Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ικανοποίηση Καφαντάρη για το Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη ΖΗΤΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


Ο Δήμος Πύλου - Νέστορος είναι ικανοποιημένος με την προώθηση των μελετητικών διαδικασιών του δρόμου Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, ενώ επαγρυπνεί και πιέζει για την υλοποίησή του. Διεκδικεί όμως και την υλοποίηση κι άλλων σημαντικών οδικών έργων της περιοχής.
Αυτά ανέφερε στην “Ε“ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης, σημειώνοντας ακόμα τους δρόμους Ριζόμυλος- Κορώνη, Σουληνάρι - Κορυφάσιο και Χώρα - Ρωμανού (Λαδά). Ειδικότερα:

• Για το δρόμο Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, ο κ. Καφαντάρης τονίζει πως «είναι προενταγμένο και πάμε για οριστική ένταξη στο τομεακό του ΕΣΠΑ» και παρατηρεί: «Σ’ αυτό συνηγορεί το γεγονός ότι η μελέτη χρηματοδοτείται και εκπονείται από το υπουργείο. Μέσα στον Ιούνιο θα γίνει ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι σαν μίνι συνέδριο, όπου θα υπάρξει ενημέρωση και θα διατυπωθούν παρατηρήσεις και διεκδικήσεις. Πρόκειται για πολύ σημαντικό έργο ανάπτυξης». Ενημερώνει ότι ο δήμος ζητεί να ενταχθεί στη μελέτη και η παράκαμψη της Πύλου και διευκρινίζει: «Υπάρχει προμελέτη από το 1997 της παράκαμψης Γιάλοβας και Πύλου, με πρωτοβουλία του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. Αν γίνει χωρίς την παράκαμψη, θα είναι ημιτελές έργο και θα δυσχεραίνει την κυκλοφορία στον οικιστικό ιστό της Πύλου. Με την παράκαμψη θα “κουμπώσει“ με το δρόμο προς και από τη Μεθώνη».
• Για το Ριζόμυλος - Κορώνη, παρατηρεί ότι στηρίζει την προσπάθεια της Περιφερειακής Ενότητας να ενταχθεί στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ τουλάχιστον το τμήμα γέφυρα Τζάνε - Καλαμάκι με την παράκαμψη Πεταλιδίου. Και σημειώνει ότι «ζητάμε να ολοκληρωθεί, να πληρωθεί και να παραδοθεί η μελέτη για όλο το έργο».
• Για το Σουληνάρι - Κορυφάσιο, υπενθυμίζει ότι έχει έτοιμη μελέτη και πληροφορεί πως «διεκδικούμε την ένταξή του στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ».
• Για το Χώρα - Ρωμανού (Λαδά), αναφέρει ότι «μέσω της ΔΕΚΕ πρέπει να βελτιωθεί, να ανακατασκευαστεί, γιατί ο δρόμος είναι κατεστραμμένος κι επικίνδυνος από το έργο της αποχέτευσης». Ενημερώνει πως «πρόσφατα τον είδε και ο κ. Παπαηλιού, στέλεχος της ΔΕΚΕ, και κρίθηκε αναγκαία η παρέμβαση». Διευκρινίζει ότι «θα βάλει χρήματα κι ο δήμος για το έργο
αυτό, που επιδιώκουμε να γίνει μέσω προγραμματικής σύμβασης» και σημειώνει: «Είναι απαράδεκτος, καθημερινά γίνονται τροχαία ατυχήματα. Και πρόκειται για σημαντικό δρόμο, καθώς συνδέει το μουσείο της Χώρας και τα ανάκτορα του Νέστορα με την Costa Navarino και το νέο δρόμο Γαργαλιάνοι - Ρωμανού».


Ρεπορτάζ
Γιάννης Σινάπης "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 25/05/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου