στην Καλαμάτα. Επεσήμανε ότι οι συγκεκριμένοι δρόμοι είναι στην προτεραιότητα όχι γιατί εξυπηρετούν έναν επιχειρηματία και μια σπουδαία επένδυση, αλλά γιατί εξυπηρετούν τα αναπτυξιακά συμφέροντα της Μεσσηνίας. Τάχθηκε υπέρ των συμβάσεων παραχώρησης και σε τέτοια έργα, όχι όμως, σε ήδη παραχωρησιούχους.
Για την Ολυμπία Οδό ο κ. Χαλκίδης υποστήριξε τη μηδενική λύση στον Καϊάφα και την υλοποίηση της σύμβασης παραχώρησης σ’ όλο τον άλλο άξονα. Παρατήρησε ότι μόνο ριγμένη δεν μπορεί να είναι η Μεσσηνία από τις τελευταίες κυβερνήσεις της Ν.Δ., καθώς αυτά τα έργα δεν τα είχε ξαναδεί, κάνοντας λόγο για σημαντικό έργο στα δημόσια έργα στην Πελοπόννησο και σ’ όλη την Ελλάδα.
Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του με τη Ν.Ε. του ΤΕΕ, το δήμαρχο Καλαμάτας και το νομάρχη Μεσσηνίας, στα γραφεία της ΝΟΔΕ, παρουσία τοπικών στελεχών (Σωτήρη Παναγιωτόπουλου, Δημήτρη Αδαμόπουλου, Αντωνίας Μπούζα, Σωτήρη Τσώνη, Θεόδωρου Μπαζίγου), σε συνέντευξη Τύπου:
• Για τα έργα - “γέφυρες“ (με την ευκαιρία της προχθεσινής συνάντησής του με τον περιφερειάρχη Φώτη Χατζημιχάλη), είπε ότι «το κράτος έχει συνέχεια, πρέπει να ολοκληρωθούν τα έργα».
• Για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου παρατήρησε ότι «έχουν γίνει ελάχιστα βήματα, ανεπαρκέστατα. Υπάρχουν ευθύνες συνολικά σ’ όλους (αναγνωρίζοντας και αυτές των κυβερνήσεων της Ν.Δ.). Η Ε.Ε. έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια και από δω και πέρα θα πέφτουν τα πρόστιμα. Θα ζητήσει παράταση, ανοχή ο περιφερειάρχης».
• Για το σιδηρόδρομο είπε ότι αδικείται η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος, αλλά ανέφερε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί να μπαίνει μέσα ο ΟΣΕ 3 εκ. ευρώ και δήλωσε πως θα στηρίξουν την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
• Για τη δυσκολία απορρόφησης χρημάτων, αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ που από το 5 - 6% πρέπει να φθάσει στο 15%, είπε ότι «δεν υπάρχουν ώριμες μελέτες» και κάλεσε τον περιφερειάρχη να βρει κονδύλια για μελέτες, για να μη χαθούν τα χρήματα.
• Για το Ταμείο Αλληλεγγύης (Μολυβιάτη), παρατήρησε πως «είναι
ανεπίτρεπτο, απαράδεκτο, εγκληματικό που εδώ και 8 μήνες δεν έχουν οριστεί πρόεδρος και Δ.Σ. Και παραμένουν αναξιοποίητα 200 εκ. ευρώ».
• Ανέφερε ότι η Ν.Δ. “χρεώθηκε“ και έργο 19 δισ. ευρώ που έγινε από την κυβέρνηση και το Γ. Σουφλιά, ενημερώνοντας ότι έκανε τα πιο δύσκολα και ακριβά κομμάτια στην Εγνατία (Μέτσοβο), το Μαλιακό, την Ολυμπία Οδό, το Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα. Παρατήρησε ότι «όλα αυτά τα έργα προχωρούν απρόσκοπτα, γιατί είχε εξασφαλίσει τους πόρους η κυβέρνηση της Ν.Δ.».
• Ενημέρωσε, επίσης, για το Φιλιατρινό Φράγμα, ύψους 45 εκ. ευρώ, «ένα από τα μεγαλύτερα έργα που ενέταξε η κυβέρνηση της Ν.Δ. και για τα 25 εκ. ευρώ στο δρόμο Ρωμανού -Γαργαλιάνοι, έργο - “γέφυρα“.
• Χαρακτήρισε εγκληματικό το γεγονός ότι σταμάτησαν τα έργα του προγράμματος “Μπαλτατζής“, του ΟΠΑΑΧ για ορεινές - μειονεκτικές περιοχές.
• Επεσήμανε τη δέσμευση του προέδρου Αντώνη Σαμαρά «να πιέσουμε, ώστε το 80% των χρημάτων και των έργων να πάνε στην περιφέρεια».
“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 03/06/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου