Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ρωσική τουριστική απόβαση στη Μεσσηνία


Ενα πλήθος Ρώσων δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων βρίσκεται από χθες στη Μεσσηνία, στην οποία έφτασαν αεροπορικώς -με δύο πτήσεις τσάρτερ της Aegean Airlines, το πρωί και το απόγευμα- αλλά και οδικώς. Συνολικά η ρωσική αποστολή αριθμεί 370 άτομα -70 δημοσιογράφους και 300 τουριστικούς πράκτορες- που θα φιλοξενηθούν μέχρι την Πρωτομαγιά στην Costa Navarino στο Ρωμανού και στο Sunrise Village Beach Hotel στο Πεταλίδι.
Στη διάρκεια της παραμονής τους οι Ρώσοι δημοσιογράφοι και tour operators, εκτός από τις περιηγήσεις στη Μεσσηνία και τους γειτονικούς νομούς, θα μετάσχουν επίσης σε συνέδριο στην Costa Navarino - στο οποίο θα πάρουν μέρος ξενοδόχοι και εκπρόσωποι τουριστικών φορέων από όλη την Ελλάδα. «Η ιδέα για τη Μεσσηνία υπήρχε χρόνια, όμως δεν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές. Με τη δημιουργία της Costa Navarino όμως ο σχεδιασμός επανήλθε», δήλωσε στην «Ε» ο Γιώργος Ακριτίδης, εκπρόσωπος του γραφείου "Ambotis Tours", που οργάνωσε την επίσκεψη. Σκοπός της επίσκεψης, συνέχισε, είναι οι Ρώσοι απεσταλμένοι να γνωρίσουν την περιοχή -τη Μεσσηνία και τους γύρω νομούς- ώστε να την παρουσιάσουν στην πατρίδα τους προκειμένου να πείσουν τους συμπατριώτες τους ότι ο νομός μας και η Πελοπόννησος γενικότερα «μετρούν» ως τουριστικός προορισμός. Αλλωστε, από τις 27 Μαΐου η Καλαμάτα θα συνδέεται αεροπορικώς με τη Μόσχα, ως ενδιάμεσος σταθμός στη γραμμή της Aegean Μόσχα - Ηράκλειο. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα γίνεται κάθε Παρασκευή, για το χρονικό διάστημα από 27 Μαΐου μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου, με επιδίωξη τα δρομολόγια να γίνουν 2 την εβδομάδα αν είναι θετικές οι εντυπώσεις που θα αποκομίσουν οι Ρώσοι απεσταλμένοι από την περιοχή μας.
Τους Ρώσους υποδέχθηκαν χθες το πρωί και το απόγευμα, ο διευθυντής Ανάπτυξης Μεσσηνίας Κώστας Βασιλόπουλος και η αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας Πόλα Κούλη. Στους αφιχθέντες, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας διένειμε τουριστικόοδηγό για το νομό μας στηρωσική γλώσσα, καθώς και cd με μεσσηνιακά θέματα -ενώ από την πλευρά του δήμου μοιράστηκαν ο οδηγός και ο χάρτης της Καλαμάτας στην αγγλική γλώσσα.
Χθες, οι Ρώσοι δημοσιογράφοι μετέβησαν στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ στους τουριστικούς πράκτορες -σύμφωνα με το Γ. Ακριτίδη-θα γινόταν περιήγηση σε κάστρα της Μεσσηνίας αλλά και στην Καλαμάτα.
Απόψε πάντως είναι σειρά των Ρώσων να «ανταποδώσουν» τη φιλοξενία, με ένα «show - έκπληξη» που θα δοθεί στην πλατεία Τριών Ναυάρχων της Πύλου μεταξύ 8.30 και 10 το βράδυ, όπως είπε ο Γ. Ακριτίδης.
Β.Γ.Μ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 28/04/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου