Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΝΤΟΓΟΝΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ: «Με τον Καφαντάρη θα πάμε τον τόπο ένα βήμα μπροστά» ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ


Τη σιγουριά ότι με δήμαρχο το Δημήτρη Καφαντάρη θα πάνε τον τόπο ένα βήμα μπροστά, εκφράζει ο αντιδήμαρχος Πύλου - Νέστορος Περικλής Κοντογόνης. Τον φοβίζει η έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού και το οικονομικό, ενώ δεσμεύεται ότι μέσα στον Απρίλιο θα πέσει άσφαλτος και θα βελτιωθεί η είσοδος της Πύλου. Είναι αισιόδοξος για τα σκουπίδια και τη λειτουργία του δεματοποιητή και σημειώνει ότι η ανάπτυξη θα στηριχθεί σε τουρισμό - πολιτισμό, στο λάδι και τη σταφίδα.

Ποια είναι τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζετε στο νέο μεγάλο δήμο;
«Δεν υπάρχει ειδικευμένο προσωπικό σε διάφορες κατηγορίες υπαλλήλων. Για παράδειγμα, δεν υπάρχουν χειριστές μηχανημάτων, βασική προϋπόθεση για την οδοποιία. Οπως δεν υπάρχουν και οι γεωπόνοι για την ανάπτυξη του πρασίνου. Δεν έχουμε μηχανολογικό εξοπλισμό αυτοκινήτων. Αν δοθούν χρήματα, θα προχωρήσουμε με γοργούς ρυθμούς. Αν όχι, θα χρειαστεί να καταβάλουμε πολύ μεγαλύτερες προσπάθειες για τη συντήρηση των δρόμων».
 
Με την καθημερινότητα τι γίνεται;
«Γίνεται ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα σε βάθος 5ετίας, με το οποίο θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη και τις υπηρεσίες στην περιοχή μας. Είναι μεγάλα τα προβλήματα, αλλά πιστεύω ότι στην καθημερινότητα θα πάμε πολύ καλύτερα. Εχουμε ξεκινήσει με γοργούς ρυθμούς την αλλαγή και την τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων όπου χρειάζεται, ώστε ο
πολίτης να απολαμβάνει αγαθά που είναι δεδομένα, όπως ο φωτισμός και η αίσθηση ασφαλείας που του εξασφαλίζει».
 Στην οδοποιία που είστε και αρμόδιος, υπάρχουν προβλήματα;
«Υπάρχουν πολλά προβλήματα. Εγώ δέχομαι 100 τηλέφωνα την ημέρα. Εχουμε 10 μηχανήματα με 2 χειριστές μόνιμους και όλες οι συμβάσεις τελειώνουν 8 - 10 και 17 Μάρτη. Θα μείνουν τα μηχανήματα και δε θα μπορούμε να τα δουλέψουμε. Οσο και να θέλουμε να δουλέψουμε εμείς, αν δεν υπάρχουν χειριστές… Δεν υπάρχουν γεωπόνοι. Ο δήμος είναι από τη Μεταξάδα έως τα Βουνάρια.
Είναι μεγάλος ο δήμος και πολλά τα προβλήματα. Εχουμε τη θέληση, αλλά να βρούμε και τα χρήματα. Θέλουμε χειριστές με 8μηνο, 12μηνο. Οταν είναι σταυρωμένα τα χέρια μας, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».
 
Με το κτηριακό και τη στέγαση πώς είναι τα πράγματα; Θα ξεπεράσετε το πρόβλημα;
«Δεν έχουμε γραφεία. Τώρα στον 3ο όροφο κάνουμε κάτι κατασκευές για να φέρουμε την Πολεοδομία στο δήμο, για να μένουν και τα χρήματα στο δήμο και πιστεύω να τα καταφέρουμε. Είναι μεγάλη επιτυχία που καταφέραμε να πάρουμε την Πολεοδομία στο Δήμο Πύλου - Νέστορος. Θα εξυπηρετήσει όλο τον κόσμο. Εχουμε έλλειψη μηχανολόγου, αλλά πιστεύω να το ξεπεράσουμε».
 Είστε αισιόδοξος για τον “Καλλικράτη” ή σας φοβίζει η έλλειψη πόρων, το οικονομικό;
«Θα πάμε καλύτερα με δήμαρχο τον Καφαντάρη. Είναι δραστήριος με πολύχρονη πείρα στην αυτοδιοίκηση και μεις οι υπόλοιποι θα στηρίξουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα πάμε τον τόπο ένα βήμα μπροστά. Με φοβίζει το προσωπικό που δεν έχουμε και πρέπει να πάρουμε, καθώς και το οικονομικό. Οταν δεν έχεις χρήματα, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα».
 Με τα σκουπίδια τι γίνεται; Θα λειτουργήσει ο δεματοποιητής;
«Για τα σκουπίδια πήραμε την απόφαση λειτουργίας του μπαλοποιητή. Ολες τις εγκρίσεις τις είχαμε από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Πήραμε την απόφαση να δουλέψουμε τον μπαλοποιητή, γιατί έκλεισαν οι ΧΑΔΑ κι έχουμε κάνει και επιτροπή μήπως βρεθεί άλλη καλύτερη λύση. Θα προσπαθήσουμε και πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Και ο μπαλοποιητής που έχει μικρά προβληματάκια,
θα δουλέψει».
 
Είναι η μοναδική λύση;
«Είναι η μοναδική, δεν υπάρχει άλλη. Να πούμε δεν τα παίρνουμε; Να πάει ο δήμος φυλακή; Ή να τα αφήσουμε στις πλατείες και να βρωμάνε».
 Εργα προτεραιότητας για την Πύλο ποια είναι;
«Η οδοποιία είναι που έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Στην είσοδο της πόλης έχουμε πρόβλημα και δεσμεύομαι μέχρι τον Απρίλιο να έχουμε ρίξει την πίσσα 1.200  -1.500 μέτρα από το “Φιλίπ” το ξενοδοχείο μέχρι την έξοδο που πάμε για Μεθώνη. Είναι μεγάλο πρόβλημα, η είσοδος είναι πολύ χάλια από το έργο της αποχέτευσης. Και είναι αρκετά χρόνια».
 
Ευρύτερα στο νέο δήμο;
«Εχουμε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα 5ετίας και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε αρκετά πράγματα. Οπως στον πρώην Δήμο Κορώνης που έχουμε πρόβλημα με την αποχέτευση. Πιστεύω ότι ο δήμαρχος θα καταφέρει να κάνουμε και βιολογικό εκεί. Είναι μεγάλο αγκάθι αυτό στο Δήμο Κορώνης. Στην Πύλο ο βιολογικός δουλεύει, δεν έχουν γίνει, όμως, όλες οι συνδέσεις. Εχουν φθάσει στο 30% -40%. Δεν έχουν ολοκληρωθεί, γιατί ο κόσμος δεν έχει τα χρήματα για να πληρώσει».
 Πρέπει να ολοκληρωθεί το δίκτυο σ’ όλη την πόλη και στη Γιάλοβα.
«Και πρέπει να ολοκληρωθεί το δίκτυο σε όλη την πόλη και να μπει μέσα και η Γιάλοβα. Εχει κάνει την επένδυση ο Κωνσταντακόπουλος, την ΠΟΤΑ. Είναι ένα έργο που πιστεύω ότι μπορεί να ενταχθεί. Ο δήμαρχος θα τα καταφέρει».
 
Για το έργο της ύδρευσης από το Ελαιόφυτο;
«Πιστεύω ότι θα γίνει το έργο της ύδρευσης από το Ελαιόφυτο. Τα χρήματα να βρεθούν. Θα δώσουμε μάχη να τα βρούμε. Είναι πολύ σημαντικό έργο για την πόλη».
 Για τις μελέτες από το Πανεπιστήμιο Πατρών στην πλατεία Τριών Ναυάρχων και στην παραλιακή ζώνη;
«Αυτές τις μελέτες θα τις κοιτάξουμε και όποιες μπορούμε να προωθήσουμε, θα τις προωθήσουμε. Είναι ζήτημα χρημάτων. Αν έχουμε θα κάνουμε έργα. Να ξεκινήσουμε έργο στην πλατεία και να μην έχουμε χρήματα να το τελειώσουμε;».
 Για το δρόμο Ριζόμυλος –Πύλος – Μεθώνη τι θα κάνει ο δήμος, θα πιέσει;
«Πίεση και διεκδίκηση από την πλευρά του δήμου θα υπάρξει. Θα τα καταφέρουμε; Δεν μπορώ να το πω με σιγουριά».
 
Για τα κάστρα και τα μνημεία του νέου δήμου θα υπάρξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον;
«Θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε και να ενοποιήσουμε τα κάστρα και τα μνημεία που έχουμε από τη Χώρα μέχρι την Κορώνη. Πιστεύω να τα καταφέρουμε. Είναι κύριο στοιχείο ανάπτυξης ο τουρισμός μαζί με το λάδι. Ο δήμαρχος δίνει προτεραιότητα και στον τουρισμό και στην αγροτική παραγωγή, στο λάδι, στη σταφίδα και σε άλλα αγροτικά προϊόντα. Ο πρώτος στόχος είναι αυτός, δεν έχουμε και τίποτα άλλο.Τουρισμός - πολιτισμός, λάδι και σταφίδα».

Συνέντευξη στο Γιάννη Σινάπη "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 27/02/2011

6 σχόλια:

  1. Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ...ΝΑ ΠΑ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΜΕ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΩΝΥΜΕ ΕΓΡΑΨΕΣ!!!

    ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ EVER ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ. ΜΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ. ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΕΥΘΥΤΗΤΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Όταν λήξει η θητεία του και κάνουμε τη σούμα θα τον βαθμολογήσουμε. Έχουμε δει πάντως και ανθρώπους που περιμέναμε πολλά πόσο "άδειοι" αποδείχθηκαν.
    -Βαγγέλη, θα εκτιμούσα την ευθύτητα του ανώνυμου αν είχε και το θάρρος να γράψει το όνομά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Κώστα,

    Αυτή είναι και η ομορφιά της ανωνυμίας και της ελευθερίας του λόγου. Και εσύ είσαι ένας απο τους λίγους bloggers που δεν λογοκρίνουν τους αναγνώστες - σχολιαστές τους. Κάτι θα ξέρει ο άνθρωπος το οποίο φυσικά και θα επαληθεφτεί ή όχι μετά το πέρας της θητείας όχι μόνο του Περικλή αλλά ολόκληρου του δήμου (συμπολίτευση & αντιπολίτευση).

    Καλή επιτυχία στο καρναβάλι που έρχεται στην Πύλο. Δυστυχώς είμαι καλεσμένος αλλού και δεν θα μπορέσω να παραβρεθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΟΥ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΥΣΗΧΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. <>
    Από τα παραπάνω λεγόμενα μάλλον ο δρόμος είναι έτοιμος από μεριά ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΔΕΥΑΠ και δεν θα χρειαστούν παρεμβάσεις αφού πέσει η καινούργια άσφαλτος. Για να δούμε πόσο διάστημα θα μείνει χωρίς λακκούβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή