Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Μεσσηνία: Κατεβαίνει Σαμαράς και άλλα "γαλάζια" στελέχη

Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας «φουλάρει» τις μηχανές του εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Νοεμβρίου. Έτσι, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης της διευρυμένης Εκτελεστικής Γραμματείας, η οποία διεξήχθη υπό την προεδρία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, συζητήθηκε και αποφασίστηκε το πρόγραμμα δράσης για το διάστημα μέχρι τις φθινοπωρινές κάλπες. Παράλληλα, εγκρίθηκε το πρόγραμμα περιοδειών των στελεχών της Ν.Δ.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα ξεκινήσει τις περιοδείες του από τους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ μέχρι τις εκλογές θα επισκεφτεί, μεταξύ άλλων, τη Μεσσηνία, αλλά και την Τρίπολη.
Τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα αναμένεται, όμως, να επισκεφτούν το επόμενο διάστημα ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Οι δύο τελευταίοι, εκτός από την Καλαμάτα, θα βρεθούν και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως είναι το Ναύπλιο και η Σπάρτη, ενώ ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Τασούλας θα επισκεφθεί το Άργος.
Εκτός, όμως, από τις επισκέψεις των στελεχών «πρώτης γραμμής» της Ν.Δ. στη Μεσσηνία και ειδικότερα στην Καλαμάτα, μεσσηνιακό ενδιαφέρον έχει και η εισήγηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Μεταξύ άλλων, κήρυξε πανστρατιά εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ προειδοποίησε ότι δε θα ανεχθεί κινήσεις εσωστρέφειας. «Όποιος θελήσει να προσφέρει όπλα στον αντίπαλο, την ώρα της μάχης, να αναλάβει τις ευθύνες του», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Ένας από τους στόχους της παραπάνω προειδοποίησης είναι ασφαλώς και ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο οποίος, πάντως, έχει αποφύγει μέχρι στιγμής να εκφράσει δυναμικά την άποψή του για τις εκλογές ή να αμφισβητήσει τον υποψήφιο περιφερειάρχη του κόμματος Δημήτρη Δράκο.
Όμως, η στάση σιωπής που έχει επιλέξει έρχεται σε αντίθεση με την παρατήρηση του προέδρου, ότι θέλει όλα τα στελέχη δίπλα του, στην πρώτη γραμμή, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Έχει, επομένως, ενδιαφέρον να δούμε το επόμενο διάστημα πώς θα... μεταφραστεί η στάση του από τη Ρηγίλλης. Θα οδηγήσει σε «σύγκρουση», που μπορεί να φτάσει μέχρι και τη διαγραφή του από το κόμμα, ή θα επικρατήσουν πιο ήπιες αποφάσεις;

Του Αντώνη Πετρόγιαννη "ΘΑΡΡΟΣ" 01/10/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου