Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Εναρξη εργασιών ανάδειξης στο Ανάκτορο του Νέστορα


Εγκρίθηκε η έναρξη των εργασιών στο Ανάκτορο του Νέστορα με χρηματοδότηση του έργου με 400.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ. Οι εργασίες που θα εποπτεύονται από την ΛΗ‘ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων αφορούν την ανάδειξη και την αξιοποίηση του ανακτόρου.
Συγκεκριμένα οι εργασίες αφορούν τη διαμόρφωση και κατασκευή διαδρομών κίνησης επισκεπτών και σημείων στάσεων και θέασης και τη διευκόλυνση της κίνησης των επισκεπτών με ιδιαίτερη μέριμνα για την κίνηση των ΑΜΕΑ. Η διαμόρφωση της πορείας των ΑΜΕΑ επιβάλλει, πέραν της εξομάλυνσης στα σημεία της κλίσης του εδάφους, τη διάστρωση των διαδρομών με κατάλληλο υλικό (άοπλο σκυρόδεμα με πρόσμειξη άμμου θαλάσσης) το οποίο θα διασφαλίσει την ομαλή κίνηση των αμαξιδίων. Επιπλέον πορείες πεζών με διάστρωση με καβριά και άλλες με πατητό χώμα.
Επίσης προβλέπεται δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος με την κατασκευή μικρών κτισμάτων εξυπηρέτησης κοινού και καθιστικών. Αναλυτικά, θα κατασκευαστεί αναψυκτήριο, πωλητήριο, χώρος προβολών, εκδοτήριο και θα αναμορφωθεί το κτήριο υγιεινής με κατάλληλο χώρο εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ. Θα κατασκευαστούν καθιστικά με παγκάκια στους χώρους στάσης και θέασης. Οι διαδρομές θα φωτιστούν με επιδαπέδια και επιτοίχια φωτιστικά.
Ακόμη, η πληροφόρηση του κοινού θα γίνεται με πινακίδες και οπτικοακουστικά μέσα στο χώρο προβολής και παρουσίασης. Επίσης πληροφοριακό υλικό με γραφή Braille και οπτικό υλικό με πρόβλεψη υποτίτλων και διερμηνείας στη νοηματική γλώσσα. Η εκτέλεση του έργου έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τις 30 Νοεμβρίου 2013.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/04/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου