Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Χρηματοδοτήσεις σε μνημεία της Μεσσηνίας


Σημαντικά μνημεία της Μεσσηνίας περιλαμβάνονται στις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ, όπως  ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση της γενικής γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, χθες στην Τρίπολη.
Ειδικότερα, εντάσσονται στο ΕΣΠΑ το στέγαστρο του Ανακτόρου του Νέστορα, ο Πύργος των Μούρτζινων στην Καρδαμύλη, η Χριστιανούπολη, το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, το Κάστρο της Ανδρούσας, το Ανδρομονάστηρο, η Αγία Σοφία στη Λαγκάδα, ο Αγιος Νικόλαος στην Αλαγονία και ο Αγιος Νικόλαος στο Καμπινάρι Πλάτσας Μάνης.
Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, ο Πετ. Τατούλης «ενέμεινε στο ζήτημα της ωρίμανσης δύο κορυφαίων κατά τον ίδιο έργων, των Κάστρων της Μεθώνης και της Κορώνης, τα οποία παρά τις δυσκολίες πρέπει να προετοιμαστούν και να ενταχθούν άμεσα». Εξέφρασε επίσης την πρόθεσή του για δημιουργία του πρώτου ελληνικού αρχαιολογικού καταδυτικού πάρκου στην περιοχή του Ναβαρίνου. Ο περιφερειάρχης -καταλήγει η ανακοίνωση- τοποθέτησε ως βασικό σημείο πολιτιστικής δράσης της Περιφέρειας το θεσμό «Αρχαία Λιμάνια Μεσογείου», ο οποίος στοχεύει στην ανάδειξη των λιμανιών της Πελοποννήσου.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με σημείο αιχμής την ανάδειξη των κάστρων του Δεσποτάτου του Μοριά. Οι δράσεις θα προβλέπουν παρεμβάσεις στο αρχικό σύνολο σε συνδυασμό με εμπορική εκμετάλλευση, ενώ η χρηματοδότηση θα προέλθει από χορηγίες και από ιδιωτικές επενδύσεις.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 19/04/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου