Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΔΗΜΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Καθιερώνεται «Αριστείο Επιστημών»



Στην καθιέρωση «Αριστείου Επιστημών» συνεργάστηκε ο Δήμος Μεσσήνης με τους Δήμους Καλαμάτας και Πύλου - Νέστορος και τον Ομιλο UNESCO Καλαμάτας.
Η σχετική ανακοίνωση έγινε χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της Μεσσήνης, από το δήμαρχο Στάθη Αναστασόπουλο και το φυσικό και δημοτικό σύμβουλο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Βασίλη Δικαιουλάκο, πρόεδρο του Ομίλου UNESCO Καλαμάτας.
Οπως τονίστηκε, ειδικότερα, ο θεσμός αφορά την
βράβευση ανά διετία ενός ή δύο διακεκριμένων επιστημόνων ηλικίας μέχρι 45 ετών.
Η βράβευση θα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 20.000 ευρώ που θα απονέμεται στο πλαίσιο τριήμερου διεθνούς συνεδρίου, το οποίο θα ξεκινά από την πόλη της Καλαμάτας, θα συνεχίζεται στο Δήμο Πύλου - Νέστορος και θα ολοκληρώνεται στην Αρχαία Μεσσήνη, με κεντρικό θέμα τον επιστημονικό τομέα και το έργο των τιμωμένων.
Η επιλογή των επιστημόνων που θα βραβεύονται σε κάθε περίπτωση, όπως και ο κατάλογος των προσκεκλημένων ομιλητών που θα συμμετέχουν σε κάθε συνέδριο, θα γίνεται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα υπό την καθοδήγηση επιτροπής που θα αποτελείται από το φυσικό Ιωάννη Ηλιόπουλο (Ecole Normale Supérieure, Παρίσι) ως συντονιστή, το βιολόγο Φώτη Καφάτο (Imperial College, Λονδίνο) και το μαθηματικό Δημήτρη Χριστοδούλου (Πολυτεχνείο Ζυρίχης).
Η πρώτη απονομή του Αριστείου προγραμματίζεται για τον Αύγουστο του 2012. 

Β.Γ.Μ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 27/08/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου