Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Την 190ή επέτειο της Απελευθέρωσης γιορτάζει η Καλαμάτα


Την 190ή επέτειο της απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό γιορτάζει σήμερα η Καλαμάτα, και όπως κάθε χρόνο ο δήμος έχει προετοιμάσει σειρά εκδηλώσεων - με αποκορύφωμα την ανακήρυξη του καθηγητή Γρηγόρη Σκαλκέα σε επίτιμο δημότη της πόλης.


Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 5.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Καλαμάτας. Νωρίτερα, στις 3.20 μ.μ., θα γίνει ο τερματισμός του Δρόμου Θυσίας και η άφιξη της φλόγας από τη Μονή Βελανιδιάς στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δοξολογία στον ιστορικό ναό των Αγίων Αποστόλων προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, ενώ στις 4.20 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη αναπαράσταση κατάληψης της Καλαμάτας, με τη συμμετοχή συλλόγων και φορέων της πόλη.
Ο κύκλος των σημερινών εορταστικών εκδηλώσεων θα κλείσει με τη θεατρική παράσταση “Κολοκοτρώνης, ο Γέρος του Μοριά” την οποία θα παρουσιάσει το ΔΗΠΕΘΕΚ στις 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Στον εορτασμό την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Κανελλόπουλος, ενώ εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στις εκδηλώσεις θα είναι ο βουλευτής Μεσσηνίας και πρ. υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ online" 23/03/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου