Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Εντατικά σε τρία μέτωπα δουλεύεται ο αυτοκινητόδρομος στη Μεσσηνία

image

 

image

image

image

Σε τρία μέτωπα έχει επικεντρώσει ο "Μορέας" αυτό το διάστημα, τις εργασίες κατασκευής του αυτοκινητόδρομου μέσα στη Μεσσηνία, οι οποίες υλοποιούνται με εντατικούς ρυθμούς. Πρόκειται για σημεία που συναντά την υφιστάμενη εθνική οδό: Στην ευθεία μετά τη διασταύρωση προς Μελιγαλά και Κατσαρού, στο σημείο μεταξύ Αγίου Κωνσταντίνου και διασταύρωσης προς Πλατύ, όπου θα δημιουργηθεί ο κόμβος Αρφαρών και στην ευθεία της Αλλαγής.
Σύμφωνα με ενημέρωση από στελέχη του ομίλου, ολοκληρώνονται οι προεργασίες και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται: Να καταργηθούν οι προσωρινές παρακάμψεις - παραλλαγές του υφιστάμενου εθνικού δρόμου στις ευθείες της Αλλαγής και μετά τη διασταύρωση προς Μελιγαλά -Κατσαρού. Να λειτουργήσει η παράκαμψη στην ευθεία ανάμεσα σε Αγ. Κωνσταντίνο και διασταύρωση προς Πλατύ. Στην Αλλαγή θα συνεχιστούν οι εργασίες για την κατασκευή της γέφυρας που συνδέει τον αυτοκινητόδρομο με την Ολυμπία Οδό. Στο δεύτερο σημείο (κοντά στο βενζινάδικο Κουτσουμπού) η κυκλοφορία θα επιστρέψει στην κανονική της διαδρομή κάτω από την καινούργια γέφυρα του αυτοκινητόδρομου και θα συνεχιστούν οι εργασίες για την κατασκευή της γέφυρας προς τις δύο πλευρές της.
Στόχος του "Μορέα" είναι να ολοκληρωθεί η γέφυρα το συντομότερο και τα φορτηγά που δουλεύουν στο έργο να κινούνται μέσω αυτής και να μην μπαίνουν στον υφιστάμενο εθνικό δρόμο, όπου δημιουργούν κινδύνους ατυχημάτων. Στο τρίτο σημείο (πριν τον Αγ. Κωνσταντίνο) ο αυτοκινητόδρομος θα "βυθιστεί" -ήδη διαμορφώνεται το "βύθισμα"- και η υφιστάμενη εθνική θα περνάει από πάνω με γέφυρα.
Με την προσωρινή παράκαμψη που ετοιμάζεται, θα φτιαχτούν οι πάσσαλοι για τη συγκεκριμένη γέφυρα, ενώ θα γίνει και η μετακίνηση δικτύων του ΟΤΕ, ύδρευσης και άρδευσης.

Γ.Σ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 20/07/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου