Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν πολιτεύονται

Του Τάκη Αλεξάκη

Στον κύκλο των συζητήσεων που πραγματοποιούνται στην Πύλο παρατηρείται φέτος ένα πρωτόγνωρο
φαινόμενο για προεκλογική περίοδο. Στα πλαίσια (Ακαδημία πλάτανος), εδώ που ανεβοκατεβάζουμε δημάρχους και συμβούλους, γίναμε πολιτικός “αχταρμάς“ με μια απάθεια για τον “Καλλικράτη“ σαν να μη γίνονται εκλογές. Εκείνο όμως που έχει μεγάλη σημασία είναι το γεγονός ότι όταν πραγματοποιούνται καλλικρατικές συζητήσεις κυριαρχεί ο ρεαλισμός και ακούγονται τα πράγματα με τ‘ όνομά τους, ένθεν κακείθεν στο πολιτικό επίπεδο. Ο,τι καλύτερο για μια κοινωνία στην οποία γνωριζόμαστε όλοι καλά.
Στην Πύλο βρέθηκε ο Θοδωρής Σαλαντής με Πύλιους φίλους του. Ως γνωστόν είχε εκλεγεί με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο αλλά αυτή τη φορά θα απέχει. Στην ερώτηση αν θα πλαισιώσει το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Καφαντάρη, εκλεκτού του Αντώνη Σαμαρά, η απάντησή του ταίριαξε γάντι σύμφωνα με την ρήση του ελληνικού λαού “Από δήμαρχος κλητήρας;”. Φυσικά έχει δίκιο ο Σαλαντής όταν ο ίδιος ο Σαμαράς τού είχε αφήσει περιθώρια για τη στήριξη στο Δήμο Πύλου - Νέστορος.
Οσο για τον Βασίλη Βρεττάκο, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, καιρό τώρα έχει εκφραστεί αρνητικά σχετικά με τη δημοτική του δραστηριότητα, παραμένει όμως η απορία γιατί στις διεργασίες που πραγματοποίησε ο Σαμαράς σχετικά με τις πύλιες υποψηφιότητες δεν αναφέρθηκε διόλου στο όνομα του Βασίλη Βρεττάκου.
Θα ‘πρεπε για λόγους νεοδημοκρατικής τάξεως ο πρόεδρος να τον ρωτούσε για τις προθέσεις του. Θα μου πεις, πρόεδρος είναι, αυτός έχει την ευθύνη. Ισως ξέρει περισσότερα από μας που μένουμε εδώ. Πάντως τα χρίσματα και οι στηρίξεις στην παρούσα φάση ειδικά στο χώρο της νεολαίας θεωρούνται παρωχημένες υποθέσεις.
Στην παρέα ο Βασίλης Πανταζόπουλος, αντιστράτηγος ε.α., σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά σε ζητήματα εθνικής άμυνας, που του έγινε η πρόταση από τον ίδιο τον πρόεδρο να ηγηθεί συνδυασμού και αρνήθηκε. Ως Πύλιος μπαίνω στον πειρασμό να πω: Στρατηγέ, κακώς που αρνήθηκες.
Τέλος ο Βασίλης Τσώνης, νυν δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Βασίλη Βρεττάκου, στην ερώτηση εάν θα πολιτευτεί με το συνδυασμό του Δ. Καφαντάρη μας απάντησε ότι ακόμα το σκέφτεται και οι πιθανότητες είναι 50-50.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 17/09/2010

2 σχόλια:

  1. Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΤΟΝ ΜΑΡΑΝΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΤΟΜ ,ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΣ,[ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΑΙΝΤΑΝΟΥ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΣΤΕΚΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ.

    ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ Κο ΤΑΣΟ ΤΣΟΡΩΝΗ Ως ΤΡΙΤΟ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΑΞΙΩΜΑ,
    ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ-ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΑ ΩΣ ΑΛΛΟΣ ΜΕΤΕΡΝΙΧ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΛΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ Ως <> ΕΔΕΙΞΕ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΗΝ ΣΤΙΡΙΞΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΕΞΑΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ Κου.ΚΑΝΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ<>
    ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΚΤΝΙΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΛΕΞΕΙΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΡΥΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ,ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΩΦΕΛΟΣ ΩΣ ΩΦΕΙΛΟΥΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΕ ΣΥΝΟΜΟΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ( ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ) ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΠΩς ΕΤΑΞΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΕΞΑΠΑΤΟΝΤΑΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ .
    ΠΛΑΝΟΝΤΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑ.
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΓΙΑΛΑΤΖΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΟΥ ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΛΕΡΤΑΡΑΝ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ
    ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΩΡΑ.
    ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ,ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΕΑΝ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΧΩΡΟ Ο BLOGER ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΟΥΝ ΤΙΣ <> ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ , ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΣΑΝ ΣΥΝΧΡΟΝΟΙ ΠΟΛΤΙΚΟΙ ΤΥΧΟΔΙΟΚΤΕΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΩΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή