Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Εντατικά οι εργασίες και πάλι στον αυτοκινητόδρομο “ΜΑΧΗ” ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2011


Γιάννης Σινάπης

Από χθες δουλεύεται και πάλι εντατικά ο αυτοκινητόδρομος στη Μεσσηνία, από την Αλλαγή έως και τη Μικρομάνη, όπως μας ενημέρωσαν στελέχη του “Μορέα”.
Στόχος της κοινοπραξίας και του υπουργείου Υποδομών είναι, σύμφωνα και με τη σύμβαση παραχώρησης, μέσα στο 2011 να δοθεί στην κυκλοφορία όλος ο αυτοκινητόδρομος έως τη Σπερχογεία. Εκτιμάται ότι το καλοκαίρι του επόμενου χρόνου θα μπορεί να δοθεί ο δρόμος μέχρι τον κόμβο των Αρφαρών, αν έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του τμήματος Παραδείσια - Τσακώνα.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από στελέχη του “Μορέα”, αυτή την περίοδο γίνεται οδοστρωσία του επιχώματος από τα όρια του νομού μέχρι τον Πάμισο στον Αγιο Φλώρο. Στο σημείο αυτό (της παλιάς και της νέας κοίτης) με τους χαλικοπασσάλους που έχει τοποθετήσει η κοινοπραξία, παρακολουθεί το έδαφος, πώς βελτιώνεται, αν υπάρχει καθίζηση και πόση.
Με την ολοκλήρωση της παρέμβασης στο επίχωμα θα πέσουν οι στρώσεις με 3Α και όπως μας επισημάνθηκε, είναι πολύ πιθανό να πέσει και άσφαλτος φέτος, προς το τέλος του χρόνου, σε κάποια τμήματα. Αυτό θα εξαρτηθεί από τον καιρό.
Στον υπό κατασκευή κόμβο των Αρφαρών, ανάμεσα σε Αγιο Κωνσταντίνο και διασταύρωση προς Πλατύ, σκάβεται το “βύθισμα” του αυτοκινητόδρομου προς τη νότια πλευρά προς το Πήδημα και από την άλλη πλευρά προχωρούν οι πάσσαλοι για τη θεμελίωση της γέφυρας, που θα κατασκευαστεί για να περάσει από πάνω ο υφιστάμενος εθνικός δρόμος. Εκτιμάται ότι οι πάσσαλοι θα ολοκληρωθούν σε 10
ημέρες, καθώς ο “Μορέας” περιμένει τη μετακίνηση του δικτύου της Tellas. Αυτές τις μέρες εντατικοποιήθηκαν οι εργασίες οδοστρωσίας και στην Ανθεια, στο τμήμα έως τη Μικρομάνη.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 29/08/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου