Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ Το “Costa Navarino” σε Κίνα - Μέση Ανατολή

Εξαιρετικά θετικός είναι ο απολογισμός της πρώτης σεζόν λειτουργίας του “Costa Navarino”, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του “Westin Resort” σε εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης από τη Μεσσηνία και την Ηλεία, που στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο χώρο.
«Το όραμα του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, να αναγνωριστεί η Μεσσηνία ως ένας από τους πιο ποιοτικούς προορισμούς της Μεσογείου, έχει αρχίσει να υλοποιείται» τόνισε ο Αχ. Κωνσταντακόπουλος, επισημαίνοντας ότι ο νομός μας γίνεται όλο και πιο γνωστός μέσα από την καμπάνια του “Costa Navarino”, που το 2011 θα στοχεύσει ιδιαίτερα στην Κίνα και τη Μέση Ανατολή.
Η πραγματικότητα ξεπέρασε τις προσδοκίες, σημείωσε ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. γνωστοποιώντας ότι «χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο ήρθαν στη Μεσσηνία -πολλοί για πρώτη φορά- και εντυπωσιάστηκαν από τη φυσική ομορφιά και την ιστορία του τόπου. Νέες πτήσεις εταιρειών, όπως η Aegean και η AirBerlin, συνέδεσαν το αεροδρόμιο της Καλαμάτας με όλους τους σημαντικούς προορισμούς της Ευρώπης, με συνέπεια τη σημαντική αύξηση στις αφίξεις επιβατών, σε ποσοστό 190% σε σχέση με το 2009 σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου της Καλαμάτας».

ΕΝΤΟΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Οπως τόνισε ο Αχ. Κωνσταντακόπουλος, η Μεσσηνία προβλήθηκε έντονα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το 7μηνο Φεβρουαρίου - Αυγούστου αναφορά στο νομό μας και το “Costa Navarino” έγινε σε περισσότερα από 1.100 δημοσιεύματα. Το ίδιο χρονικό διάστημα στις εγκαταστάσεις του έχουν φιλοξενηθεί 93 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί press road-shows σε Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες. Ακόμα, αποκάλυψε ότι το “Costa Navarino” έχει συμμετάσχει σε 21 διεθνείς εκθέσεις και προγραμματίζει να συμμετάσχει σε 12 ακόμη μέχρι το τέλος του 2010.
Πρόσθεσε παράλληλα, ότι πάνω από 30 συνέδρια και εκδηλώσεις φιλοξενήθηκαν στο συνεδριακό κέντρο “House of Events”, βάζοντας έτσι τη Μεσσηνία στον χάρτη του συνεδριακού τουρισμού. Επιπλέον ήδη από φέτος, τρία δημοφιλή τουρνουά γκολφ φιλοξενήθηκαν στο “The Dunes Course”, με παγκόσμια τηλεοπτική και έντυπη κάλυψη.
Επιπλέον, η TΕΜΕΣ Α.Ε. -όπως είπε ο Αχ. Κωνσταντακόπουλος- «συνέβαλε στη δημιουργία ειδικών εκδόσεων και αφιερωμάτων για τη Μεσσηνία, που αναδεικνύουν τα αξιοθέατα, τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις της περιοχής. Δημιουργήθηκε επίσης ειδικό προωθητικό stand στο VIP lounge της Aegean στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, όπου τοποθετήθηκαν μεσσηνιακά προϊόντα, έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό σχετικό με τη Μεσσηνία και το “Costa Navarino”».
Ως ενδεικτικό στοιχείο του παγκοσμίου ενδιαφέροντας που δημιούργησε ο προορισμός, κατέληξε ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. ήταν οι 346.000 επισκέψεις που δέχτηκε η ιστοσελίδα http://www.costanavarino.com/ από την έναρξη λειτουργίας της.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΟΔΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Ο Αχ. Κωνσταντακόπουλος εξέφρασε αισιοδοξία για τη σύντομη ολοκλήρωση των σύγχρονων οδικών υποδομών που είτε κατασκευάζονται, είτε μελετώνται, ώστε η πρόσβαση να γίνει πραγματικά αντάξια ενός παγκόσμιας εμβέλειας προορισμού, όπως στοχεύει να γίνει το “Costa Navarino”. Ανακοίνωσε παράλληλα ότι νωρίς, μέσα στον επόμενο χρόνο, θα ξεκινήσει η λειτουργία και του δεύτερου γηπέδου γκολφ (“The Bay Course”) στη Γιάλοβα.
Οσον αφορά στην κατασκευή των εγκαταστάσεων στην περιοχή της Γιάλοβας, οι οποίες θα αποτελέσουν το συγκρότημα “Navarino Bay” -τον πρώτο υπόσκαφο προορισμό στον κόσμο και τον πρώτο all pool villa resort στην Ευρώπη- ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. γνωστοποίησε ότι ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί για την ανάδειξη των αναδόχων. Δήλωσε πάντως, ότι σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή μικρών έργων υποδομής και υποστήριξης της νέας μονάδας.
Οπως τόνισε, ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του “Navarino Bay” «συνδυάζει στοιχεία από την πιο παλαιά μορφή αρχιτεκτονικής της Μεσσηνίας, τις θολωτές κατασκευές σε συνδυασμό με τα πλέον σύγχρονα περιβαλλοντικά πρότυπα». Γνωστοποίησε επίσης ότι σε ορίζοντα πενταετίας προγραμματίζεται η δημιουργία του “Navarino Blue” και του “Navarino Hills”, καθώς και η ανάπτυξη άλλων περιοχών, μικρότερης έκτασης και κλίμακας στη Μεσσηνία.
Ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. έκανε γνωστό ότι στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου θα συνεχιστεί η λειτουργία του γηπέδου γκολφ (Τhe Dunes Course”) και του clubhouse. Στα ξενοδοχεία του “Costa Navarino” -το “Romanos, A Luxury Collection Resort” και το “Westin Resort”-προγραμματίζονται εργασίες που θα αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τα ήδη πολύ υψηλά ποιοτικά στάνταρντ με βάση τα οποία λειτουργούν οι δύο μονάδες.
 
ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΕ  ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Για το 2011, ο Αχ. Κωνσταντακόπουλος εξήγγειλε ακόμη πιο έντονη προβολή της Μεσσηνίας και του “Costa Navarino”, με άνοιγμα και σε νέες αγορές -την Κίνα και τη Μέση Ανατολή.
Στα σχέδια ανάπτυξης του συγκροτήματος για τον επόμενο χρόνο, ειδικότερα, είναι νέοι χώροι εστίασης με μαροκινή, ασιατική και ελληνική κουζίνα, η δημιουργία του “Navarino Culinary Institute” -ενός διεθνούς κέντρου έρευνας και εκπαίδευσης για την ελληνική και μεσσηνιακή διατροφή- καθώς και η δημιουργία του “Navarino Natura Hall”, του διαδραστικού περιβαλλοντικού εκθεσιακού κέντρου του “Navarino Dunes”. Σε βάθος δύο χρόνων εξ άλλου, επιδιώκεται η δημιουργία επιπλέον αθλητικών χώρων -δύο γηπέδων ποδοσφαίρου ειδικότερα, προκειμένου να υπάρξει ενδιαφέρον ομάδων για προετοιμασία.
Αναφερόμενος ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ στα λειτουργικά του “Costa Navarino” γνωστοποίησε ότι από την έναρξη λειτουργίας του και μέχρι τώρα απασχολήθηκαν 1.200 άνθρωποι, πάνω από το 70% των οποίων είναι Μεσσήνιοι. Γνωστοποίησε παράλληλα ότι περισσότεροι από 150 τοπικοί παραγωγοί και άλλες επιχειρήσεις της Μεσσηνίας συνεργάστηκαν άμεσα με το “Costa Navarinο”, με τζίρους που ξεπέρασαν τα 3.000.000 ευρώ, «χωρίς να υπολογίζονται οι έμμεσες συνεργασίες και δραστηριότητες (εστιατόρια, βενζινάδικα, μικρά και μεγάλα σημεία πώλησης κ.λπ.)». Ακόμα, ενημέρωσε ότι για τις ανάγκες στέγασης των εργαζομένων του “Costa Navarino” ενοικιάζονται 320 δωμάτια σε σπίτια και ξενοδοχεία της περιοχής, παράλληλα ολοκληρώθηκαν κτηριακές εγκαταστάσεις για τους συνεργάτες στη Μαραθούπολη του Δήμου Γαργαλιάνων, ενώ ξεκινά άμεσα η κατασκευή κτηρίου στο Δήμο Πύλου.
Τέλος, όσον αφορά στον ντόπιο πληθυσμό, ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος δήλωσε ότι έχουν δημιουργηθεί ειδικά προγράμματα και πακέτα για κατοίκους της περιοχής που θέλουν να παίξουν ή να μάθουν γκολφ, ενώ ιδιαίτερη ικανοποίηση δήλωσε ότι προκαλεί το γεγονός πως για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες επισκέψεις κοινού -«μέσα στον Ιούνιο, περισσότεροι από 600 Μεσσήνιοι συμμετείχαν στις ξεναγήσεις στο “Costa Navarino” και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις εγκαταστάσεις, ενώ θα ξεκινήσει και η λειτουργία του γηπέδου γκολφ “The Bay Course”» σημείωσε.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 25/09/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου