Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΛΙΜΑΝΙ ΚΟΡΩΝΗΣ Βρέθηκε λύση και προχωράει το έργο


Βρέθηκε λύση και το έργο στο λιμάνι της Κορώνης θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου. Τη θετική αυτή εξέλιξη επεσήμανε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρ. Μαλαπάνης. Διευκρίνισε ότι θα πληρωθούν οι εργασίες που έχουν γίνει τους τελευταίες μήνες, παρότι ακόμα δεν έχει εγκριθεί το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2011, με βάση την υπ’ αριθμόν 28 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για πληρωμές σε συνεχιζόμενα έργα, όπως είναι το λιμάνι της Κορώνης. «Προχωράμε στην πληρωμή του αναδόχου. Συνεννοήθηκα και με την ΥΔΕ (Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου) και δεν υπάρχει πρόβλημα», είπε ο κ. Μαλαπάνης και σημείωσε: «Το έργο της πρώτης φάσης αποκατάστασης των ζημιών θα τελειώσει κανονικά μέσα στο χρονοδιάγραμμα, έως τις 30 Ιουνίου». Οσον αφορά την επόμενη φάση των έργων στο λιμάνι της Κορώνης, για την οποία έχει εξασφαλιστεί 1,5 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, χθες το απόγευμα, στο γραφείο του κ. Μαλαπάνη πραγματοποιήθηκε προκαταρκτική σύσκεψη με τον προϊστάμενο της Κτηματικής
Υπηρεσίας Γιώργο Βλάχο και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νίκο Τζάννε, όπου εξετάστηκε αν και πώς θα προχωρήσουν τις διαδικασίες αιγιαλού και τον τρόπο που θα επέμβουν και σε άλλα μικρά λιμάνια (Μάραθος, Πεταλίδι, Κιτριές), για τα οποία υπάρχει ζήτημα νομιμοποίησης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.
Ο αντιπεριφερειάρχης εκτίμησε ότι την ερχόμενη Τρίτη, το πιθανότερο, θα καλέσει ξανά το δήμαρχο Πύλου - Νέστορος και τους αρμοδίους αντιδημάρχους για να συζητήσουν και να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τη β’ φάση του έργου στο λιμάνι Κορώνης.

Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 26/05/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου