Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Στοιχεία για τα νερά στην Costa Navarino ΖΗΤΕΙ Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΠΟΥΚΛΗΣ


Στοιχεία για τα νερά άρδευσης, ύδρευσης και κολύμβησης στην Costa Navarino και να ενημερωθεί λεπτομερώς το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ζητεί με επερώτησή του ο επικεφαλής της "Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά" Λάμπρος Μπούκλης.
Αφού αναφέρει ότι «στην περιοχή της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, όπου η διαθεσιμότητα πόσιμου και αρδευτικού νερού είναι προβληματική και ενίοτε παρατηρούνται περίοδοι λειψυδρίας, το μεγάλης κλίμακας αναπτυξιακό τουριστικό έργο "ΠΟΤΑ Πύλου" και ειδικότερα η ανάγκη παροχής άφθονου και καθαρού νερού για τη λειτουργία του, ενδέχεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υδροοικονομία της περιοχής, εισάγοντας παράλληλα αβεβαιότητες και πιέσεις σχετικά με το μέλλον της γεωργίας και των τοπικών κοινοτήτων που στηρίζονται σε αυτή», ζητεί: «Να διατεθούν τα στοιχεία και να γίνει λεπτομερής προφορική και γραπτή ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου όσον αφορά: i) τις ακριβείς τοποθεσίες, τον αριθμό των γεωτρήσεων και τις αντίστοιχες μετρήσεις ανά γεώτρηση και μήνα που βρίσκονται μέσα στα όρια του τουριστικού συγκροτήματος. ii) τα στοιχεία επικοινωνίας του/των αρμοδίου/-ων για τις μετρήσεις ατόμου ή φορέα ή εταιρείας. iii) τις μετρήσεις της ποσότητας των νερών που αντλήθηκαν από τους ποταμούς Ξεριά, Σελλά και Γιαννούζαγα, όπως προκύπτει από τους αντίστοιχους μετρητές και την καταχώρησή τους στο ειδικό και θεωρημένο βιβλίο καταγραφής, οι οποίες διοχετεύτηκαν στον τεχνητό ταμιευτήρα (λιμνοδεξαμενή) από την αρχή λειτουργίας του τουριστικού συγκροτήματος μέχρι σήμερα. iν) τις ποσοτικές μετρήσεις της χρήσης του νερού προς άρδευση από την αποταμιευμένη ποσότητα νερού, κατά τις περιόδους αυξημένης λειτουργίας του τουριστικού συγκροτήματος (τουριστική περίοδος του 2010). ν) τις μετρήσεις της στάθμης του ταμιευτήρα. νϊ) τις μετρήσεις που αφορούν κατανάλωση νερού ύδρευσης και άρδευσης, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του τουριστικού συγκροτήματος μέχρι σήμερα. νii) τις μετρήσεις της ποιότητας των νερών κολύμβησης, νερών των κολυμβητικών δεξαμενών και των νερών του τεχνητού ταμιευτήρα».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 20/04/2011

Ρε μήπως έχει δίκιο ο Πάγκαλος που μίλησε για τεμπέληδες Έλληνες και δουλευταράδες Τούρκους; 
Μήπως έκανε λάθος ο μακαρίτης ο Καπετάνιος που ήρθε και επένδυσε στην πατρίδα του και δεν πήγε στην Τουρκία που του παραχωρούσαν και δωρεάν τη γη; 
Μήπως τελικά δεν θέλουμε να υπάρχουν δουλειές σε τούτον τον ρημαδοτόπο και προσπαθούμε να δημιουργούμε συνεχώς προβλήματα; 

Κώστας....

10 σχόλια:

  1. Γιατί χαλάει κάποιους όταν είναι να μάθει ο κόσμος μερικά πράγματα , όταν οι βρύσες στην Πύλο δεν θα τρέχουν γιατί σίγουρα νερό θα δίνουν και στο costa navarino το καλοκαίρι για να δούμε πως θα βρεθεί λύση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν ομως, Καραλη, πουμε το νερο νερακι στην περιοχη για να ποτιζονται τα γκαζον των οπων, τοτε ελα μου το ξαναπεις το προσωπικο σου σχολιο.

    Δηλαδη τι σε "χαλασε" απο την επερωτηση του μπουκλη? Μηπως και συ θες απλα να προσκυναμε με σκυμμενο το κεφαλι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -Όσα ζητάει ο κ. Μπούκλης για το COSTA NAVARINO τα ζητάει και για άλλους ιδιώτες και επιχειρηματίες; -Δεν νομίζω να πήρε το νερό από τη βρύση σας για να ποτίσει το γκαζόν. -Όσο για τις γεωτρήσεις, εξ' όσων γνωρίζω, δεν έχει χρησιμοποιήσει κάποια για να υδρεύσει ή να αρδεύσει. Στις παράνομες ιδιωτικές δεν είδα να αναφέρεται κανείς και στο πως διαχειρίζονται τα νερά.
    -Η λιμνοδεξαμενή επίσης γεμίζει λαμβάνοντας ένα μέρος του νερού πριν καταλήξει στη θάλασσα.
    -Ας μην ξεχνάμε ότι πριν από 25 περίπου χρόνια κάποιοι-που τώρα πιθανόν να κόπτονται για την έλλειψη υδάτων-να ήταν από τους πρωτεργάτες που απέτρεψαν την κατασκευή του φράγματος στον Γιαννούζαγα. Ξέρετε ποιοι ήταν κυρίως αυτοί; Αυτοί που είχαν γεωτρήσεις και δεν τους ενδιέφερε να γίνει ένα έργο που θα εξυπηρετούσε όλους.
    Θεωρώ επομένως ότι είναι υπερβολική και κακόβουλη η συνεχής προσπάθεια δημιουργίας προβλημάτων σε μια επένδυση που έδωσε και θα δώσει στο μέλλον άλλο αέρα και προοπτική στην ανάπτυξη του τόπου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα πρεπει καποια στιγμη ,οι κατοικοι της περιοχης να απομονωσουν αυτους του κυριους, γιατι τα κινητρα των συγκεκριμενων οικολογων μονο "οικολογικα" δεν ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι πολύ απλό Κώστα. Κανεις ντόπιος (σχεδόν) δεν θέλει να πάει μπροστά ούτε η περιοχή, ούτε ο ίδιος. Μετά από 5 χρόνια στην περιοχή καταλαβα πλέον οτι οι περισσότεροι δεν θέλουν να δουλέυουν, θέλουν να κάθονται και να πληρώνονται, και είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΑΓΝΟΙ.
    Το αποτέλεσμα θα είναι στα επόμενα χρόνια όλες οι επιχειρήσεις να δουλευουν απο "μη ντόπιους" και οι ντόπιοι απλά θα μαζευουν ενοίκια. Και έτσι θα πάει ο τόπος μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή, όταν ζητάς να σε ενημερώσει κάποιος για αυτά που έκανε ή τουλάχιστον, αυτά που έπρεπε να κάνει, βάσει των όσων ο ίδιος δεσμεύτηκε πως θα κάνει, είσαι οπισθοδρομικός;

    Καταπληκτική λογική!

    Νομίζω πως αυτό θα πω γράψω στη φορολογική μου δήλωση: "Είστε οπισθοδρομικοί κύριοι/ες... . Δεν χρειάζεται να σας δηλώσω απολύτως τίποτα, το καλλιτεχνικό μου όνομα είναι Costas Navarinos".

    "εύγε" στους προοδευτικούς.... (ΟΥΓΚ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραίο αστειάκι κύριε Γιώργο.!!! Μπορείτε στη δήλωσή σας να γράψετε ότι είστε και πολέμιος κάθε προσπάθειας ανάπτυξης αυτού του τόπου επειδή δεν είναι σύμφωνη με τη φιλοσοφία σας.
    Νομίζω ότι δεν διαβάσατε προσεκτικά αυτά που έχω γράψει. Για κάντε τον κόπο να τα διαβάσετε πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχετικά με το τελευταίο σχόλιο.

    Λοιπόν, το ξαναδιάβασα όλο. Δεν αντιλαμβάνομαι κάποιο λάθος στη διαπίστωσή μου. Για μιαν επένδυση είμαστε έτοιμοι να γράψουμε νόμο, σύνταγμα, ηθική, κοινωνική ευθύνη στα παλιά μας τα παπούτσια. Πρέπει να γνωρίζετε πως αυτό δεν βοηθά καθόλου στην εξυγίανση της οικονομίας μας και στην εξέλιξη της κοινωνίας μας. Οι στρεβλώσεις που υπάρχουν (αδιαφάνεια, μίζες, λαδώματα κ.α.) απορρέουν από αυτήν ακριβώς την πρακτική.

    Αξιολογούμε κατά περίπτωση και χωρίς κριτήρια μιαν οικονομική δραστηριότητα και ανάλογα με αν τη βρούμε:
    "χαριτωμένη" ή "άχαρη",
    "καλή" ή "κακή",
    "θετική" ή αρνητική",
    "προσοδοφόρα" ή "μή προσοδοφόρα",
    "φιλικά ή συγγενικά προσκείμενη μας" ή "άγνωστη"
    προσπαθούμε να επηρεάσουμε την εφαρμογή των κανόνων - νομοθεσίας.

    Έτσι, ίσως να διοικούσαν ορισμένοι επί τουρκοκρατίας. Σήμερα προσπαθούμε να απαλλαχτούμε από αυτόν τον τρόπο. Και ορισμένοι ισχυρισμοί-σχόλιά, φανερώνουν πως και μετά από περίπου 200 χρόνια κάποιοι δεν είναι ακόμη έτοιμοι.

    Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως δεν όρισε ο Μπούκλης:
    α) το να μετρούν το νερό,
    β) κανόνες για το πως θα το μετρούν και
    γ) ποιος θα το μετρά, για λογαριασμό του Costa Navarino.

    Οι ίδιοι (Π.Ο.Τ.Α.) το έγραψαν πως θα το κάνουν.
    Οπότε, ο Μπούκλης και οι οικολόγοι ρωτούν τώρα, ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ;
    Μπορείτε να ενημερώσετε και τη διοίκηση (Περιφέρεια) για τα αποτελέσματά σας;

    Αν κάποιοι φοβούνται, αυτό δεν είναι καθόλου, μα καθόλου... καλό.

    Πολύ πιο κακό, όμως, είναι υπάρχουν άνθρωποι που κατακρίνουν όποιους ερωτούν. Αν δεν ήσασταν ανεξάρτητος αλλά άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενος με την επένδυση Π.Ο.Τ.Α., θα τολμούσα να πω πως υπάρχει μια λέξη για ανάλογου τύπου συμπεριφορές και πολιτεύματα... νομίζω ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολλά και σοβαρότερα γράφονται στα παλιά μας τα παπούτσια.
    - Είναι κακό ότι μια τέτοια επένδυση δεν πήγε στην Τουρκία για να δημιουργήσει μεγαλύτερη ανισορροπία στο τουριστικό ισοζύγιο μεταξύ των δυο χωρών αλλά έγινε εδώ και χαρακτηρίζεται σαν ένας από τους πιο in προορισμούς διεθνώς;
    - Είναι κακό ότι γίνεται προσπάθεια να γίνει η περιοχή προορισμός παικτών του golf και πιθανόν μελλοντικά, όταν θα έχουν λειτουργήσει και τα άλλα γήπεδα, να διεξάγονται διεθνείς αγώνες με αποτέλεσμα την προβολή της περιοχής και την εισροή συναλλάγματος;
    - Είναι τυχαίο ότι μέχρι τώρα δεν έχουμε να επιδείξουμε τίποτα σε διεθνές επίπεδο στον τουρισμό εκτός από αυτά που μας άφησαν οι πρόγονοί μας;
    - Έπρεπε να γίνει το COSTA NAVARINO για να αναρωτηθείτε για αδιαφάνεια, μίζες και λαδώματα; Πως προεξοφλείτε ότι έγινε κάτι τέτοιο στη συγκεκριμένη περίπτωση και τι κάνατε γι' αυτά που έχουν γίνει μέχρι τώρα σε άλλες περοπτώσεις;
    Ο κ. Μπούκλης και ο κάθε κύριος Μπούκλης θα ήθελα να έδειχνε ευαισθησία σε κάθε περίπτωση και όχι επιλεκτικά. Σε μικρούς και μεγάλους. Γιατί και τα πολλά μικρά κακά είναι πολλές φορές πολύ μεγαλύτερα από ένα μεγάλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στα αγγλικά : I rest my case.

    Στα ελληνικά: "Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα...".

    Η επιχειρηματολογία που ανταλλάξαμε "σπάει" κόκαλα.

    Και μιας και φαίνεσαι πατριώτης κ.Κώστα... θα τρίζουν γερά τα κόκαλα των προ-προπαπούδων μας με τα όργια που καταδεχόμαστε οι νεοέλληνες! Δεν καμαρώνω καθόλου για την υπερηφάνια σου.

    Άμα ήμασταν ακόμη επαρχία της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, ο καπετάνιος δεν θα είχε κανένα δίλημμα. Και οι Τούρκοι αξιωματούχοι ΜΑΖΙ με τους Έλληνες προεστούς θα καρπώνονταν πάλι την πατρίδα μου. Άσε που δεν θα χρειαζόταν να απαντήσουν και σε καμιά ερώτηση.

    Τέλος πάντων.

    Εν κατακλείδι,
    Υποστήριξες: "Bravo Costa Navarino"
    Υποστήριξα : "Αν θέλεις το μπράβο μου Costa Navarino, να το κερδίσεις"

    Ας ελπίσουμε πως κάποιος θα μπορέσει να καταλάβει το "Εν κατακλείδι", χωρίς περαιτέρω διασαφηνίσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή