Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Η Πύλος χρειάζεται σύγχρονες υποδομές ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ COSTA NAVARINO

Χωρίς σύγχρονες υποδομές υποδέχεται η Πύλος τη νέα εποχή που εγκαινιάζει η λειτουργία της Costa Navarino. Οι επιχειρηματίες της πόλης επισημαίνουν μεταξύ άλλων την δυσκολία στην πρόσβαση εξαιτίας των ακατάλληλων οδικών αξόνων, αλλά και του εσωτερικού δικτύου που βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Παράπονα υπάρχουν και για το έργο της αποχέτευσης που έχει μείνει ανολοκλήρωτο αλλά και την καθαριότητα και τις ελλείψεις στη μαρίνα.
Ο Βασίλης Βρεττάκος τονίζει ότι την Πύλο φέτος σώζει η Costa Navarino, διαφορετικά: “Θα ήμασταν στα ίδια χάλια με τις άλλες περιοχές“, επισημαίνει, ενώ τονίζει πως “το επιχειρείν στην περιοχή μας είναι δύσκολο λόγω των προβλημάτων με τις υποδομές. Η Πύλος θα μπορούσε να έχει καλύτερη οδική προσβασιμότητα, να έχει ολοκληρώσει το αποχετευτικό δίκτυο και να φροντίζει για την βελτίωση των τουριστικών υποδομών της και της εσωτερικής οδοποιίας“. Και κλείνει με μια διαπίστωση: “Αν δεν ήταν ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, η Πύλος θα ήταν ένα χωριό που θα θύμιζε δεκαετία του 1970 και ΄80”.
Ο Δημήτρης Κουφόγιωργας πιστεύει επίσης πως “η ακαταλληλότητα των δρόμων που οδηγούν στην Πύλο είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα. Οσο κι αν υπάρχει προβολή, μέσω της Costa Navarino πρέπει να νοιαστούμε, ώστε να βελτιωθούν βασικά πράγματα όπως η οδική πρόσβαση“.
Ο Δημήτρης Διακουμής επισημαίνει ότι η διαφήμιση που η Πύλος έχει μέσα από τη λειτουργία της Costa Navarino δεν μπορεί να αξιοποιηθεί αν δεν βελτιωθούν οι υποδομές. “Ενα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι το κυκλοφοριακό. Μέσα από την πόλη περνάνε βαριά οχήματα, και ειδικά γύρω από την πλατεία η κίνηση επιβαρύνεται και από τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ“, τονίζει. Επίσης, “η δρόμοι είναι χάλια και υπάρχει και πρόβλημα με την καθαριότητα“, αλλά και, “η συμπεριφορά των αρχών ξενίζει τους επισκέπτες“. Και εξηγεί: “Αντί να υπάρχει η κατάλληλη σήμανση και φιλική αντιμετώπιση απέναντι στον επισκέπτη, η Αστυνομία γράφει σωρηδόν τον κόσμο“.
Ο Σταύρος Παπασπηλιόπουλος τονίζει: “Δεν επενδύει ο οποιοσδήποτε εξαιτίας των υποτυπωδών υποδομών στην πόλη. Η περιοχή μας μπορεί να αναβαθμιστεί εξαιτίας της Costa Navarino και πιστεύω ότι τελικά θα αναγκαστούν να βελτιώσουν τις υποδομές λόγω ακριβώς της επένδυσης του καπετάνιου“. Μεταξύ των ανοιχτών πληγών που επισημαίνει για την πόλη είναι “το αποχετευτικό σύστημα που υπολειτουργεί αφού δεν έχουν προχωρήσει οι συνδέσεις σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%. Η καθαριότητα είναι επίσης ένα ζήτημα για την Πύλο αφού το καλοκαίρι δεν γίνεται όσο συχνά θα πρεπε η αποκομιδή τους“.
Ο Κώστας Μητώσης λέει: “Οι υποδομές της Πύλου είναι μηδενικές -το μόνο που έχει αλλάξει τα τελευταία 4 χρόνια είναι τα πλαστικά κολονάκια στους δρόμους! Το λιμάνι μυρίζει εξαιτίας των υπονόμων που πέφτουν μέσα και η μαρίνα είναι εντελώς ανοργάνωτη“. Επίσης, επισημαίνει και την έλλειψη καλής διάθεσης από πλευράς αρχών προς τους τουρίστες. “Οταν κάποιος ξένος έρχεται με το τροχόσπιτό του στο πάρκινγκ δεν σημαίνει ότι θα περάσει εκεί τη νύχτα. Οπότε μια ευγενική προειδοποίηση αρκεί. Αντίθετα εδώ θα λάβει μια κλήση και θα φύγει δυσαρεστημένος“.
Ο Νίκος Κυριαζάκος θίγει επίσης το πρόβλημα της οδικής πρόσβασης προς την Πύλο και τη σύνδεσή της με την μεσσηνιακή πρωτεύουσα και το αεροδρόμιο. “Η Πύλος χρειάζεται οδικούς άξονες που να την συνδέουν με την Καλαμάτα και το αεροδρόμιο ώστε ο ξένος να μην σκέφτεται πώς
θα φτάσει μέχρι εδώ. Χρειάζεται ακόμη να ολοκληρωθούν έργα όπως αυτό της αποχέτευσης και αναπλάσεις“.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 14/08/2010

4 σχόλια:

  1. ΑΝΤΕ ΡΕ ΝΑ ΨΗΣΟΥΤΕ ΚΑΝΑ ΚΑΦΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χωριο το εκανε ο πατερας σου ρε το 70 και το 80

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΚΑΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΕΡΒΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ.ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΙΔΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΞΕΡΟΥΝ.ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ 2 ΟΥΙΣΚΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ 50 ΛΕΠΤΑ.... ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΑΣ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ.ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. EXETE APOLYTO DIKIO GIA TO SERVICE KAI TA MAGAZIA STHN PYLO...KAPOIOI THA PREPE NA NTREPONTAI ALLA OXI K OI TIMES SAN THN MYKONO TO XEFTILISAME..

    ΑπάντησηΔιαγραφή