Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Απάντηση Γ. Μαγκριώτη «Προσπάθειες για χρηματοδότηση του Παραδείσια - Τσακώνα»


Μεγάλες προσπάθειες για τη χρηματοδότηση του έργου Παραδείσια – Τσακώνα παραδέχεται ότι καταβάλλονται ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, αλλά υπογραμμίζει ότι στόχος είναι να έχει παραδοθεί μέσα στο 2011, ενώ έως τέλος του 2011 ο δρόμος να έχει φτάσει μέχρι την είσοδο της Καλαμάτας.
Αυτά απαντά, μεταξύ άλλων, σε ερωτήσεις που είχαν καταθέσει οι βουλευτές Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου και Ιωάννης Λαμπρόπουλος.

Καθυστερήσεις
Σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη, το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από εθνικούς πόρους. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο και ίσως το πλέον σύνθετο που κατασκευάζεται στην Ελλάδα. «Σήμερα», σημειώνει, «έχει ολοκληρωθεί το τεχνικό αντικείμενο του έργου, που αφορά στις μελέτες. Όλα τα προβλήματα είναι πλέον αντιμετωπίσιμα και έχει κατασκευασθεί ένα μεγάλο τμήμα, που αντιπροσωπεύει περίπου το 67% του συνολικού αντικειμένου». Ο κ. Μαγκριώτης τονίζει ότι έχουν ολοκληρωθεί τα μεγάλα τεχνικά έργα (κοιλαδογέφυρα, γέφυρες κ.ά.), η θεμελίωση της γέφυρας Τ4 και βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή των βάθρων της. Η προθεσμία ολοκλήρωσης είναι η 28η Οκτωβρίου του 2011. 
Ο υφυπουργός επισημαίνει ακόμη: «Στο έργο αυτό παρουσιάζονται καθυστερήσεις στην ομαλή ροή χρηματοδότησής του, καθόσον χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους, σε μία δύσκολη δημοσιοοικονομικά συγκυρία για τη χώρα μας, και καταβάλλονται πολύ μεγάλες προσπάθειες, από όλα τα συναρμόδια υπουργεία, για τη χρηματοδότησή του.
Στόχος είναι να παραδοθεί το έργο στην κυκλοφορία σε δύο φάσεις:
• Στην πρώτη φάση, η οποία υπολογίζεται την άνοιξη του 2011, να δοθεί στην κυκλοφορία όλο το τμήμα του έργου, με εξαίρεση τη γέφυρα Τ4, όπου η κυκλοφορία για 800 μ. περίπου θα γίνεται με παράκαμψη της Τ4, η οποία σημειωτέον είναι δύσκολη και ιδιαίτερης κατασκευής.
• Στη δεύτερη φάση, η οποία προσδιορίζεται το φθινόπωρο του 2011, να έχει ολοκληρωθεί η γέφυρα Τ4 και εντός του 2011 πλέον να έχει ολοκληρωθεί το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, και σε συνδυασμό με το τμήμα Τσακώνα - Καλαμάτα, το οποίο θα δοθεί στην κυκλοφορία στο τέλος του 2011, ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα να δοθεί στην κυκλοφορία μέχρι την είσοδο της Καλαμάτας».
"ΘΑΡΡΟΣ" 27/11/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου