Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Εκδρομή με το τρένο μέσα από φανταστικά τοπία

Εκδρομή με το τρένο, ίσως και την τελευταία, την αποχαιρετιστήρια, στην υπέροχη διαδρομή του δικτύου της Πελοποννήσου από την Καλαμάτα έως το Αργος με επιστροφή, πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο φίλοι του σιδηροδρόμου. Συμμετείχαν μέλη των Συλλόγων Φίλων του Σιδηροδρόμου Αθήνας και Μεσσηνίας και του φιλοσιδηροδρομικού ιστότοπου www.amnizia.com.
Οπως είπαν στην “Ε”:
«Αναπαραστήσαμε έναν τυπικό μικτό εμπορικό συρμό της γραμμής Πελοποννήσου, όπως κυκλοφορούσε παλιά με επικεφαλής ντιζελάμαξα ALCO σειράς 9101, κυκλοφορίας του 1965. Η εκδρομή έγινε στη διαδρομή Καλαμάτα -Αργος - Καλαμάτα και σκοπός της ήταν η φωτογραφική αποτύπωση της διαδρομής που κατά τα φαινόμενα καταργείται οριστικά σε λίγο καιρό και περνάει στην ιστορία.
Εχουν γίνει άλλες 3-4 τέτοιες εκδρομές και πιθανόν, αν προλάβουμε την κατάργηση, να γίνει άλλη μία ή δύο. Υπήρξε έντονος ενθουσιασμός από τους εκδρομείς, καθώς και θλίψη για την επικείμενη εγκατάλειψη μιας πανέμορφης και επίσης ολοκαίνουργιας και άριστης ποιότητας γραμμής.
Είχαμε και συμμετοχές από το εξωτερικό κι εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον για διοργάνωση τέτοιων εκδρομών από φιλοσιδηροδρομικούς κύκλους του εξωτερικού, που δραστηριοποιούνται στις σιδηροδρομικές εκδρομές σε γραφικά δίκτυα “στενών“ ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων (όπως η μετρική γραμμή της Πελοποννήσου). Τις θερμότατες ευχαριστίες μας στο προσωπικό του ΟΣΕ από το μηχανοστάσιο Καλαμάτας, για την άψογη συμπεριφορά και τον εξαιρετικό επαγγελματισμό που επέδειξαν για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων και την επιτυχή έκβαση της εκδρομής».
Το τρένο πέρασε από εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς σημεία στην Αρκαδία και στην Αργολίδα, από γαλαρίες και εντυπωσιακές τοξωτές πέτρινες γέφυρες που κατασκευάστηκαν ακόμη και πριν το 1900.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 08/12/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου