Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Συνάντηση Καφαντάρη με Γ.Γ. Υ. Τουρισμού κα Μπέη για τη μαρίνα της Πύλου


Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης συναντήθηκε με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κ. Κωνσταντίνα Μπέη με θέμα την Μαρίνα της Πύλου. Η συνάντηση έγινε την Τετάρτη 27 Ιουλίου στην Αθήνα, παρόντων του Διευθυντή της Διεύθυνσης Λιμένων κ. Άγγελου Ανδρουλάκη και μηχανικών της Διεύθυνσης Λιμένων και του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε για την αξιοποίηση της μαρίνας της Πύλου, ενός μεγάλου έργου, που μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Ένα έργο ξεχασμένο πάρα πολλά χρόνια.
Στα πλαίσια της βαρύνουσας σημασίας του συγκεκριμένου έργου, ο κ. Δήμαρχος πραγματοποιεί, εδώ και πολύ καιρό, συνεχείς συναντήσεις με φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με στόχο την ενεργοποίηση του Υπουργείου για να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία εκμίσθωσης και αξιοποίησης του συγκεκριμένου χώρου. Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να προβούν άμεσα σε ενέργειες με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ώστε εντός λίγων μηνών να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προκήρυξης πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμετάλλευση από ιδιώτη της μαρίνας της Πύλου. Ο ανάδοχος του έργου θα αναλάβει την δημιουργία σύγχρονων χερσαίων εγκαταστάσεων και παράλληλα την βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων.
Η θετική εξέλιξη της σύσκεψης του κ. Καφαντάρη με την κ. Μπέη χαροποιεί ιδιαίτερα τον Δήμο μας, διότι η αξιοποίηση της μαρίνας της Πύλου αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, που πλέον οδεύει προς την οριστική του λύση.

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕ ΘΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΠΟΙΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΘΕΜΑ.
    ΕΠΙΣΗΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕ ΘΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ ΝΑ ΒΡΑΒΕΥΤΕΙ.
    ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΗΔΗ ΟΙ ΚΑΔΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΥΛΙΑΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ!! ΑΥΡΙΟ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΔΡΑΣΗ. ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΗΔΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ. ΕΑΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΙΚΟ, Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ, Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΑΣΧΗΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΧΟΛΕΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Η ΦΑΝΦΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή