Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες Ενθουσιασμένοι από τη Μεσσηνία

Ενθουσιασμένοι από τη Μεσσηνία εμφανίσθηκαν χθες οι περίπου 400 Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι οι οποίοι φιλοξενούνται στο Costa Navarino στην Πύλο και στο Sun Rise στο Πεταλίδι και θα παραμείνουν έως την Κυριακή της Πρωτομαγιάς. Χθες παρακολούθησαν συνέδριο που αφορά στον τουρισμό, το οποίο οργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ τους στόχους της περιοχής ανέπτυξε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Υπενθυμίζεται ότι από τις 27 Μαΐου θα αρχίσει αεροπορικό δρομολόγιο που θα συνδέει την Καλαμάτα με τη Μόσχα και θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ενημέρωση

Κατά την ομιλία του ο κ. Τατούλης παρουσίασε πώς επιθυμεί τουριστική ανάπτυξη η Πελοπόννησος, υπογραμμίζοντας ότι οι τρόποι προβολής και προώθησης της περιοχής δε θα είναι οι γνωστοί συμβατικοί. Μάλιστα, λίγο αργότερα σε δηλώσεις του διευκρίνισε ότι ένας από τους στόχους του είναι η δημιουργία ενός διαδραστικού φόρουμ προβολής, στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν Πελοποννήσιοι από κάθε γωνιά της γης. Οι δε καινοτόμες παρουσίες και πρωτοβουλίες θα αμείβονται με δωρεάν διακοπές στην Πελοπόννησο.
Παράλληλα, ο κ. Τατούλης, ενημέρωσε για τη σύσταση Οργανισμού Προώθησης της Πελοποννήσου ως τουριστικού προορισμού, καθώς και για την πρόταση δημιουργίας στο Ναυαρίνο του πρώτου καταδυτικού πάρκου.
Τέλος, υπογράμμισε ότι την Περιφέρεια Πελοποννήσου ενδιαφέρει πάρα πολύ η ρωσική αγορά και εξετάζεται ιδιαίτερα το προφίλ του Ρώσου τουρίστα.

Επίσκεψη

Το συνέδριο χαιρέτισε και ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε για το Costa Navarino λέγοντας πως το National Geographic επέλεξε τη Μεσσηνία και τη μονάδα ανάμεσα στους 20 καλύτερους προορισμούς του κόσμου που πρέπει κάποιος να επισκεφτεί μέσα στο 2011.
Στο συνέδριο παρευρέθη και ο πρόεδρος της Aegean Θ. Βασιλάκης, καθώς και το μέλος του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, ενώ για τις περιοχές τους μίλησαν οι δήμαρχοι Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και ο Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας.
Η ιδιοκτήτρια του Labirint Travel, που ανέλαβε να φέρει τους Ρώσους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους στη Μεσσηνία, Zotova Tatiana, έκανε λόγο για μεγάλη ανταπόκριση των Ρώσων τουριστικών πρακτόρων. Ζήτησε δε από τους φορείς της Μεσσηνίας να στηρίξουν την προσπάθεια, ώστε να μην ατονήσει, επισημαίνοντας ότι η προβολή μιας περιοχής χρειάζεται έξυπνες κινήσεις και όχι απαραίτητα μεγάλα κονδύλια.
Οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι, τέλος, θα επισκεφθούν διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας και θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις που έχουν οργανωθεί γι’ αυτούς.

Της Βίκυς Βετουλάκη "ΘΑΡΡΟΣ" 29/04/2011











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου