Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Η Aegean εξασφάλισε άδεια για Καλαμάτα - Αγία Πετρούπολη


Επιβεβαιώνεται από την ΥΠΑ ότι η Aegean εξασφάλισε άδεια για πτήσεις στη γραμμή Καλαμάτα - Αγία Πετρούπολη, ωστόσο από καμία πηγή δεν προκύπτει αν και πότε θα ξεκινήσει το συγκεκριμένο διεθνές δρομολόγιο.
Σε επικοινωνία της «Ε» με την εταιρεία, μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε υπάρξει απάντηση στα ερωτήματα που θέσαμε: πότε, δηλαδή, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εν λόγω πτήσεις και εάν η άδεια αφορά τακτικό δρομολόγιο ή ναυλωμένες πτήσεις από και προς τη ρωσική πόλη.
Οπως είναι γνωστό πάντως, η Aegean ήδη συνδέει την Καλαμάτα με τη Μόσχα από τα τέλη του περασμένου Μαΐου, με τη γραμμή Μόσχα - Καλαμάτα - Ηράκλειο - Μόσχα, οι «επιδόσεις» της οποίας κρίνονται ικανοποιητικές, δεδομένου ότι ακόμα δεν έχει συμπληρωθεί ούτε μήνας από την έναρξη του συγκεκριμένου δρομολογίου.
Από την πλευρά της εταιρείας -σε πρόσφατη σχετική ανακοίνωση- εκφράζεται ικανοποίηση για τις μέχρι τώρα επιδόσεις της ως προς την επιβατική κίνηση, εσωτερικού και εξωτερικού.
Μαζί με τα δρομολόγια ναυλωμένων πτήσεων σε συνεργασία με tour operators, η εταιρεία καλύπτει πλέον 121 δρομολόγια εκ των οποίων 97 διεθνή, συνδέοντας άμεσα 9 ελληνικές πόλεις (Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Χανιά, Κέρκυρα, Κως, Σκιάθος, Καλαμάτα και Αθήνα) με 50 και πλέον διαφορετικά αεροδρόμια στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, «η επιβατική κίνηση εξωτερικού της Aegean αυξήθηκε το Μάιο κατά 25% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, τη στιγμή που τα συνολικά στοιχεία των ελληνικών αεροδρομίων δίνουν αύξηση 4,8% για το σύνολο των διεθνών αφίξεων στην Ελλάδα όλων των αεροπορικών εταιρειών.
Το σημαντικό είναι επίσης ότι αντίστοιχη δυναμική καταγράφεται και για τον Ιούνιο, που προϊδεάζει θετικά για το σύνολο της τουριστικής περιόδου. Τον ίδιο μήνα, εξ άλλου, η εταιρεία εμφάνισε συνολική κίνηση 590.196 επιβατών - εσωτερικού και εξωτερικού».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 26/06/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου