Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Κουαρτέτο Τζαζ στο Τσικλητήριο

Ίσως η χθεσινή μουσική βραδιά να ήταν η καλύτερη των φετινών βραδιών πολιτισμού. Ίσως να ήταν και η καλύτερη των τελευταίων χρόνων. Ο υπέροχος αλλά ημιτελής χώρος στο Τσικλητήριο προσφέρεται ιδανικά για τέτοιου είδους μουσικές βραδιές. 
Ένα κουαρτέτο Τζαζ με υπέροχους μουσικούς χάρισε μια μαγική βραδιά στους σχετικά λίγους ακροατές που έκαναν τον "κόπο" να θελήσουν να τους ακούσουν. Εδώ δεν υπάρχει  δικαιολογία  για τη μικρή προσέλευση γιατί δεν υπήρχε εισιτήριο εισόδου μιας και η εκδήλωση ήταν δωρεάν. 
Νομίζω ότι χάνουν όσοι δεν "τιμούν" αυτού του είδους τις εκδηλώσεις. Μπορεί η Τζαζ να μην είναι ένα ιδιαίτερα οικείο μουσικό είδος αλλά είναι ευχάριστο και ζεστό το άκουσμά της. Άλλωστε είναι από μόνα τους "γλυκά" τα όργανα της Τζαζ.
Ο Μάνος Σαριδάκης, με δεκάχρονη παρουσία στις Τζαζ σκηνές της Ν. Υόρκης, έβαζε "φωτιά" στο πιάνο του και ο Μπακογιάννης με το σαξόφωνό του "χάιδευε"  μελωδικά τα αφτιά μας. Το κοντραμπάσο του Αρβανίτη "πάλευε" στιγμές - στιγμές με τα ντραμς του Παπαδόπουλου και όλο αυτό το πάντρεμα έκανε τη βραδιά μαγική. 
Εύχομαι ο Δήμος να μη σταθεί στη μικρή προσέλευση κόσμου σε τέτοιες εκδηλώσεις και να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να καλεί τέτοιου επιπέδου καλλιτέχνες. 

Κώστας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου