Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ Η Πελοπόννησος αποτελεί το μέλλον του τουρισμού 500 ΜΕ 600 ΡΩΣΟΙ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΩΣ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Περί τους 500 με 600 Ρώσους επισκέπτες θα υποδέχεται κάθε εβδομάδα η Πελοπόννησος στη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου: Την εκτίμηση αυτή έκανε η Τατιάνα Ζότοβα, διευθύντρια του τουριστικού οργανισμού της Μόσχας «Labirint», μιλώντας χθες στην Costa Navarino, κατά την ελληνορωσική συνάντηση τουριστικών επιχειρηματιών και δημοσιογράφων.
Λίγο αργότερα στον δικό του χαιρετισμό, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, επιχειρηματικό στέλεχος - μέλος των Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου, ανακοίνωσε ότι «η Πελοπόννησος αποτελεί το απόλυτο μέλλον του τουρισμού».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Τ. Ζότοβα, η φετινή τουριστική περίοδος -σε σχέση με την επισκεψιμότητα της Ελλάδας από Ρώσους- φαίνεται ότι ξεκινά με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, δεδομένου ότι τα στοιχεία δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον: «Εκτιμάμε ότι φέτος θα επισκεφτούν την Ελλάδα περί τους 800.000 Ρώσους τουρίστες, αρκετά περισσότεροι από τους 500.000 πέρυσι, που όμως και πάλι υπολείπονται κατά πολύ των 2.000.000 Ρώσων που πέρυσι επισκέφτηκαν την Τουρκία», τόνισε η Ρωσίδα επιχειρηματίας.

Σε ανάλογα αισιόδοξη εκτίμηση για το φετινό καλοκαίρι -σε σχέση με το περυσινό- προέβη και ο Ευτύχιος Βασιλάκης, αντιπρόεδρος της Aegean Airlines, τονίζοντας ότι τα δρομολόγια της εταιρείας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας πενταπλασιάστηκαν φέτος: «Πέρυσι είχαμε 2 δρομολόγια μεταξύ των δύο χωρών, ενώ φέτος υπάρχουν 10 δρομολόγια, που συνδέουν 10 ελληνικές πόλεις -μεταξύ των οποίων και η Καλαμάτα- με 3 ρωσικές», σημείωσε.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος παρουσίασε την επένδυση στην Costa Navarino, τονίζοντας ότι μέσα από το σεβασμό στο περιβάλλον και στα χαρακτηριστικά της Μεσσηνίας έγινε δυνατό να αναπτυχθεί ένας προορισμός παγκόσμιας εμβέλειας.
Στο ίδιο πνεύμα μίλησε και ο διευθυντής του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πίτερ Αλατσάς, σημειώνοντας ότι ήδη η Costa Navarino έχει συμπεριληφθεί μεταξύ των 10 καλύτερων προορισμών για το 2011, στον κατάλογο του «National Geographic». Επισήμανε μάλιστα ότι καταβλήθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη προσπάθεια, με αποτέλεσμα η υπεραξία που πέτυχε η Costa Navarino μέσα σε 1 μόλις χρόνο λειτουργίας να αντιστοιχεί στην υπεραξία που κερδίζεται μετά από λειτουργία 5 χρόνων.
Στη συνάντηση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό, εκτός από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, και οι δήμαρχοι Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας.
Παρόντες ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι. 

Β.Γ.Μ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 29/04/2011


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου