Όσο περισσότερα λιπαρά και βιομηχανικές τροφές καταναλώνει κάποιος, τόσο περισσότερο επιβαρύνει την ψυχική υγεία του, με τον κίνδυνο της κατάθλιψης να παραμονεύει. Αντίθετα, οι μεσογειακές τροφές, και ιδιαίτερα το ελαιόλαδο, φαίνεται πως δρουν κατά της κατάθλιψης, σύμφωνα με μια νέα ισπανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές των Πανεπιστημίων της Ναβάρα και της Λας Πάλμας στα Κανάρια Νησιά, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό PLoS ONE, διαπίστωσαν ότι το ελαιόλαδο, που έχει πολλά ωμέγα-9 λιπαρά οξέα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της κατάθλιψης, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.
Στο μεταξύ, εμείς εδώ στη Μεσσηνία το πουλάμε ακόμη στους Ιταλούς ή σε τενεκέδες, ενώ το ελαιόλαδο lamda (λ) της ελληνικής εταιρείας Speiron, από κορωνέικη ποικιλία (!), πωλείται ως τρόφιμο gourmet στα «Harrods» του Λονδίνου με 100 λίρες το λίτρο.
"ΘΑΡΡΟΣ" 29/01/2011
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου