Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Costa Navarino Γαστρονομία Omega με εστιατόριο και μαθήματα μαγειρικής

Η Costa Navarino παρουσιάζει μια νέα γαστρονομική εμπειρία στους επισκέπτες της, εμπλουτίζοντας τις επιλογές, στις οποίες συγκαταλέγονται αυθεντικές γεύσεις, τοπικά προϊόντα και κουζίνα από όλο τον κόσμο.
Το Omega, με την υποστήριξη των εταιρειών Gaea και Gaggenau Neff, ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 2 Ιουλίου και περιλαμβάνει μενού βασισμένα στη «Δίαιτα Ωμέγα».
Οι προτάσεις του Omega βασίζονται, κυρίως, σε τοπικά και εποχιακά συστατικά, καθώς και σε προϊόντα από τους κήπους με βότανα και λαχανικά της Costa Navarino. Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται περιέχουν ισορροπημένη αναλογία σε Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, η οποία συναντάται στην παραδοσιακή διατροφή των Ελλήνων εδώ και αιώνες.
Η συγκεκριμένη διατροφή, για την οποία όλες οι τελευταίες επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν τα οφέλη της, περιλαμβάνει πολλά φρέσκα λαχανικά και φρούτα, ξηρούς καρπούς, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αυγά και κρέας από ελευθέρας βοσκής κοτόπουλα, αρνιά, κουνέλια και βοοειδή, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, καθώς και μικρή κατανάλωση κρασιού ημερησίως.




Omega Λαχανόκηπος
Καθοριστικής σημασίας για το Omega είναι η παρουσία Guest chefs αναγνωρισμένων στην Ελλάδα και διεθνώς, οι οποίοι θα δημιουργούν τα μενού τους. Παράλληλα, θα παραδίδουν μαθήματα μαγειρικής για τους επισκέπτες της Costa Navarino. Μέσα από τη δημιουργική τους τέχνη, θα εκπαιδεύσουν, θα μεταδώσουν και θα διδάξουν τις βάσεις της «Δίαιτας Ωμέγα», που προάγει την υγιεινή διατροφή, δημιουργώντας προτάσεις υψηλής γαστρονομίας.
Το εστιατόριο Omega θα αποτελέσει μία ξεχωριστή εμπειρία για τους επισκέπτες της Costa Navarino, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα μαθήματα μαγειρικής που ξεκινούν αυτήν την εβδομάδα από τους ακόλουθους διακεκριμένους chef που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό:
Host Chef: Δόξης Μπεκρής – Executive Chef, Starwood Hotels and Resorts, Costa Navarino (2-17 Ιουλίου)
Guest Chefs: Χριστόφορος Πέσκιας – Π Box (20-30 Ιουλίου), Κωνσταντίνα Φάκλαρη – Selene (31 Ιουλίου-2 Αυγούστου & 10-13 Αυγούστου), Theodore Kyriakou – Μore, Λονδίνο (3-9 Αυγούστου), Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος - Funky Gourmet (16-29 Αυγούστου).
Το Omega φιλοδοξεί να αποτελέσει καταλύτη για την ενθάρρυνση των τοπικών καλλιεργητών να επιστρέψουν στη φυσική και βιώσιμη καλλιέργεια, που για αιώνες παρείχε στους Έλληνες μία ισορροπημένη διατροφή.



Chefs
Δόξης Μπεκρής - Executive Chef, Starwood Hotels and Resorts, Costa Navarino: Ο πολυβραβευμένος σεφ με πολυετή εμπειρία στο εξωτερικό έχει συνεργαστεί με διάσημους και βραβευμένους με αστέρια Michelin σεφ, όπως ο Gaultiero Marchesi, ο Gordon Ramsay, ο Marcus Wareing και ο Richard Neat.
Χριστόφορος Πέσκιας: Έχοντας κερδίσει πολλά βραβεία, η πιο πρόσφατη δημιουργία του είναι το Πbox. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει συνεργαστεί με κορυφαία εστιατόρια στην Αθήνα και έχει εκπαιδευτεί δίπλα σε chef όπως οι: Ferran Adria, Mark Menaux and Joel Robuchon.
Κωνσταντίνα Φάκλαρη: Έχοντας εργαστεί σε πλήθος γνωστών εστιατορίων της Αθήνας, της δόθηκε η δυνατότητα να τελειοποιήσει την τεχνική της στο εστιατόριο “Seize” στο Παρίσι. Συμμετείχε σε ελληνικές εκπομπές μαγειρικής, ενώ έχει λάβει πολλά τιμητικά σχόλια στο διεθνή Τύπο.
Theodore Kyriakou: Συνιδρυτής και Head Chef στα εστιατόρια Livebait και The Real Greek in London, που ήταν υποψήφιο στα Carlton London Restaurant Awards 2000 και βραβεύθηκε ως «Το καλύτερο εστιατόριο της Χρονιάς» από το Time Out κατά το ίδιο έτος.
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη & Νίκος Ρούσσος: Η θητεία τους περιλαμβάνει βραβευμένα εστιατόρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου του ξακουστού El Buli. To 2007 ίδρυσαν την εταιρεία Funky Gourmet Private Cheffing, μετατρέποντας το catering σε υπόθεση υψηλής γαστρονομίας.



Gaea
Η Gaea από το 1995 εγγυάται την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της. Η αδιάλειπτη παρουσία της έχει μεταφέρει και καταξιώσει τα επώνυμα ελληνικά προϊόντα της διεθνώς. Η Gaea, περιδιαβαίνοντας από άκρη σε άκρη την Ελλάδα, επιλέγει τους καλύτερους παραγωγούς και προϊόντα, παραδοσιακά συστατικά, πατροπαράδοτες συνταγές. Από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ελιές μέχρι λιαστές ντομάτες και μελιτζάνες, η Gaea μας ταξιδεύει στις αναμνήσεις των αρωμάτων και γεύσεων των παιδικών μας χρόνων και τις αξίες της υγιεινής Μεσογειακής Διατροφής. Τα προϊόντα της Gaea έχουν λάβει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις και βραβεία για την υψηλή ποιότητά τους και γεύση τους, ενώ τα Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα της Gaea είναι τα 1α Κλιματικά Ουδέτερα Ελαιόλαδα Παγκοσμίως.

"ΘΑΡΡΟΣ" 14/07/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου