Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΕΝΩ ΗΔΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΩΣΤΑΕΙ 17 ΕΚ. ΕΥΡΩ Κίνδυνος για φρένο στο Παραδείσια - Τσακώνα


Τον κίνδυνο για τη μη συνέχιση των εργασιών του Παραδείσια -Τσακώνα και τη μη ολοκλήρωση του έργου μέσα στο 2011, λόγω του σοβαρού προβλήματος χρηματοδότησής του, επισημαίνει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” Θανάσης Πετράκος.
Η δήλωσή του έγινε χθες το μεσημέρι, μετά τη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή διευθυντή του έργου, εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας Νίκο Ντονά, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία και τα προβλήματα του έργου, που  χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Ο κ. Πετράκος τόνισε: «Υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την ολοκλήρωση του έργου στα τέλη του 2011 όπως είχε προγραμματιστεί, διότι από τον Ιούνιο έχει σταματήσει η χρηματοδότηση του έργου από την κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Ελληνικό Δημόσιο χρωστάει για εκτελεσμένες εργασίες 17 εκατ. ευρώ και αν ληφθεί υπόψη ότι χρειάζονται ακόμη 65 εκ. ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι να σταματήσουν ουσιαστικά οι εργασίες ολοκλήρωσης. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης, 8 χρόνια μετά την κατάρρευση του δρόμου Παραδείσια - Τσακώνα, όχι μόνο να μην έχει ολοκληρωθεί, αλλά να κινδυνεύει και η συνέχιση της αποκατάστασής του».
Ο επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας” παρατήρησε πως «είναι υποχρέωση του νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη, όπως και του νεοεκλεγέντα αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Μαλαπάνη, αλλά και του απερχόμενου νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δράκου να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε άμεσα τα υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών να καταβάλουν τα 17 εκ. ευρώ που χρωστάνε και να δεσμευτούν για την ομαλή χρηματοδότηση του έργου από εδώ και πέρα, για να ελπίζουμε ότι επιτέλους πριν κλείσει 10ετία από την κατάρρευσή του θα ολοκληρωθεί το έργο». Και διαβεβαίωσε ότι «η παράταξή μας θα παρακολουθεί συστηματικά το θέμα αυτό και θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ολοκληρωθεί εντός του 2011 το πολύπαθο αυτό έργο».
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Πετράκος, μέχρι τώρα έχει εκτελεστεί το 70% του έργου, αλλά υπολείπεται μεγάλο ποσό για την ολοκλήρωσή του, γιατί είναι ακριβή η μεταλλική τοξωτή γέφυρα, που θα εγκατασταθεί στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης. Το συνολικό κόστος υπολογίζεται στα 135 εκ. ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός ήταν στα 110 - 112 εκ. ευρώ, καθώς στην πορεία χρειάστηκαν συμπληρωματικές εργασίες που δεν προβλέπονταν στη μελέτη.
Η γενική εκτίμηση είναι ότι αν δοθούν στην κοινοπραξία μέχρι το τέλος του χρόνου 10 με 12 εκ. ευρώ,
μπορεί να προωθηθούν οι εργασίες σημαντικά και το έργο σχεδόν να ολοκληρωθεί την άνοιξη, με μοναδική εκκρεμότητα την κατασκευή της τοξωτής γέφυρας των 390 μέτρων, όπως επιδιώκει το υπουργείο Υποδομών. Σύμφωνα μ’ αυτό το σχεδιασμό του υπουργείου, το Παραδείσια - Τσακώνα θα παραδοθεί στην κυκλοφορία την άνοιξη με παράκαμψη 1 χιλιομέτρου στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης (όπου θα κατασκευάζεται η τοξωτή γέφυρα). Η ολοκλήρωση του έργου με την τοξωτή γέφυρα υπολογίζεται το φθινόπωρο του 2011. Ολα αυτά, αν βρεθούν και δοθούν 10 - 12 εκ. ευρώ έως το τέλος του χρόνου.

 Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 19/11/2010

1 σχόλιο:

  1. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ!!! ΑΣ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ. ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ & MAILS ΣΤΟΥΣ κ.κ ΚΟΥΣΕΛΑ, ΤΑΤΟΥΛΗ, ΜΑΛΑΠΑΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ & ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ.

    ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΙΕΣ. Η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. ΔΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

    ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ή ΒΑΛΤΕ ΜΕΣΑ ΤΟΝ ΜΟΡΕΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ.

    ΚΩΣΤΑ, ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑΩ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ. ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ κο. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΞΕΚΙΝΑ. ΝΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ. ΘΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΟΥΣΕΛΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ.

    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή