Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Τουρισμός και πολιτισμός για την ανάπτυξη του νέου δήμου ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ

Συνέντευξη στον Γιάννη Σινάπη

Στον τουρισμό και τον πολιτισμό πρέπει να στηριχτεί η ανάπτυξη του νέου Δήμου Πύλου - Νέστορος, λέει ο δικηγόρος Γιώργος Διαμαντάκης, υποψήφιος σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιώργου Χρονόπουλου. Και επισημαίνει πως «ένας ανεξάρτητος, πολυσυλλεκτικός και ακομμάτιστος συνδυασμός με αξιόλογους υποψηφίους είναι ό,τι το καλύτερο για να οργανώσει σωστά το νέο δήμο».

Πώς πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με τον “Καλλικράτη“; Γιατί επέλεξες να συμμετέχεις στο συνδυασμό του Γιώργου Χρονόπουλου;

«Πρωτίστως, οι λόγοι που με ώθησαν να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση ενεργά υπό τη νέα δομή της ήταν η αγάπη που τρέφω για τον τόπο καταγωγής μου, η πλούσια παράδοση της οικογενείας μου με τα κοινά και η μεγάλη ανάγκη που υπάρχει προς επίλυση πλήθους προβλημάτων στο Δήμο Κορώνης. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης που δίνει ο νέος και ισχυρός καλλικρατικός Δήμος Πύλου - Νέστορος με παρότρυναν να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις προσεχείς εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Περαιτέρω, επέλεξα το συνδυασμό του Γ. Χρονόπουλου για λόγους ουσιαστικούς και συμβολικούς. Πρώτον, ήθελα να στείλω ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας στους υπευθύνους της άστοχης συνένωσης του δήμου μας στο νέο Δήμο Πύλου - Νέστορος. Δεύτερον, να διαμαρτυρηθώ για την ανοιχτή και ενεργή εμπλοκή των πολιτικών κομμάτων στην εκλογή των αντιπροσώπων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Και τρίτον, έκρινα ότι ένας ανεξάρτητος, πολυσυλλεκτικός και ακομμάτιστος συνδυασμός με αξιόλογους υποψηφίους είναι ό,τι το καλύτερο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας, για να οργανώσει σωστά το νέο δήμο και να τον οδηγήσει στην επιτυχία. Βέβαια την κρίσιμη αυτή στιγμή θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να υπάρχει ένας κοινός συνδυασμός και όχι 4, και οι εκλογές να αφορούσαν την επιλογή των αξιότερων υποψηφίων, γεγονός δύσκολο έως αδύνατο στην σημερινή ελληνική πολιτική πραγματικότητα».

Ο Δήμος Πύλου - Νέστορος έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Ποιοι είναι οι άξονες στους οποίους πρέπει να στηριχτεί;

«Ο νέος δήμος, αλλά και όλη η Μεσσηνία, δεν έχει άλλη επιλογή για να αναπτυχθεί εκτός από τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Είναι δύο τομείς ανάπτυξης “μονόδρομοι“, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα γίνουν έργα υποδομής και θα υπάρξει ολοκληρωμένος σχεδιασμός, ώστε να επιτευχθεί σταθερή και μακροπρόθεσμη προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης».

Ποια είναι τα σημαντικότερα έργα υποδομής που λείπουν από την περιοχή και για τα οποία θα αγωνιστείς ιδιαίτερα;

«Σχεδόν όλα τα έργα υποδομής λείπουν. Ειδικότερα δε στον τέως Δήμο Κορώνης δεν υφίσταται έργο υποδομής, ούτε στο έδαφος ούτε στα σχέδια. Είμαστε ορφανοί από τέτοια έργα. Αλλά και από μικρά έργα που χαρακτηρίζονται ως “καθημερινότητα του πολίτη“ είμαστε επίσης φτωχοί».

Μπορεί στην περιοχή του νέου δήμου μαζί με τον τουρισμό να λειτουργήσουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, να εγκατασταθούν αιολικά πάρκα;

«Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν είναι μόνο τα αιολικά πάρκα, δηλ. οι ανεμογεννήτριες. Είναι τα φωτοβολταϊκά, οι θερμικές πηγές και κάθε άλλη ενέργεια που προέρχεται από φυσικές πηγές. Εγώ είμαι υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διότι συμβάλλουν ουσιαστικά στην ικανοποίηση των ενεργειακών αναγκών της χώρας και στην προστασία του περιβάλλοντος, υπό την προϋπόθεση όμως της αυστηρής τήρησης θεσμοθετημένων προδιαγραφών και καταλλήλου νομοθετικού πλαισίου με τη θέσπιση ειδικού χωροταξικού σχεδίου για τη χωροθέτηση των εγκαταστάσεων και μέσα στα πλαίσια της πράσινης ανάπτυξης.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 18/10/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου