Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Προχωράει η μελέτη για το Σουληνάρι - Κορυφάσιο ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΕΣΠΑ

Περνάει αύριο από το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Εργων της Νομαρχίας Μεσσηνίας η μελέτη για τη βελτίωση του δρόμου Σουληνάρι - Κρεμμύδια - Κορυφάσιο.
Στόχος είναι να επισπευστούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της μελέτης, που υπολογίζεται το φθινόπωρο και η υλοποίηση του έργου να γίνει από το ΕΣΠΑ, από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών.
Χθες σε υπηρεσιακή σύσκεψη στη Νομαρχία, υπό την προεδρία του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτη Γιαννακέα, εξετάστηκε η μέχρι τώρα πορεία της μελέτης και επισημάνθηκαν τα επόμενα βήματα που πρέπει να επιταχυνθούν.
Πρόσφατα στη Νομαρχία έφθασε η θετική γνωμοδότηση της περιβαλλοντικής προμελέτης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τα επόμενα κρίσιμα βήματα είναι η οριστική τεχνική και η περιβαλλοντική μελέτη.
Ο δρόμος θα είναι μήκους 13,8 χιλιομέτρων και πλάτους 11 μέτρων. Στη μεγαλύτερη διαδρομή του προβλέπεται βελτίωση - διαπλάτυνση της υφιστάμενης οδού. Θα παρακάμπτει νότια τον οικσμό Φουρτζή
και θα συναντάει τον υφιστάμενο μεταξύ των δύο οικισμών των Κρεμμυδίων (Ανω και Κάτω), ενώ θα παρακάμπτει βόρεια και το Κορυφάσιο. Προβλέπονται, επίσης, 9 ισόπεδοι κόμβοι.
Στην περιβαλλοντική προμελέτη σημειώνεται ότι «η οδός αυτή αποτελεί ένα από τους βασικούς άξονες της Δυτικής Μεσσηνίας, καθώς συνδέει τους εθνικούς δρόμους Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος και Κυπαρισσία - Πύλος - Μεθώνη. Η βελτίωση θα εξυπηρετήσει τη συγκοινωνία της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου και σε συνδυασμό με τις προβλεπόμενες τουριστικές επενδύσεις στο νομό θα συμβάλει θετικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής».
Να υπενθυμίσουμε ότι τη μελέτη εκπονεί η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας με χρηματοδότηση από τον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, καθώς θα βελτιώσει και την πρόσβαση στο Costa Navarino. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας έχει ζητήσει την υλοποίηση της βελτίωσης του δρόμου Σουληνάρι - Κρεμμύδια - Κορυφάσιο από το τομεακό του υπουργείου Υποδομών, εκτιμώντας το κόστος στα 8 εκ. ευρώ μαζί με τις απαλλοτριώσεις.
Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 22/07/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου