Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Εκοψαν πίτα στο Μανιατάκειο Ιδρυμα




















Την πίτα του Μανιατάκειου έκοψε την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου, στα γραφεία του ιδρύματος στην Αθήνα, ο πρόεδρός του Δημήτρης Μανιατάκης.
Οπως είπε η διευθύντρια  Βίκυ Ιγγλέζου, το Μανιατάκειο Ιδρυμα επέδειξε πλούσιο αναπτυξιακό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο κατά τη διάρκεια του 2010. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν οι εξής δράσεις: 
• Προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για την εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης η οποία θα αφορά τη λειτουργική ενοποίηση των αρχαιολογικών, ιστορικών, θρησκευτικών και τουριστικών χώρων της Κορώνης σε ένα ενιαίο Πολιτιστικό Πάρκο.
• Συνεργασία με τη διεθνή συμβουλευτική εταιρεία μάνατζμεντ Hay Group στο πρωτοποριακό πρόγραμμα με τίτλο «Μελλοντικοί Ηγέτες».
• Συνεργασία με το Κέντρο Ερευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και πραγματοποίηση εκδήλωσης με θέμα «Στην Κορώνη της Ιστορίας και των Θρύλων μέσα από τη μουσική και το λόγο».
•  Συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού για την εγγραφή της μεσογειακής διατροφής στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Αϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.
• Συνεργασία με τη Μητρόπολη Μεσσηνίας για κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, και μέσω των νεοϊδρυθέντων ιδρυμάτων Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Ελεήστριας και Ταμείο Αρωγής Απόρων Μεσ-
σήνιων Φοιτητών. 
•  Διοργάνωση ιστιοπλοϊκού διήμερου ανοιχτής θαλάσσης στον Μεσσηνιακό Κόλπο με την επωνυμία «Μανιατάκειον Cup 2010».
• Συνεργασία με τη σχολική μονάδα Γυμνασίου - Λυκείου Κορώνης. 
•  Συμμετοχή στη διοργάνωση χριστουγεννιάτικης εορταγοράς στην Κορώνη η οποία πραγματοποιείται με την πρωτοβουλία της αντιπροέδρου του ιδρύματος, Ελένης Μανιατάκη.
Ο πρόεδρος του ιδρύματος  Δημήτρης Μανιατάκης αναφέρθηκε στη συνεργασία με το δικηγορικό γραφείο Γ.-Ε.Φ. Καλαβρός, με σκοπό την επεξεργασία σχεδίου νόμου περί κληροδοτημάτων, προκειμένου να τροποποιηθεί ο Α.Ν. 2039/1939 περί κοινωφελών ιδρυμάτων, ο οποίος δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα στη λειτουργία τους και δε δίνει δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης στα ιδρύματα με διεθνή προσανατολισμό. 
Η αντιπρόεδρος Ελένη Ταγωνίδη-Μανιατάκη ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τη στήριξη και τη συνεργασία που παρέχουν στο ίδρυμα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Ευγενία Χαλκιά, διευθύντρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, ο Νότης Μηταράκης μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Μανιατάκειου Ιδρύματος, ο Ευάγγελος Μπουζούλας γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, ο Χριστιανός Αμιράλης διευθύνων Σύμβουλος της Hay Group, η Αλεξάνδρα Βοβολίνη εκδότρια-διευθύντρια του Ομίλου Economia, ο Χρήστος Μανιατάκης επιχειρηματίας, ο Αντώνης Λυκιαρδόπουλος μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Μανιατάκειου Ιδρύματος κ.ά.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 09/02/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου