Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ 2,3 εκατ. ευρώ για την είσοδο της Κορώνης


Η προστασία του δρόμου εισόδου στην Κορώνη από την κατολίσθηση πρόκειται να ενταχθεί στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 2,3 εκ. ευρώ, κατά την αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Πρόκειται για δύσκολο έργο, που θα εκτελεστεί με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς κατά τη διάρκεια των εργασιών θα πρέπει να διεξάγεται και η κυκλοφορία από και προς Κορώνη.
Τις προηγούμενες ημέρες με απόφαση του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσου Αποστολόπουλου εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την υλοποίηση του έργου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της περιβαλλοντικής μελέτης, το κομμάτι του δρόμου στο οποίο θα γίνει το έργο έχει μήκος 228,73 μέτρα και πλάτος 6,20 μέτρα. Προβλέπονται, αναλυτικά:«Η κατασκευή πασσαλοσυστοιχίας, μήκους 222 μέτρων, παράλληλης με το κατάντι (από την κάτω πλευρά) όριο της οδού στην είσοδο της Κορώνης με ταυτόχρονη εκτέλεση εκσκαφών αποφόρτισης. Επίσης, προβλέπεται η διευθέτηση της απορροής των επιφανειακών υδάτων για να αποφευχθεί η δυσμενής για την ευστάθεια εισροή τους εντός του εδάφους. Οι πάσσαλοι θα έχουν διάμετρο 1 μέτρο και θα τοποθετηθούν ανά 1,35 και 1,5 μέτρο. Οι κεφαλές των πασσάλων προβλέπονται συνδεδεμένες με κεφαλόδεσμο διαστάσεων 1,25 μέτρο πλάτος Χ 1 μέτρο ύψος. Τα βάθη των πασσάλων υπολογίζονται στα 12 και 14 μέτρα.
Στο τμήμα της πασσαλοσυστοιχίας όπου προβλέπονται εκσκαφές κατάντι αυτής, δεδομένης και της φύσης του έργου, θα πραγματοποιηθεί επένδυση με τοιχίο από οπλισμένο σκυρόδεμα. Στη βάση της αποκαλυφθείσας μετά τις εκσκαφές πασσαλοσυστοιχίας και κατόπιν της σκυροδέτησης της επένδυσης, προβλέπεται ανά ομάδα πασσάλων και σε 3 θέσεις ανά 3,40 μέτρα, η τοποθέτηση προεντεταμένων αγκυρίων. Το συνολικό μήκος τους θα είναι 20 μέτρα με μήκος πάκτωσης 10 μέτρα.
Το μεγάλο μήκος και το μέχρι 6 μέτρα ύψος του τοιχίου από οπλισμένο σκυρόδεμα, το οποίο θα καλύπτει το τμήμα των πασσαλοστοιχείων που προεξέχει από το έδαφος, επιβάλλει την επένδυση είτε μεγάλων τμημάτων ή ολόκληρου του τοίχου με λιθοδομή από φυσική πέτρα της περιοχής, για να υπάρξει η βέλτιστη εναρμόνιση με το παραδοσιακό οικοδομικό περιβάλλον της Κορώνης. Επίσης, εφόσον προκύψουν από τη διαπλάτυνση της οδού τοίχοι αντιστήριξης στα ανάντι (από την πάνω πλευρά) πρανή, θα επενδυθούν και αυτοί με λιθοδομή από φυσική πέτρα της περιοχής. Επιπλέον, για την ασφαλή και ταχεία απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων από την επισφαλή περιοχή προβλέπεται επί του δαπέδου των εκσκαφών κατάντι της πασσαλοσυστοιχίας η κατασκευή τάφρου επιφανειακής απορροής». 

Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 19/06/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου