Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Σειρά εκδηλώσεων προβολής στη Σκανδιναβία

Σειρά εκδηλώσεων προβολής της Μεσσηνίας και των προϊόντων της στη Σκανδιναβία προετοιμάζει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τη μεγάλη εταιρεία τροφίμων Fontana. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, οι πελάτες των μεγαλύτερων σούπερ μάρκετ θα δοκιμάσουν 5 τόνους ελιάς Καλαμάτας και το όνομα “Kalamata” θα κυριαρχεί παντού ως “ελιά και λάδι“, ώστε οι καταναλωτές να συνδέσουν αυτά τα 2 προϊόντα με την Καλαμάτα. Συγκεκριμένα, προετοιμάζεται μια μεγάλης εμβέλειας καμπάνια των προϊόντων μας σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρείες σούπερ μάρκετ, που θα περιλαμβάνει ελληνικές εβδομάδες σε 3.500 καταστήματα -τα οποία θα στολιστούν με ελληνικές σημαίες, πανό και αφίσες-, ενώ παράλληλα σχεδιάζεται ευρεία διανομή φυλλαδίων και καταχώριση διαφημίσεων στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο. Στόχος της εταιρείας Fontana είναι η τοποθέτηση των ελληνικών προϊόντων στα ράφια όλων των σούπερ μάρκετ της Σκανδιναβίας. Το κόστος της καμπάνια αυτής εκτιμάται ότι θα ανέλθει για την εταιρεία στα 1.800.000 ευρώ.
Έχουν επίσης προγραμματιστεί πολλές διαλέξεις για τα ελληνικά προϊόντα, τον τρόπο παραγωγής τους, την ποιότητα και τις ευεργετικές τους ιδιότητες, σε σχολές μαγειρικής, δημοσιογράφους, προμηθευτές κ.λπ. - τεκμηριωμένα και πάντα σύμφωνα με τα πορίσματα των επιστημόνων. Η εταιρεία Fontana συνεργάζεται εδώ και χρόνια με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και στελέχη της έχουν επισκεφτεί τη Μεσσηνία και φιλοξενηθεί από το
Επιμελητήριο. Έχουν περπατήσει στους ελαιώνες μας, έχουν παρακολουθήσει από κοντά τη συγκομιδή της ελιάς και την παραγωγή του ελαιόλαδου κι έχουν γίνει πραγματικοί φίλοι της περιοχής και των προϊόντων της. Στο πλαίσιο αυτό, η Fontana χρηματοδότησε και το γύρισμα σχετικού τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ από την εταιρεία Frebere Production, ενώ έχει συνάψει συμφωνία για την προβολή του με τα μεγαλύτερα διεθνή
τηλεοπτικά κανάλια σε 60 χώρες - αρχής γενομένης από το Asian
Food Channel.
Επίσης, ο διευθυντής της εταιρείας Frebere κατά την παραμονή του στη Μεσσηνία επισκέφθηκε την Αρχαία Μεσσήνη και προγραμματίζει την παραγωγή ιστορικού ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το σκανδιναβικό κανάλι History Channel.

ΟΙ “ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ“ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ
Στο πλαίσιο αυτής της μεγάλης προβολής της περιοχής μας, προγραμματίζονται εκδηλώσεις στη Σουηδία στο τέλος Σεπτεμβρίου από τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Δρόμοι της Ελιάς», σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, την Ελληνική Πρεσβεία στη Στοκχόλμη, τον Σύλλογο Φίλων του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθήνας, το περιοδικό “Hellenica”, τη Σουηδική Επιτροπή Επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα, την εταιρεία Fontana και τον Μεσσήνιο Αθ. Ψαρούλη.
Συγκεκριμένα, τον προσεχή Σεπτέμβριο θα γίνουν εκδηλώσεις με θέμα την ιστορία και τον συμβολισμό της ελιάς στη γενέτειρα του Σουηδού αρχαιολόγου Νατάλ Βαλμίν, καθώς επίσης παρουσίαση του πολιτισμού της ελιάς και της μεσσηνιακής πρωτοβουλίας «Δρόμοι της Ελιάς» στο Μεσογειακό Μουσείο της Στοκχόλμης και στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Ουψάλας, σε συνεργασία με τον εκεί δήμο. Παράλληλα προγραμματίζονται εμπορικές συναντήσεις και εκδηλώσεις γευσιγνωσίας μεσσηνιακών προϊόντων κι ενημέρωσης για τη θρεπτική τους αξία.
Επίσης, πάντα με επίκεντρο τη Μεσσηνία έχουν αναληφθεί και οι εξής δράσεις στη Σουηδία:
• Κυκλοφόρησε βιβλίο με θέ-μα την ελληνική διατροφή και μαγειρική στις σκανδιναβικές χώρες, από τη γνωστή δημοσιογράφο και τηλεπαρουσιάστρια Αλεξάνδρα Πασχαλίδου – του οποίου μεγάλο μέρος είναι αφιερωμένο στα μεσσηνιακά προϊόντα. Στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας προσέφερε μεσσηνιακά προϊόντα και τα δώρα της ελιάς στους δημοσιογράφους και τους υπόλοιπους προσκεκλημένους.
• Σε συνέδριο για το περιβάλλον που διοργάνωσε το ΤΕΙ Καλαμάτας κατά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, μίλησαν καθηγητές του Πανεπιστημίου Στοκχόλμης, για τη συμμετοχή των οποίων δόθηκε ευρεία δημοσιότητα στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.
• Η Costa Navarino συμμετείχε σε διεθνή έκθεση στη Στοκχόλμη: ένα γεγονός που καλύφθηκε εκτενώς από τον εξειδικευμένο Τύπο του γκολφ και τις σχετικές ιστοσελίδες.
• Πραγματοποιήθηκαν και έχουν προγραμματιστεί νέες επισκέψεις tour operators στη Μεσσηνία και στην Costa Navarino.
• Επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στη Μεσσηνία δημοσιογράφοι μεγάλων εφημερίδων, συγγραφείς και προσωπικότητες από τη Σουηδία.
• Ήδη υπερβαίνουν τους 200 και συνεχώς αυξάνονται οι «Φίλοι της Αρχαίας Μεσσήνης» στη Σουηδία και πολλές ακόμη χώρες του εξωτερικού. Η Αρχαία Μεσσήνη θεωρείται σημείο αναφοράς και πόλη πολιτισμού και ειρήνης.
• Υπεύθυνος μεγάλου σουηδικού τουριστικού ομίλου έχει επισκεφτεί τη Μεσσηνία και την Καλαμάτα, για να εξετάσει τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες της περιοχής μετά την άρση
του καμποτάζ. Φαίνεται πλέον να ανοίγουν νέοι ορίζοντες στον
διεθνή τουριστικό τομέα για την περιοχή μας, λόγω του αεροδρομίου, του λιμανιού, της Αρχαίας Μεσσήνης, της Costa
Navarino και της βελτίωσης του οδικού δικτύου που μειώνει την
απόσταση από την Αθήνα.

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 03/07/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου