Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Τελειώνει το '11 ο εθνικός και το '13 ο περιμετρικός ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ


Μέσα στο 2011 θα έχει ολοκληρωθεί ο εθνικός δρόμος μέχρι τη Σπερχογεία, ενώ η περιμετρική οδός της Καλαμάτας θα είναι έτοιμη μέσα στο 2013, ήταν τα καλά νέα που προέκυψαν από τη χθεσινή συνάντηση του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα και του προϊστάμενου της ΕΥΔΕ του υπουργείου Υποδομών Γιάννη Καρνέση.
Εντός των προσεχών ημερών θα εκδοθεί πράξη του υπουργικού συμβουλίου για συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις και άρση απαλλοτριώσεων στην περιμετρική από την οδό Αθηνών έως τον κόμβο Καρέλια και στον κόμβο της Αγιάννας.
Τον επόμενο μήνα ξεκινά το δίδυμο βάθρο για τις δύο γέφυρες του Νέδοντα, μία εισόδου και μία εξόδου, ενώ ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες στο τμήμα Αντικάλαμος- κόμβος Καρέλια.

(αναλυτικα):
Δεν υπάρχουν μόνο άσχημες ειδήσεις για την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή το τελευταίο διάστημα. Σημειώνονται και εξελίξεις στον τομέα των υποδομών της πόλης, η ολοκλήρωση των οποίων, το επόμενο διάστημα, θα αυξήσει περαιτέρω τους ρυθμούς ανάπτυξής της.
Ένα τέτοιο έργο είναι και ο εθνικός δρόμος Τρίπολης- Καλαμάτας και ειδικότερα η κατασκευή της περιμετρικής οδού. Για το θέμα αυτό συναντήθηκαν ο δήμαρχος Παν. Καλαμάτας και ο προϊστάμενος της ΕΥΔΕ του υπουργείου Υποδομών Γιάννης Καρνέσης.
Τα νέα που προέκυψαν μετά τη σύσκεψη φαίνονται εξόχως ικανοποιητικά για την πορεία του έργου.
Έτσι, όπως τόνισε σε δηλώσεις του χθες το μεσημέρι ο κ. Νίκας, «η εξέλιξη του έργου προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Κι αυτό οφείλεται σε μια σειρά από γεγονότα. 
Πρώτον, εκδόθηκαν δύο δικαστικές αποφάσεις για τον προσδιορισμό τιμής μονάδας για τον περιμετρικό δρόμο. Το θέμα αυτό τελείωσε. 
Δεύτερον, γίνεται η παρακατάθεση των χρημάτων για τις απαλλοτριώσεις που προβλέπουν οι δικαστικές αποφάσεις μέσα στο Μάρτιο. Τα χρήματα υπάρχουν και είναι ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.
Τρίτον, εκδίδεται πράξη του υπουργικού συμβουλίου τις προσεχείς ημέρες για συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις και για άρση απαλλοτριώσεων στην περιμετρική. 
Συγκεκριμένα, θα έχομε συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις στο τμήμα από την οδό Αθηνών έως τον κόμβο Καρέλια σε μήκος 500 μέτρων και στον κόμβο της Αγιάννας. Από την άλλη πλευρά, μερική ανάκληση απαλλοτριώσεων θα έχουμε στον κόμβο της οδού Σπάρτης.
Τέταρτον, ξεκινά μέσα στο Μάρτιο το δίδυμο βάθρο για τις δύο γέφυρες του Νέδοντα, μία εισόδου και μία εξόδου. Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Καλαμάτας θα παραχωρήσει τμήμα ιδιοκτησίας του (πάνω από τη ΔΕΥΑΚ), προκειμένου να διευκολύνει την άμεση έναρξη του έργου. 
Πέμπτον, ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες στο τμήμα Αντικάλαμος- Κόμβος Καρέλια.
Συνοψίζοντας ο εθνικός δρόμος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη Σπερχογεία μέσα στο 2011, ενώ η περιμετρική οδός της Καλαμάτας θα είναι έτοιμη μέσα στο 2013. Παράλληλα, όλες οι προσφυγές απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ εγκρίθηκαν και οι νέοι περιβαλλοντικοί όροι του έργου». 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη "ΘΑΡΡΟΣ" 25/02/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου