Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Μαγευτική συναυλία του Θοδωρή Ξυδιά στην Πύλο

Μας συγκίνησε πάλι ο Πύλιος μουσικοσυνθέτης Θοδωρής Ξυδιάς, με την πλούσια συναυλία που έδωσε στην Πύλο το βράδυ της Τρίτης.
Ο σεμνός Θοδωρής παρουσίασε τα καινούργια τραγούδια του (“Ελλάδα γειτονιά μου“ είναι ο τίτλος του cd) καθώς και άλλων συνθετών, σε χώρο που για πρώτη φορά επελέγη, εγκαινιάσθηκε θα ‘λεγε κανείς, και μάλιστα πέτυχε τα μέγιστα.

Μπροστά στον άγνωστο στρατιώτη, στο Δημαρχείο (πλατεία Νέστορος) και με φόντο το ιστορικό σπίτι του Κωστή Τσικλητήρα, απίθανος και ειδικός χώρος για συναυλίες του Θοδωρή και όταν μάλιστα αηδονολαλεί ο Γιάννης Λάρδης, η Φωτεινή Σαββατιανού και ο Μιχάλης Μαριδάκης, οι ακροατές αισθάνθηκαν ότι υπάρχει και άλλος κλάδος της μουσικής επιστήμης, κι αυτός δεν είναι άλλος από τον ερωτικό που έγινε στις μέρες μας μουσική παραγωγή πενίας του πενταγράμμου, με αποτέλεσμα να συντριβεί απολύτως η ποιότητα των ακουσμάτων. Ο Θοδωρής παραμένει στους στίχους του και στη μουσική του θιασώτης του φτερωτού γιου της Αφροδίτης και συγκινεί ακόμα και τώρα τις γενιές μας. Τον επίλογο της συναυλίας έδωσαν οι “Τροβαδούροι της Πύλου“, μια μεγάλη ομάδα Πύλιων την οποία “έχτισε“ ο Θόδωρος με αφετηρία τα παλιά μέλη της χορωδίας της Πύλου - όπως οι Γιάννης Ζωντανός, Κώστας Νικολόπουλος, Βασίλης Πανταζόπουλος, Γιάννης Νικολόπουλος, Κώστας Λέφας, Ηλίας Πανταζόπουλος, Χρήστος Μυσιρλής, Γιώργος Πόπορης, Μπάμπης Κωνσταντακόπουλος, Κώστας Καραλής κ.ά. Σήμερα οι “Τραβαδούροι“, γυναίκες και άνδρες, είναι 25 τουλάχιστον και συνεχώς αυξάνονται.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί το γεγονός της μουσικής ποιότητας που πλημμύρισε με τις νότες της η ορχήστρα με τον Θανάση Βασιλά στο μπουζούκι, τον Νίκο Ασημάκη στην κιθάρα, τον Θανάση Μπρουτζάκη στα πλήκτρα και τον Θανάση Σοφρά στο μπάσο και φυσικά τον Θόδωρο στο πιάνο.
Μετά από απαίτηση του κοινού η βραδιά έκλεισε με το τραγούδι που έγραψε το 1978 ο Θόδωρος για την Πύλο, που έχει τίτλο “Πύλο μου, φεγγάρι μου“.
 
Τ.Αλ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 12/08/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου