Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Αεροδρόμιο Καλαμάτας 20 εκατ. ευρώ τα έργα εκσυγχρονισμού του

Περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται πως θα στοιχίσουν τα έργα εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου της Καλαμάτας, σύμφωνα με όσα ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρ. Μαλαπάνης.
Ο κ. Μαλαπάνης, ο οποίος ξεκίνησε την προετοιμασία του θέματος, στο πλαίσιο υλοποίησης της σχετικής απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, είπε πως έγινε μια πρώτη συνάντηση, προκειμένου να συζητηθούν τα απαιτούμενα έργα.
Ζήτημα πρώτης προτεραιότητας είναι η απαλλοτρίωση των 44 στρεμμάτων, όπου διαπιστώθηκε πως χρειάζεται ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων.
Ακολουθεί η επέκταση του χώρου με το κλείσιμο της ανατολικής βεράντας, η κατασκευή του κόμβου και η ένωσή του με τον κόμβο που κατασκευάζεται στην περιοχή της «Καρυδιάς», καθώς και η κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού για την απορροή των ομβρίων, που πρέπει να επεκταθεί σε όλο το μήκος του αεροδρομίου για να αποκτήσει πολύ καλή όψη και να απομακρυνθούν τα καλάμια, αλλά και να μην υπάρχουν προβλήματα από τις βροχοπτώσεις. Ο κ. Μαλαπάνης παρατήρησε ότι η κατασκευή του συγκεκριμένου τύπου οχετού θα πρέπει να γίνει και στην πλευρά των σιδηροδρομικών γραμμών, προκειμένου να είναι ευκολότερη η προσέγγιση.
Σε επόμενο στάδιο, αφού συντελεστεί η απαλλοτρίωση, θα πρέπει να υλοποιηθούν έργα διαμόρφωσης του χώρου στάθμευσης, αλλά και τα προβλεπόμενα έργα απομάκρυνσης του μηχανοστασίου και του χώρου καυσίμων, που βρίσκονται σήμερα σε επαφή με το κτήριο, στην οριστική τους θέση.
Ακολουθεί η κατασκευή ενός νέου κτηρίου, ίδιο με το υφιστάμενο, που θα χρησιμοποιείται ως κτήριο αναχωρήσεων. Το υπάρχον θα χρησιμοποιείται ως χώρος αφίξεων.
Στο επιχειρησιακό σχέδιο για το αεροδρόμιο, προβλέπεται και η κατασκευή πυροσβεστικού σταθμού.
Επίσης, θα εξεταστεί το θέμα του διαδρόμου αποπροσγειώσεων, που παρακολουθείται από το ΓΕΑ και είναι εξοπλισμένος με όλα τα αναγκαία όργανα και μέσα για μια ασφαλή προσγείωση.
«Θα δούμε ό,τι χρειάζεται και θα ετοιμάσουμε το θέμα για το Περιφερειακό Συμβούλιο μέσω του περιφερειάρχη, ο οποίος μπορεί να έχει και άλλες ιδέες», κατέληξε ο κ. Μαλαπάνης.

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου "ΘΑΡΡΟΣ" 01/06/2011



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου