Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ολυμπία Οδός: «Ανυποχώρητη η Μεσσηνία»

Ανυποχώρητη, δήλωσε για άλλη μια φορά ο νομάρχης, είναι η Μεσσηνία για το θέμα της Ολυμπίας Οδού και της απόληξής της στο νομό μας. Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να μην περάσει ο άξονας από τον Καϊάφα, ο κ. Δράκος είπε ότι αυτή ήταν αναμενόμενη και επανάλαβε ότι η σύμβαση παραχώρησης που έχει ψηφισθεί από τη Βουλή δεν μπορεί να αλλάξει. Χαρακτήρισε δε πολιτικό και στρατηγικό λάθος αν το υπουργείο Υποδομών μπει σε μια τέτοια συζήτηση και σημείωσε ότι έχει ζητήσει ραντεβού από τον υπουργό κ. Ρέππα για αύριο.

Μηδενική λύση
Ο κ. Δράκος, αφού χαρακτήρισε την απόφαση του ΣτΕ αναμενόμενη και προδιαγεγραμμένη λόγω των προσεγγίσεων της  αρμοδίας επιτροπής της Ε.Ε., αφού οι περιβαλλοντικοί λόγοι και όροι που είχαν προβληθεί είχαν γίνει εν μέρει αποδεκτοί από τις υπηρεσίες, υπογράμμισε: «Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ανατρέψει τη σύμβαση παραχώρησης για την ολοκλήρωση όλου του έργου. Το ΣτΕ και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. αναφέρονται για ένα μικρό τμήμα, εντελώς συγκεκριμένο. Εκεί έχουμε αποδεχτεί τη μηδενική λύση, την οποία προβάλλουμε, υποστηρίζουμε και διεκδικούμε. Η μηδενική λύση είναι επιβεβλημένη να εφαρμοσθεί με παρεμβάσεις που δεν απαγορεύονται, μικρού χαρακτήρα και επιπέδου, που θα διευκολύνουν τη διέλευση ήπιας κυκλοφορίας από το συγκεκριμένο κομμάτι της υψηλής περιβαλλοντικής και αισθητικής αναφοράς».

Πολιτικό λάθος
Σύμφωνα με το νομάρχη, επανειλημμένα έχει στείλει επιστολές στον υπουργό Υποδομών κ. Ρέππα για το θέμα αυτό, ενώ χθες έστειλε νέα με αίτημα να συναντηθούν αύριο, με αφορμή και την παρουσία όλων των φορέων της Μεσσηνίας στην Αθήνα, για τη σύσκεψη που αφορά στο λιμάνι της Καλαμάτας.
«Υπάρχει αισιοδοξία. Κατά την άποψή μας, υπάρχει βεβαιότητα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μπει το υπουργείο σε μια διαδικασία, η οποία ενδεχομένως θα δημιουργήσει και περιπέτειες, που θα εκμεταλλευτούν οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί για να πάνε σε αναθεώρηση της σύμβασης. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση το υπουργείο να μπει σε μια τέτοια συζήτηση και λογική. Πιστεύω ότι θα ήταν μέγα στρατηγικό και πολιτικό λάθος αν μπούμε σε μια τέτοια περιπέτεια», σχολίασε ο κ. Δράκος.

Της Βίκυς Βετουλάκη “ΘΑΡΡΟΣ” 21/07/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου