Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Με διαφορά 17,9% από τον Αναστ. Τσορώνη Άνετη επικράτηση του Δημ. Καφαντάρη στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ χωρίς κόπο επικράτησε και τη β΄ Κυριακή και εξελέγη δήμαρχος Πύλου – Νέστορος ο αντινομάρχης Δημήτρης Καφαντάρης, αφήνοντας πίσω τον ανθυποψήφιό του δήμαρχο Νέστορος Αναστάσιο Τσορώνη, κατά 17,9 ποσοστιαίες μονάδες. Ωστόσο, ο κ. Τσορώνης κατάφερε να μειώσει κατά τι τη διαφορά του πρώτου γύρου, η οποία είχε «κλειδώσει» στις 23,3 ποσοστιαίες μονάδες.
Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε ως εξής: 58,95% υπέρ του κ. Καφαντάρη και 41,05% υπέρ του κ. Τσορώνη.
Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου – Νέστορος θα απαρτίζεται από 27 συμβούλους, οι οποίοι κατανέμονται ως εξής: 16 σύμβουλοι από το συνδυασμό του κ. Καφαντάρη, 8 από το συνδυασμό του κ. Τσορώνη, 2 από το συνδυασμό του κ. Γιώργου Χρονόπουλου και 1 από το συνδυασμό της κας Σοφίας Αποστολοπούλου. Δηλώσεις
Μετά την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος ο κ. Δημήτρης Καφαντάρης τόνισε: «Ευχαριστούμε από καρδιάς τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες του νέου Δήμου Πύλου- Νέστορος για την πρωτιά που μας έδωσαν και μας έφεραν με μεγάλη διαφορά πρώτο συνδυασμό. Οι πολίτες του Δήμου Πύλου- Νέστορος έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα. Το μήνυμα της νίκης του τόπου μας, το μήνυμα της ελπίδας και της προοπτικής. Στήριξαν την προσπάθειά μας με όλη τους τη δύναμη και θέλω να τους ευχαριστήσω από καρδιάς. Κερδίσαμε όλοι μαζί ένα μεγάλο στοίχημα. Στο νέο Δήμο μας νίκησε η δύναμη της ελπίδας. Οι ψηφοφόροι του Δήμου Πύλου- Νέστορος μας έδειξαν εμπιστοσύνη και μας τίμησαν με την ψήφο τους και τη δεύτερη Κυριακή.
Όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε, με δύναμη και ελπίδα, για να φέρουμε στο νέο Δήμο μας ανάπτυξη και αληθινή ποιότητα ζωής. Στη νέα εποχή, με τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, η ευθύνη μας είναι μεγάλη. Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για τον τόπο μας και την προοπτική ελπίδας που μας αξίζει».
Από την πλευρά του, ο κ. Τσορώνης είπε: «Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου οι συνδημότισσες και οι συνδημότες μας επέλεξαν με την ψήφο τους για δήμαρχο της επόμενης τετραετίας τον ανθυποψήφιό μου κ. Δημήτρη Καφαντάρη. Στις γυναίκες και τους άνδρες που στελέχωσαν το ψηφοδέλτιό μας, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω όσους και όσες μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας ανέδειξαν στη θέση της μείζονος μειοψηφίας στο μεγάλο καλλικράτειο Δήμο μας. Εύχομαι στον κ. Καφαντάρη καλή τετραετία και εμείς θα είμαστε πάντοτε παρόντες με προτάσεις και εποικοδομητική κριτική, για να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα των συνδημοτισσών και των συνδημοτών μας και να ψηφίσουμε τις σωστές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του νέου μας Δήμου».
Πώς ψήφισαν
Ο Δήμος έχει συνολικά 86 εκλογικά τμήματα. Την α΄ Κυριακή ο συνδυασμός του Δημ. Καφαντάρη κέρδισε τα 18 από τα 19 τμήματα του Δήμου Κορώνης (Κορώνης, Ακριτοχωρίου, Βασιλιτσίου, Βουναρίων, το 1 από τα 2 του Καπλανίου, Κόμπων, Υάμειας, Φαλάνθης, Χαρακοπιού, Χρυσοκελλαριάς), όλα τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Μεθώνης (Μεθώνης, Ευαγγελισμού, Καινούργιου Χωριού, Λαχανάδας, Φοινίκης, Φοινικούντας), τα 13 από τα 16 του Δήμου Νέστορος (τα 6 από τα 7 της Χώρας, Αμπελόφυτου, Κορυφασίου, Μεταξάδας, Μυρσινοχωρίου, Ρωμανού, Φλεσσιάδας), τα 4 από τα 7 του Δήμου Παπαφλέσσα (Μανιακίου, Μαργελίου, Μεταμόρφωσης και Παπαφλέσσα), όλα τα τμήματα του Δήμου Πύλου (Πύλου, Γιάλοβας, Ελαιόφυτου, Σχοινόλακας, Αμπελοκήπων, Γλυφάδας, Ίκλαινας, Καλλιθέας, Κυνηγού, Μεσοχωρίου, Παππουλίων, Πηδάσου, Πύλας, Χωματάδας) και τα 11 από τα 12 του Δήμου Χιλιοχωρίων (Χανδρινού, Κουκουνάρας, Στενωσιάς, Κρεμμυδίων, το 1 από τα 2 του Μεσοποτάμου, Σουληναρίου).
Τη β΄ Κυριακή ο κ. Καφαντάρης κέρδισε 12 από τα 19 της Κορώνης (2 από τα 5 της Κορώνης, Βασιλιτσίου, 1 από τα 2 του Καπλανίου, Κόμπων, Υάμειας, Χαρακοπιού, Χρυσοκελλαριάς), 9 από τα 11 της Μεθώνης (Μεθώνης, Ευαγγελισμού, Λαχανάδας, Φοινίκης, 1 από τα 2 της Φοινικούντας), 12 από τα 16 του Νέστορος (7 από τα 8 της Χώρας, 1 από τα 2 του Κορυφασίου, Μυρσινοχωρίου, Ρωμανού, Φλεσσιάδας), 3 από τα 7 του Παπαφλέσσα (Μανιακίου, Μαργελίου, Παπαφλέσσα), 19 από τα 22 της Πύλου (Πύλου, Γιάλοβας, Ελαιόφυτου, Σχοινόλακας, Ίκλαινας, Καλλιθέας, Κυνηγού, Μεσοχωρίου, Πηδάσου, Πύλας, Χωματάδας) και 8 από τα 12 των Χιλιοχωρίων (2 από τα 3 του Χανδρινού, Κουκουνάρας, 1 από τα 2 Κρεμμυδίων και Σουληναρίου).
Από την πλευρά του, ο κ. Τσορώνης κέρδισε την α΄ Κυριακή το 1 από τα 2 Καπλανίου, το 1 από τα 7 της Χώρας, το 1 από τα 2 του Κορυφασίου, του Παλαιού Λουτρού, τα 3 από τα 4 του Βλαχόπουλου και του Μεσοποτάμου.
Τη β΄ Κυριακή, ο κ. Τσορώνης κέρδισε 7 από τα 19 της Κορώνης (3 από τα 5 της Κορώνης, Ακριτοχωρίου, 1 από τα 2 Καπλανίου, Φαλάνθης), 2 από τα 11 της Μεθώνης (Καινούργιου Χωριού, 1 από τα 2 της Φοινικούντας), 4 από τα 16 του Νέστορος (1 από τα 8 Χώρας, Αμπελόφυτου, 1 από τα 2 Κορυφασίου, Παλαιό Λουτρό), 4 από τα 7 Παπαφλέσσα ( Βλαχόπουλο, Μεταμόρφωση), 2 από τα 22 Πύλου (Γλυφάδας και Παπουλίων) και 4 από τα 12 Χιλιοχωρίων (1 από τα 3 Χανδρινού, 1 από τα 2 Κρεμμυδίων και Μεσοποτάμου).

"ΘΑΡΡΟΣ" 16/11/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου