Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΑΣΟΥ ΤΣΟΡΩΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ Μας δίνεται η δυνατότητα να αλλάξουμε τα πάντα


Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες
του μεγάλου καλλικρατικού
Δήμου ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου έφθασαν και εσείς πρέπει να γνωρίζετε πηγαίνοντας προς την κάλπη ποιος είμαι εγώ και οι συνεργάτες μου, τι έργο έχουμε παράξει μέχρι τώρα, ποιες είναι οι θέσεις μας, και ποιες οι προτάσεις μας, για τον νέο καλλικρατικό Δήμο ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ.
Επειδή η προσωπική διαδρομή του καθενός σηματοδοτεί το παρόν και προδιαγράφει το μέλλον, πρέπει να γνωρίζετε ότι κατέρχομαι στις εκλογές ως επικεφαλής υποψήφιος Δήμαρχος του μεγάλου αυτοδιοικητικού, πλουραλιστικού και πολυσυλλεκτικού συνδυασμού «Δυναμική Αναπτυξιακή Πορεία» Δήμου ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ.
Το ψηφοδέλτιό μας στελεχώνεται από άξια και ικανά στελέχη που οι παλαιότεροι έχουν γνώση και πείρα και οι νεότεροι ενθουσιασμό και ορμή. Ολοι μαζί αποτελούμε μια ομάδα ανθρώπων που κοινό γνώρισμα έχουμε την αγωνία για το μέλλον αυτού του Δήμου και το υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς για τον τόπο μας.
Ως ενεργός πολίτης όλα τα χρόνια της ζωής μου έχω προσφέρει από πολλές θέσεις, που είχα την τιμή να εκλεγώ, προσφέροντας πάντοτε ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες μου, στο κοινωνικό σύνολο.
Αποφάσισα να κατέβω στις εκλογές γιατί είμαι ενεργός πολίτης και έχω δουλέψει για το κοινωνικό σύνολο δεκάδες χρόνια τώρα από πολλές θέσεις ευθύνης που είχα την τιμή να μου αναθέσουν οι άνθρωποι της περιοχής μας. Δούλεψα όλα τα χρόνια της ζωής μου σκληρά και τίμια ως μάχιμος εκπαιδευτικός έδρας περισσότερο από 35 χρόνια, και είμαι υπερήφανος για τις γνώσεις αλλά και για τις αξίες που δίδαξα στους μαθητές και τις μαθήτριές μου.
Ημουν ο πρώτος πρόεδρος για πολλά χρόνια του Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας από το 1985 και διέθεσα κόπο, χρόνο και χρήμα. Αγωνίστηκα μαζί με άξιους συνεργάτες και την εμπιστοσύνη των αμπελοκαλλιεργητών για το καλό του Συνεταιρισμού Νέστορα προσφέροντας χωρίς να λάβω ούτε ένα ευρώ ως αμοιβή για τις υπηρεσίες που προσέφερα.
Εχω επιστημονικές γνώσεις και την απαιτούμενη αυτοδιοικητική πείρα, είμαι εν ενεργεία Δήμαρχος και έχω εκλεγεί για πρώτη τετραετία, έχω αγωνιστεί για τα δίκαια προβλήματα και αιτήματα των συνδημοτών μου, έχω προτάσεις και όραμα για το νέο μεγάλο καλλικρατικό Δήμο, διέθεσα και θα διαθέτω όλο τον χρόνο μου, στην υπηρεσία των συνδημοτισσών και συνδημοτών μου γιατί είμαι ελεύθερος υποχρεώσεων. Στις εκλογές κατέρχομαι γιατί πιστεύω ότι είμαι ικανός μαζί με τους άξιους συνεργάτες μου, να υλοποιήσω το μεγάλο εγχείρημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που λέγεται «Καλλικράτης» και γιατί οι συνεργάτες μου ζήτησαν να μην αφήσουμε τα έργα μας στη μέση. Εχουμε παράξει έργο ορατό και μετρήσιμο σε όλους τους τομείς του Δήμου.
Αναφέρομαι ενδεικτικά:
Υλοποιούμε το πολύ μεγάλο έργο των δικτύων των ακαθάρτων του βιολογικού καθαρισμού Χώρας
- Ρωμανού καθώς και των εγκαταστάσεων συνολικού προϋπολογισμού άνω των 15.000.000€. Για το μεγάλο αυτό έργο των δικτύων ακαθάρτων συνολικού μήκους 22.000 μέτρων απομακρύνθηκαν δεκάδες χιλιάδες φορτηγά με μπάζα και γύρισαν φορτωμένα με χαλίκι. Η όχληση ήταν πολύ μεγάλη αλλά όταν ξεθεμελιώνεται ολόκληρη πόλη για να τακτοποιηθούν τα υπόγεια για τα επόμενα 50 ή 100 χρόνια όλοι πρέπει να έχουμε υπομονή.
Ασφαλτοστρώσαμε, τσιμεντοστρώσαμε, αντιστηρίξαμε και χαλικοστρώσαμε δεκάδες χιλιόμετρα δημοτικών και αγροτικών δρόμων. Κατασκευάσαμε την δεξαμενή ύδρευσης Αμπελοφύτου. Ηλεκτροφωτίσαμε την πόλη και τα χωριά γιατί ο φωτισμός προσφέρει ασφάλεια. Μελετήσαμε χρηματοδοτήσαμε προκηρύξαμε συμβασιοποιήσαμε και υλοποιούμε πλήθος μικρών και μεγάλων έργων.
Ενδεικτικά αναφέρομαι σε αντικατάσταση δικτύων αμιάντου 6.000 μ. μόνο στη Χώρα, επίσης στα χωριά Ρωμανός και Μυρσινοχώρι εξωτερικό και εσωτερικό δίκτυο. Κατασκευάσαμε γήπεδο 5x5 και συντηρήσαμε και εξοπλίσαμε πλήθος παιδικών χαρών.
Αναρτήσαμε το Πολεοδομικό Σχέδιο της Χώρας το οποίο αποτελεί πολύτιμο εργαλείο ανάπτυξης για να μπορέσουμε να δώσουμε οικόπεδα και να φτιάξουμε τον περιφερειακό δρόμο και έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εντάξουμε τη Χώρα και το Κορυφάσιο στις σεισμόπληκτες περιοχές από το σεισμό του 2008.
Ακόμη κατασκευάσαμε το δρόμο προς Σπήλαιο Κουφιέρου και υλοποιούμε τη μεγάλη εργολαβία των ασφαλτοστρώσεων. Eχουμε συμβασιοποιήσει τα έργα των πεζοδρομήσεων Χώρας, τη συντήρηση του Παιδικού Σταθμού, τη διαμόρφωση του χώρου του μνημείου του Παπαφλέσσα.
Εχουμε ολοκληρωμένες μελέτες για ένταξη στο ΕΣΠΑ για τις αποθήκες του Δήμου (πρώην ΑΤΕ), την επέκταση του βιολογικού σε Κορυφάσιο και Αμπελόφυτο. Εχουμε εντάξει στο ΕΣΠΑ την αντικατάσταση του στεγάστρου στα Ανάκτορα του Νέστορα. Θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε και τον δρόμο Χώρα - Λαδά - Πύλο.
Ολα αυτά τα χρόνια αγωνίστηκα για τα δίκαια αιτήματα των ελαιοπαραγωγών. Εκδώσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέστορος ψηφίσματα υποστήριξης των παραγωγών και βρεθήκαμε μπροστάρηδες στους αγώνες με μεγάλες συγκεντρώσεις που πραγματοποιήσαμε στη Χώρα, με δημοσιεύσεις, με τηλεοπτικές παρουσιάσεις αλλά και με πρόκληση συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Βέβαια το Νομαρχιακό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία απέρριψε την κοινή πρόταση Μαλαπάνη -Πετράκου και δεν ψήφισε για την απαλλαγή των αγροτών και των συνταξιούχων αγροτών από το κόστος της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων των επιδοτήσεων. Εκδώσαμε ψηφίσματα Δ.Σ. για τις τιμές του ελαιολάδου και ειδικότερα για το άνοιγμα της ψαλίδας από το χωράφι στο ράφι. Ζητήσαμε επανειλημμένα την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα για όλο το νομό χωρίς αποτέλεσμα. Αγωνιστήκαμε για να αποζημιωθούν οι παραγωγοί από τον παγετό στις 17-18/2/2008.
Ολα τα παραπάνω συνθέτουν την εικόνα μου ως υποψηφίου Δημάρχου του Δήμου Πύλου - Νέστορος και αποτελούν συνολικά το πλεονέκτημά μου για την διεκδίκηση της θέσης του αυριανού Δημάρχου.
Σαφώς κατεβαίνουμε στις εκλογές πεπεισμένοι ότι ο καινούργιος αυτοδιοικητικός θεσμός του «Καλλικράτη» αλλάζει εκ βάθρων τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου Βαθμού. Πρέπει να επισημάνω ότι πάγιο αίτημα των αυτοδιοικητικών ήτο η αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση, με αιρετό Περιφερειάρχη και αιρετούς Περιφερειακούς Συμβούλους. Σήμερα μας δίνεται η δυνατότητα ως αιρετοί προς αιρετό να διεκδικήσουμε τη λύση των προβλημάτων μας, χωρίς προκαταλήψεις και αποκλεισμούς ως ίσοι προς ίσον. Το σύνολο σχεδόν των υπηρεσιών της Νομαρχίας μεταφέρεται στους Δήμους. Θα υπάρχει Εκτελεστική Επιτροπή όπου θα γίνεται η παρακολούθηση του επιχειρησιακού Προγράμματος, Μεσοχρόνιου - Ετήσιου και πενταετούς Προγράμματος. Ακόμη τα Δημοτικά Συμβούλια θα λειτουργούν με επιτροπές. Αναλυτικότερα θα υπάρχουν Επιτροπές Δημοτικού Συμβουλίου, η Επιτροπή Οικονομικών και η Επιτροπή Ποιότητας ζωής οι οποίες θα στελεχώνονται από τον Δήμαρχο ή αντιδήμαρχο και θα είναι 6μελή, η Δημοτική Επιτροπή διαβούλευσης από 25 - 50 μέλη και ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης.
Οσον αφορά τον αγροτικό τομέα στόχος είναι να δημιουργηθούν λειτουργικά και σωστά στελεχωμένα Γραφεία Γεωργικής Ανάπτυξης τα οποία στόχο θα έχουν την προώθηση και άλλων μορφών καλλιέργειας εκτός από την ελιά. Ακόμα θα πρέπει να υπάρχουν σωστά στελεχωμένες υπηρεσίες και ικανές υπηρεσίες υγείας.
Το Διακύβευμα των εκλογών Είναι η ίδια η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μας δίνετε η δυνατότητα σ‘αυτές τις εκλογές να αλλάξουμε τα πάντα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού.
Η αποκεντρωμένη περιφερειακή αυτοδιοίκηση είναι το διακύβευμα.
‘Η αλλάζουμε εκ βάθρων ή θα αφήσουμε να σέρνονται όλα, όσα αυτά τα χρόνια μας ταλανίζουν.
Πολλά χρόνια όλοι οι Δήμαρχοι προσπαθούμε να αλλάξουμε και να αναβαθμίσουμε τις λειτουργικές υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες μας. Ηρθε η ώρα να πούμε το μεγάλο ΝΑΙ.
Στηριζόμαστε στη διαφάνεια, τη λογοδοσία, στην αποκέντρωση επιδιώκουμε την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη. Τα μεγαλύτερα προβλήματα τα οποία έχει να αντιμετωπίσει ο νέος Δήμος έχουν να κάνουν με την υλοποίηση των έργων υποδομής. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί στο οδικό δίκτυο. Είναι επιτακτική η ανάγκη κατασκευής δρόμων εθνικών, νομαρχιακών και αγροτικών. Σήμερα ακόμα και οι δρόμοι που συνδέουν το κέντρο με τους Δήμους μας βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Πρέπει να λειτουργήσουν όλοι οι βιολογικοί καθαρισμοί και να κατασκευασθούν νέοι εκεί που δεν υπάρχουν. Ο Δήμος Παπαφλέσσα θα συνδεθεί με το βιολογικό καθαρισμό της Χώρας, ο Δήμος Χιλιοxωρίων με το βιολογικό καθαρισμό της Πύλου και θα κατασκευαστεί βιολογικός καθαρισμός για την Κορώνη. Το περιβάλλον μας πρέπει να προστατευθεί γιατί είναι το μέλλον μας και εμείς δεν πρέπει να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα περιβάλλον που να έχει υποστεί μη αναστρέψιμες βλάβες. Το πρόβλημα των σκουπιδιών θα πρέπει να λυθεί. Οι χωματερές (ΧΑΔΑ) πρέπει οπωσδήποτε να κλείσουν και να αποκατασταθούν. Χρειαζόμαστε ολοκληρωμένη διαχείριση. Η διαλογή στην πηγή για τον διαχωρισμό των σκουπιδιών που μπορεί να ανακυκλωθούν ή να κομποστοποιηθούν για λίπασμα ή να δώσουν βιοαέριο ή να δώσουν μέταλλα κ.λπ. είναι η αναγκαία προϋπόθεση για μείωση του στέρεου υπολείμματος, αλλά και για να αποτελέσουν τα σκουπίδια πηγή εσόδων για όλους τους Δήμους. Η ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων είναι μονόδρομος και όλοι πρέπει να σκεφτούμε ότι εμείς παράγουμε τα σκουπίδια, εμείς και πρέπει να τα διαχειριστούμε.
Θέση μου είναι ότι πρέπει η Πολιτεία χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος να προχωρήσει σε οριστική λύση του προβλήματος. Ακόμα θα πρέπει να βασίσουμε την ανάπτυξη του Δήμου στους τρεις πυλώνες του Τουρισμού, του Πολιτισμού και της Αγροτικής Ανάπτυξης. Χρειαζόμαστε τουρισμό και υποδομές που να σέβονται και να δένουν με το περιβάλλον.
Η ανάπτυξη της ΠΟΤΑ έχει δώσει πολλές θέσεις εργασίας που όμως δεν αρκούν για να λύσουν το πρόβλημα που ταλανίζει τη νέα γενιά. Η ιδιωτική πρωτοβουλία πρέπει να υποστηριχθεί με κάθε τρόπο όμως πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε για να αναπτυχθούν επιχειρήσεις και να εξευρεθούν νέες θέσεις εργασίας, γιατί το μεγάλο πρόβλημα είναι η ανεργία.
Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην κοινωνική πρόνοια και τις κοινωνικές δομές. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» θα πρέπει οπωσδήποτε να διατηρηθεί και να επεκταθεί και εκεί όπου δεν υπάρχει. Τα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά Ιατρεία, τα Αγροτικά Ιατρεία θα πρέπει να στελεχωθούν και να πυκνώσουν οι επισκέψεις των γιατρών στους ηλικιωμένους στα χωριά. Θα πρέπει να δημιουργηθούν Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) εκεί όπου δεν υπάρχουν. Στον τομέα του Πολιτισμού θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προστατευθούν τα Κάστρα και οι αρχαιολογικοί χώροι.
Ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δοθεί στα έργα της ύδρευσης με την αντικατάσταση των σωλήνων αμιάντου παντού για να έχουν οι δημότες μας καθαρό και πόσιμο νερό.
Στον τομέα του Αθλητισμού θα πρέπει να αναβαθμιστούν οι υπάρχοντες χώροι άθλησης (γήπεδα) και ψυχαγωγίας (παιδικές χαρές) και να δημιουργηθούν στις δημοτικές ενότητες που δεν υπάρχουν.
Παρεμβάσεις θα πρέπει να γίνουν παντού προκειμένου οι νέοι άνθρωποι να στραφούν προς τον αθλητισμό.
Αγαπητοί μου συνδημότες και συνδημότισσες του νέου μεγάλου καλλικρατικού Δήμου Πύλου - Νέστορος.
Απευθύνομαι σε εσάς και σας ζητώ να στηρίξετε με την ψήφο σας το μεγάλο πολυσυλλεκτικό -πλουραλιστικό συνδυασμό μας, που στελεχώνεται από άξια, ικανά και τίμια στελέχη που εκπροσωπούν επάξια το σύνολο της κοινωνίας του καλλικρατικού Δήμου Πύλου - Νέστορος.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, γιατί τα προβλήματα δεν έχουν χρώματα θα οδηγήσουμε το Δήμο μας στο δρόμο της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και της ΠΡΟΟΔΟΥ.
Η ανάπτυξή μας θα στηριχθεί στους τρεις πυλώνες του τουρισμού, του πολιτισμού και της αγροτικής παραγωγής.
Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί.
Διαχειριστήκαμε και θα διαχειριστούμε με απόλυτη διαφάνεια και εντιμότητα τα δημοτικά χρήματα.
Θα προγραμματίσουμε και θα υλοποιήσουμε ισότιμα τα έργα υποδομής που λείπουν από το Δήμο μας.
Οραματιζόμαστε ένα Δήμο με επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ.
Υποσχόμαστε άμεση αναβάθμιση του τομέα της ΥΓΕΙΑΣ και της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ.
Υλοποιήσαμε στο Δήμο ΝΕΣΤΟΡΟΣ τις κοινωνικές δομές της «ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) όπως είχαμε υποσχεθεί, και θα τις επεκτείνουμε σε ολόκληρο το Δήμο.
Ολοι είμαστε ΙΣΟΙ. Δεν διαχωρίσαμε και δεν θα διαχωρίσουμε τους Δημότες σε πολίτες Α‘ και Β‘ κατηγορίας, πόλεις και χωριά ισότιμα θα απολαμβάνουν και θα διαχειρίζονται τους πόρους και τις παροχές που θα διατίθενται στο Δήμο μας.
Συνεπείς στις υποσχέσεις μας, θα είμαστε μαζί σας και μετά τις εκλογές.
Ολοι εμείς που στελεχώνουμε το ψηφοδέλτιο της «Δυναμικής Αναπτυξιακής Πορείας» του Δήμου Πύλου - Νέστορος, υπογράφουμε μαζί σας, το συμβόλαιο συνέπειας και εμπιστοσύνης, θα τιμήσουμε την ψήφο σας και θα αγωνιστούμε με συνέπεια και ήθος για να οδηγήσουμε αυτόν το Δήμο που όλοι αγαπάμε στο δρόμο της Ανάπτυξης και της Προόδου.
Φίλες και Φίλοι,
Εχουμε τη ΓΝΩΣΗ, έχουμε τη ΘΕΛΗΣΗ, δώστε μας τη ΔΥΝΑΜΗ, μαζί να χτίσουμε τον Δήμο που οραματιζόμαστε. Εμείς θα τιμήσουμε την ψήφο σας και θα αποδώσουμε σε εσάς το οφειλόμενο χρέος.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αλλάξουμε σελίδα και να ανεβάσουμε το Δήμο μας στο βάθρο που του
αξίζει. Να οδηγήσουμε το Δήμο μας στη νέα εποχή. Την Κυριακή 7-11-2010 όλοι δίνουμε το «παρών».
Τα προβλήματά μας εμείς θα τα λύσουμε.
Σας εκτιμώ και σας αγαπώ,
Τσορώνης Κ. Αναστάσιος
Υποψήφιος Δήμαρχος
«Πύλου - Νέστορος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου