Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη διπλωματών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Με επιτυχία ολοκληρώνεται το  πενθήμερο πρόγραμμα επίσκεψης των ξένων διπλωματών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Την Παρασκευή 18 Μαρτίου οι διπλωμάτες, αρχικά στο Αρχοντικό Καλτζιώτη στην Κάψια και στην συνέχεια στο Costa Nayarino στην Πύλο, πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων με επιχειρηματίες της Πελοποννήσου. Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων (περίπου 140) που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1.300 κατ' ιδίαν συναντήσεις μεταξύ των διακεκριμένων φιλοξενούμενων και των εκπροσώπων των επιχειρήσεων αυτών. 
Χωρίς τυμπανοκρουσίες, με σκληρή και συντονισμένη δουλειά οργανώθηκε αυτή η εκδήλωση από του υπαλλήλους τη Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Invest in Greece του Υπουργείου Ανάπτυξης και πραγματοποιήθηκε όλες τι ΠΕ Πελοποννήσου. 
Την ίδια ημέρα οι εμπορικοί και οικονομικοί ακόλουθοι των ξένων πρεσβειών  στα πλαίσια του προγράμματος επισκέφτηκαν στην Μεσσηνία το ελαιοτριβείο – τυποποιητήριο ΚΑΝΑΚΗΣ. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής τους οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για την εταιρική φυσιογνωμία της μονάδας, καθώς και για τις ευεργετικές ιδιότητες της ελιάς. Επιπλέον είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους υπεύθυνους της μονάδας για μελλοντική συνεργασία δεδομένου ότι η εταιρία ΚΑΝΑΚΗΣ επενδύει και στις εξαγωγές.
Στη συνέχεια το γκρουπ των ξένων διπλωματών περιηγήθηκε σε μία άλλη εξαγωγική μονάδα την AGROVIM Γυφτέα στην Καλαμάτα. Στο ελαιουργείο τους υποδέχτηκαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τον πρόεδρο της εταιρίας και αφού περιηγήθηκαν στους χώρους επεξεργασίας και τυποποίησης, συζήτησαν για τις επενδυτικές ευκαιρίες που διαθέτει η περιφέρεια. Το ενδιαφέρον των συνομιλητών ήταν έκδηλο, καθ΄ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης. Τέλος, οι διπλωμάτες ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη και εξέφρασαν την ικανοποιησή τους και τη φιλοδοξία τους για μελλοντική συνεργασία, ανοίγοντας έτσι νέους ορίζοντες για την εξωστρέφεια της περιφέρειας.
Με πλούσιο πρόγραμμα συνεχίστηκε και το Σάββατο 19 Μαρτίου, η ξενάγηση των ξένων διπλωματών.. 
Με πρώτο σταθμό το Μυστρά στο νομό Λακωνίας οι εμπορικοί και οικονομικοί ακόλουθοι των ξένων πρεσβειών επισκέφτηκαν τους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου παρακολουθώντας με ενθουσιασμό τα αρχαιολογικά ευρήματα. Στη συνέχεια περιπλανήθηκαν στα μονοπάτια με τις βυζαντινές μονές του Μυστρά, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη ξεχωριστή ιστορία κάθε ναού.
Στη συνέχεια κάνοντας μία σύντομη στάση για γεύμα και καφέ στο ΞΕΝΙΑ απόλαυσαν τα παραδοσιακά φαγητά της ελληνικής γαστρονομίας. 
Φυσικά από το πρόγραμμα ξενάγησης των ξένων διπλωματών δεν έλειψε και η στάση στον υπαίθριο Αρχαιολογικό χώρο της Σπάρτης, όπου πολλοί από τους επισκέπτες ενθουσιάστηκαν με την πλούσια ιστορική ταυτότητα της περιοχής και στη συνέχεια έσπευσαν να φωτογραφηθούν με φόντο το άγαλμα του Λεωνίδα.
Επόμενο σταθμό αποτελούσε το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στην πόλη της Σπάρτης. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής τους ενημερώθηκαν για τη μακραίωνη ιστορία της ελιάς και του λαδιού και είδαν τα μηχανήματα επεξεργασίας των προαναφερόμενων προϊόντων από τους Μεταβυζαντινούς χρόνους έως το πρώτο μισό του 20ού αιώνα.  
Η τέταρτη μέρα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη των διπλωματών στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών  ΑΜΥΚΛΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ «ΛΑΚΩΝΙΑ». Οι επισκέπτες του χυμοποιίου παρακολούθησαν  ένα σύντομο σεμινάριο και μετά τη λήξη του, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ online" 20/03/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου